מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סלקל עם מצב שכיבהשירה18/02/2024
שלום,
אני מעוניינת לקנות סלקל עם מצב שכיבה מגיל לידה, הבנתי שזה פחות מזיק לתינוק.
חשוב לי שהסלקל יוכל להתאים לעגלת בוגבו בי 6.
ראיתי שיש לסייבקס כמה סוגים ויש גם של חברת ג'ואי.
לא הבנתי כל כך את ההבדלים בין הסוגים ומה יותר מומלץ.
האם הסלקל של סייבקס מגיע למצב שכיבה מלא? כי ראיתי ששל ג'ואי מגיע ל153 מעלות.
כמה זמן אפשר להשאיר תינוק בגיל לידה בכזה סלקל?
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות ממליץ
קובי סופר19/02/2024שלום שירה,
אני פחות ממליץ. יש 3 סיבות עיקריות למה:
1. בטיחותית, הסלקלים של סייבקס מקבלים דירוג מעולה אבל, יש להם דגמים אחרים ללא שכיבה וגם לג'ואי שמקבלים דירוגי בטיחות עוד יותר טובים, אני תמיד בעד בטיחות ולכן בעד ללכת על הדגמים הכי בטיחותיים שיש.
2. השכיבה לא רלוונטית בזמן נסיעה, חייבים שהם יהיו במצב היושב שלהם. בכך לדעתי בזמן נסיעה הם פחות נוחים מסלקלים רגילים כי הזווית טיפה יותר חדה ולא מקומרת כמו בסלקל רגיל.
3. משקל, לא מדובר בסל "קל" אלא בסל כבד מאוד! הם מאוד כבדים וזה עוד לפני ששמנו תינוק בתוכם. ממליץ לגשת לחנות, לשים משקל של 6 ק"ג שזה יכול להיות משקל של תינוק בין 3 עד 6 חודשים ולנסות להרים כך. תראו שזה ממש כבד, רוב ההורים מוותרים על התענוג של לחבר לעגלה בגלל המשקל הכבד.
כן, בגלל מצב השכיבה משך השהייה יכול להיות ארוך יותר, כלומר בלי הגבלה ממש כמו בעגלה. אז יש יתרון גדול כאן אך כפי שהסברתי, מלווה בחסרוונת גדולים מאוד.
מה גם, שאין מה לעשות, לתינוק יותר נוח להיות באמבטיה ולא בסלקל צפוף. באמבטיה ניתן להשכיב על הבטן מה שלא ניתן בסלקל. אני אישית בעד לוותר על התענוג של לחבר סלקל לעגלה.
עוד חיסרון שצריך לקחת בחשבון, המחיר של הסלקלים האלו ממש יקר, צריך להבין שסלקל ישרת עד 8 חודשים גג ובחלק קטן מהמקרים עד אזור גיל שנה ולא מעבר. לדעתי זו השקעה גבוהה לתקופה קצרה. את ההשקעה הזו צריך לעשות לאחר הסלקל בכיסא הבטיחות שירשת לכמה שנים טובות.
אם בכל זאת רוצים ללכת על שוכב, אז הדגם החדש של סייבקס
קלאוד Z2 מקבל דירוגים מעולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)