כיסא שני או בוסטר לרכב לילד בן 3

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסא שני או בוסטר לרכב לילד בן 3
    מאיה
    29/02/2024

שלום,
    יש לנו ברכב כיסא בטיחות של ברייטקס דגם בולווארד ומאד מאד מרוצים. אני צריכה ללדת בקרוב, ואנחנו מתלבטים האם לקנות כיסא בטיחות נוסף זהה למה שיש לנו, או לקנות לילד הגדול כיסא משולב בוסטר (או שאולי יש לך המלצה למשהו אחר עבורו?).
    הגדול תכף בן 3, אבל שוקל רק 11.2 קג (ראיתי שהכיסא משולב בוסטר הוא ממשקל מינימלי של 11.3).
    2 הדגמים של כיסא משולב בוסטר שאנחנו מתלבטים לגביהם הם -
    כיסא בטיחות משולב בוסטר דגם Premium Grow With You ClickTight מבית Britax - צבע שחור
    והשני הוא דגם עם שם זהה- אבל לא פרימיום. ההבדל ביניהם מבחינת המחיר הוא זניח ולא הצלחנו להבין פרקטית ובטיחותית מה ההבדל ביניהם.
    אז -
    1. האם היית ממליץ לרכוש כיסא בטיחות חדש לתינוק דגם בולווארד ושהגדול יישאר גם עם הכיסא שלו?
    2. האם עדיף לגדול כיסא משולב בוסטר, ואיזה דגם? האם מה שכתבתי או שאתה ממליץ על דגם אחר?
    3. האם יש משהו אחר שהיית ממליץ לנו?

המחיר הוא לא פקטור מבחינתנו. חשובה לנו קודם הבטיחות, ואח"כ נוחות הילדים.
    אין כוונה כרגע להביא ילד שלישי, ולכן גם הצורך בהכנסת 3 כיסאות/בוסטרים בעתיד לרכב אחד זה לא פקטור.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני חושב שעדיף בוסטר רצועות

קובי סופר
    29/02/2024

שלום מאיה,

אני חושב שעדיף בוסטר רצועות. ברייטקס גרואו ווית' יו קליק טייט הוא אחד כזה. כיסא משולב לדעתי פחות עדיף כי הם לא פרקטיים בתור בוסטר בנוסף, בטיחותית הבוסטר רצועות המובילים מקבלים דירוגים עדיפים על כיסאות משולבים.

הברייטקס גרואו ווית' קיבל עד לא מזמן את הדירוג הגבוה ביותר, אין הבדל בטיחותי בין הפרימיום לגרסא הרגילה אלו רק רמות גימור של הבד. לכן תרכשו מה שנראה לכם.
    הבעיה שהוא ממשקל 11.2 וכאן נכנס גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו שגם גזל את הבכורה מברייטקס וקיבל דירוג עוד יותר גבוה וגם מתאים ממשקל 10 ק"ג. בנוסף, הוא זול יותר, למרות שהמחיר לא פקטור, עדיין לדעתי זה יתרון כאשר מקבלים מוצר עם דירוג עדיף.

חשוב לציין שעדיין הברייטקס קיבל דירוג נדיר, הפער בינהם יחסית לא גבוה ושניהם עם דירוג שווה ערך ל-5 כוכבי בטיחות ככה שלא משנה מי מהם, שניהם הם שיא הבטיחות.

לדעתי שניהם עדיפים על פני עוד בולווארד. אם אבל אתם חשים שעדיף כיסא ולא בוסטר כי בכל זאת המבנה שונה, אז עדיין בלווארד הוא המומלץ ביותר לדעתי יחד עם צ'יקו נקסטפיט. אז לא משנה אם זה גרקו, ברייטקס גרואו ווית' יו כל עוד יש התאמה למשקל או בולווארד, כל אחד מהשלוש זו הבחירה הבטיחותית הכי טובה לדעתי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בילבול

מאיה
    29/02/2024

תודה, אבל משהו עדיין לא ברור לי.
    אתה מתייחס לברייטקס גרואו ווית' יו קליק טייט כאל בוסטר רצועות, וזה גם הדגם שאני התייחסתי אליו בשאלה שלי,
    אבל בכל האתרים - גם של ברייטקס, גם של KSP, גם של מוצצים - הדגם הזה מתואר ככיסא בטיחות משולב בוסטר, ובתיאור המוצר מתייחסים למשקל וגובה מינימליים "בשימוש ככיסא בטיחות" או "בשימוש כבוסטר".
    אז האם יש שני מוצרים שונים - (1) כיסא בטיחות משולב בוסטר ו(2) בוסטר רצועות בעלי אותו שם של דגם - גרואו ווית' יו?
    תוכל לשים קישור למוצר הספציפי אליו אתה מתייחס כדי שבטעות לא ארכוש את המוצר הפחות בטיחותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי בישראל אין מקצוענות רבה בנושא

קובי סופר
    01/03/2024

שלום מאיה,

לצערי בישראל אין מקצוענות רבה בנושא.
    בארה"ב המוצר מוגדר כבוסטר רצועות ונבחן בקטגוריית בוסטר רצועות. כיסא משולב בוסטר אלו לרוב דגמים מגיל לידה שגם בהמשך יהיו כיסא בטיחות ולסיום בוסטר. דוגמא לכמה כאלו: ברייטקס וואן פור לייף, גרקו טריו, גרקו מיילסטון, גרקו סלים פיט וכו'.

למרות זאת, אם רשום גרואו ווית' יו אז תקבלו גרואו ווית' יו. כפי שרשמתי כולם זהים רק לשים לב שזה עם קליקטייט כי יש גרסאות ללא. ההגדרה באתר הישראלי בוסטר רצועות או כיסא משולב בוסטר לא קריטית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההבהרה והחידוד! עכשיו זה ברור!

מאיה
    01/03/2024

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו