תוקף של כיסאות בטיחות

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• תוקף של כיסאות בטיחות
    שירן
    19/03/2024

ברכב של ההורים שלי ישנו כיסא בטיחות Greco My ride שיהיה פג תוקף עוד כחצי שנה.
    אבא שלי דיבר עם מתקין כיסאות בטיחות (שלא אחשוף את שמו) שאמר לו שהתאריך תוקף זה שטויות, שהפג תוקף הזה רק לעשות כסך על אנשים.
    ושאנשים לא קונים כל שש שנים.

אני יודעת שאחרי 6 שנים אנשים גם ככה יעדיפו לשים את הילד על בוסטר ולא על כיסא בטיחות.
    וחלק ניכר מכיסאות הבטיחות היום טובים עד 10 שנים והם גם הופכים לבוסטר (עם או בלי גב).

איך אני אמורה להסביר לאבא שלי, שלא סתם יש תאריך תוקף ושזה מסוכן לשים ילד בכיסא פג תוקף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוקף של כיסאות בטיחות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסיבות לתוקף של כיסאות בטיחות הן

קובי סופר
    19/03/2024

שלום שירן,

הסיבות לתוקף של כיסאות בטיחות הן:

1. כסת"ח, הסרת אחריות. בארה"ב תביעות בבתי משפט הן ספורט לאומי ויצרניות מושבי הבטיחות חוטפות והרבה. לכן אמרו לעצמן למה לי לחטוף תביעה על מוצר שמכרתי לפני כמה שנים ולכן יש תוקף, מעבר לתוקף החברה מסירה אחריות לחלוטין כלומר, יקרה משהו, אין למי לבוא בתלונות פרט לעצמכם שהשתמשתם במוצר שפג תוקפו.
    לכן יש כאן שיקול רציני כי במקרה וחס וחלילה קורה משהו, חברת הביטוח שלכם תוכל להתנער מפיצוי! ומניסיון שלי, הן רק מחפשות סיבות להתנער מתשלומים.

2. שוק יד 2. כמו בארץ גם בארה"ב זהו שוק ענק ומפותח ובשנים האחרונות מודעות סביבתית רק הגבירה את עוצמת השוק, הבעיה במושבי בטיחות היא תאונות, מושב שעבר תאונה אפילו קלה אינו שמיש יותר! ולכן הרבה מוכרים לאחר תאונה. לכן כך היצרנים הבטיחו לעצמם שלאחר תקופה מסוימת המוצר ירד משימוש.

3. התקדמות טכנולוגית ברכבים, במושבים עצמם וכו'. אם לפני 2 עשורים האיזופיקס עשה מהפכה, לפי כ-5 שנים ברייטקס עשו מהפכה חדשה עם הקליקטייט וגרקו בעקבותיהם עם הסנאגלוק. כל אלו מערכות משפרות בטיחות. היות ואנשים מחליפים רכבים, רצוי שהכיסאות יעמדו ביכולות הרכבים.

4. עייפות חומר, זה נכון גם לצמיגי רכב שלהם יש תוקף של שנתיים. מה לעשות, מוצר אפילו שיושב במחסן נחלש ומקבל בלאי. בין אם בפלסטיקה או ברצועות. לכן אין ספק שאם אקח עכשיו את המיי רייד שקיבל דירוגים נחמדים בעבר ואציב אותו מול ברייטקס מרתון קליקטייט, בוודאות הפער בדירוג יהיה להערכתי כפול.

מכאן זה כבר שיקול של ההורים אם להמשיך עם הישן או לעבור לחדש. אני יודע בוודאות שלו זו הייתה בחירה שלי, הכיסא הישן היה הולך לאשפה.

לגבי הדגמים החדשים עד 10 או 8 שנים, כמו בסעיף 2 שציינתי, התקדמות טכנולוגית, כיום היצרנים יודעים לייצר מוצרים יותר חזקים ועמידים. המושבים שהופכים לבוסטר, כוונת היצרן היא שהכיסא יהפוך לבוסטר כי בוסטר לא מצריך חוזק, הוא רק מגביה לחגורה וחגורת הרכב עושה את רוב ההגנה. כוונת היצרן לא הייתה שהכיסא יעבור בירושה לאח נוסף למרות שכך קורה לא מעט. לכן גם העניין לא אמור לספק סיבה להשתמש במוצר שזמנו עבר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו