לגיל לידה: סלקל לשנה ראשונה או כסא בטיחות ישר מהלידה ?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• לגיל לידה: סלקל לשנה ראשונה או כסא בטיחות ישר מהלידה ?
    יולי
    28/03/2024

היי, לא מצליחה להבין מה עדיף/ נוח והכי חשוב מה בטיחותי יותר ? להתחיל עם סלקל ואחכ כסא או להתחיל עם כסא בטיחות מגיל לידה ?
    ואשמח להמלצות של סלקל (joie ?) ושל כסא (ברייטקס בולוורד או משולב בוסטר ?)
    מלא מלא תודהההה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף זה עניין אינדיבידואלי

קובי סופר
    28/03/2024

שלום יולי,

מה עדיף זה עניין אינדיבידואלי.
    אני רק יכול לרשום מה היתרונות של כל אחד ומכאן זה שיקול שלכם:

היתרונות בלהתחיל עם סלקל:
    1. הזווית של הסלקל יותר נוחה מזווית השכיבה של רוב המושבים. זה יתרון משמעותי בנסיעות ארוכות. ככל שהם גדלים, היתרון הזה מתגמד. מגיל חצי שנה כבר לא רלוונטי.
    2. ניוד, אם התינוק נרדם בנסיעה, עם הסלקל ניתן להניח כיסוי על הסלקל, להוציא מהרכב ולנייד את התינוק ידנית או על ידי חיבור על עגלה תואמת סלקל, כך לא מעירים את התינוק.
    מצד שני, יש לקחת בחשבון ששהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה, היתרון הזה גורם להורים רבים להיות עצלנים ולנייד כך את התינוקות גם שהם ערים, שעות רבות. לכן זה יתרון אך יש להבין שאסור לנצלו יותר מידי. מהרכב למיטת התינוק סבבה. מהרכב ל-5 דק' יציאה מהרכב סבבה. מהרכב לטיולון של שעתיים/שלוש בקניון, ישיבה בבית קפה וכו', גרוע מאוד.
    3. למרות שהזכרתי ב-2, עדיין חשוב לציין את החיבור לעגלה, זה עושה את החיים לקלים יותר.
    4. אם רכשנו סלקל ומשכנו עד גיל שנה, בגיל שנה ניתן לרכוש מגוון מושבי בטיחות ולא נצטרך ללכת ספציפית על דגמים יקרים. אני לא רואה בזה יתרון מכיוון שבסוף, מי שחשובה לו הבטיחות בכל מקרה יקנה את הדגמים היקרים כי הם יותר בטיחותיים.

היתרונות של כיסא:
    בעיקר יתרון אחד, חוסך לנו את הרכישה של הסלקל.
    יתרון נוסף לדעתי, מחייב אותנו להעביר את התינוק לעגלה וכך נמנע מההורים לטייל עם התינוק שעות בסלקל.

לאחר שמחליטים מה רוצים, אז אפשר להתייעץ שוב וארשום מה הדגמים הכי בטיחותיים.

חשוב לציין, אין הבדל בטיחותי עם רכשנו סלקל עם דירוג בטיחותי של גבוה לעומת כיסא עם גבוה. עם יש להם דירוג זהה אז רמת הבטיחות זהה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ו...

יולי
    28/03/2024

המון המון תודה, קובי
    מניחה שדי הכרעת את הכף לטובת סלקל :) אשמח לחוות דעתך מי הם הבטיחותיים - שיתחברו לעגלה (עגלה של nona) ואם רלוונטי כבר עכשיו (אולי הדרוג מתחדש עם דגמים חדשים ?) -כסאות הבטיחות לעוד מס' חודשים , לאחר הסלקל ...
    שוב , מלא מלא תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק עניתי על שאלה דומה

קובי סופר
    28/03/2024

שלום יולי,

בדיוק עניתי על שאלה דומה בתגובה מטה. מדביק את התשובה:
    נכון להיום המובילים הם סילבר קרוס דרים אבל ככל הידוע לי הוא מתחבר רק לעגלות סילבר קרוס. זה משהו שצריך לבדוק. הבעיה שהסלקל לא נפוץ בחנויות בישראל לכן לי אין יכולת לבדוק זאת.
    יחד איתו יש את מקסי קוזי ג'ייד שצריך לבדוק אם נמכר בשילב. אם כן אז הוא יתחבר לנונה שכן החיבורים לעגלה שלו ושל נונה זהים.
    נונה פיפה קיבל דירוג מעולה גם הוא יחד עם מקסי קוזי קורל, מקסי קוזי פבל, סייבקס M וסייבקס אטון 5. הפער בינם למובילים זניח.

לג'ואי יש 2 דגמים חדשים עם דירוג זהה לסייבקס ומקסי קוזי:
    איי ספין ואיי סנאג. ג'ואי ונונה זו אותה חברה/אותו יצרן. מכיוון שהם חדשים אני לא יודע אם נמכרים בארץ נכון להיום.

לקחת בחשבון שאלו סלקלים בתקינת ISIZE החדשה. צריך לרכוש אותם עם בסיס כך שמדובר בסיפור ממש יקר לתקופה קצרה. הייתי ממליץ ללכת על הדגם הזול ביותר מתוך כל הרשימה. הפערים הבטיחותיים זניחים.

לגבי הכיסא, בהחלט עדיף לשאול שוב כאשר תצטרכו כי הדירוגים משתנים כל הזמן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה מאוד תודה !

יולי
    28/03/2024

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו