מעבר לטיולון (אולי ביבה טאי טאי??)

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• מעבר לטיולון (אולי ביבה טאי טאי??)
    אלינור
    27/04/2024

שלום, קובי.
    בעבר התייעצתי עמך על החלפת העגלה, אבל בהמלצתך, נשארתי עם הספורט ליין שלי ועברתי מהאמבטיה בגיל 7 חודשים לטיולון שלה. כפי שהמלצת - התינוקת עדיין עם הפנים כלפיי וב"ה היום היא בת שנה וארבעה חודשים.
    התרגלתי שהיא עם הפנים אליי, טוב לי ולה עם זה.
    אני רוצה להחליף לה לטיולון קל יותר, אבל לא יודעת איזה. היום נחשפתי לראשונה לביבה טאי טאי. לא הכרתי ולא שמעתי עליו מעולם. הוא מצא חן בעייני כיוון שיש לו גגון ענק עם כיסוי ממש כמעט מלא עד הרגליים ומצב שכיבה ממש מלא.
    ישוה לי לציין שהתינוקת שלי גבוהה, ארוכה, וחשוב לי שהטיולון יהיה ארוך. במקרה זה, גיליתי שהטאי טאי ארוך.
    בנוסף, יש לו רצועות למשענת הגב וכך אפשר לכוון כל מצב שכיבה או ישיבה, איך שבוחרים, לעומת טיולונים עם 3 או 4 מצבים עם ידית כיוונון. דבר נוסף חשוב הוא שהיא קלת משקל יחסית והמרכב שלה גבוה. זה נוח מאד בהחלפות...
    מה דעתך?
    היית ממליץ?
    העניין שמפריע לי הוא שהוא רק עם הפנים קדימה, ולא כלפיי ושהוא רק עד 15 קילו. אין לי מושג לאיזה גיל מתאים 15 קילו.
    היום היא בת שנה וארבעה חודשים, במשקל 10 קילו כמעט.
    עוד אציין כי השבוע ניסיתי להפוך לראשונה את הספורט ליין עם הפנים החוצה וזה היה קטסטרופה. היא לא הפסיקה לבכות. אולי כיוון שעוד לא התרגלה... הייתי שמחה להחליף, כי הספורט ליין כבדה לי ואני מפרקת את המרכב מהשילדה🥴.
    דעתך חשובה לי.
    שנדע ימים טובים ובשורות טובות.
    אלינור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטאי טאי יותר עגלה מטיולון

קובי סופר
    28/04/2024

שלום אלינור,

הטאי טאי יותר עגלה מטיולון ולכן נהנים מהמון יתרונות של עגלה אבל מקבלים גם חסרונות של עגלה.
    היתרונות כפי שציינת, מושב מרווח, מבחינת אורך יש הרבה טיולונים באורך דומה אבל כל הטיולונים משמעותית יותר צרים.
    הטאיטאי כבדה ביחס לטיולון אבל כעגלה היא קלה, הקיפול טיפה מסורבל והיא גדולה לאחר הקיפול. יכולת הניוד יותר טובה ביחס לטיולונים לכן זה שיקול שלכם אם היתרונות האלו חשובים ואם אפשר לחיות עם החסרונות בשלום.
    לגבי השרוך, רוב הטיולונים היום עם שרוך, לשרוך יש יתרונות וחסרונות: היתרונות זה מספר בלתי מוגבל של מצבים וגם מוריד משקל. מצד שני, פחות נוח לשנות מצבים, זה מנגנון פחות אמין לכן חשובה אחריות ארוכה.
    בטאיטאי יש פטנט חכם לשינוי מצבים קל יותר ביד אחת כך שהשרוך בטאיטאי מושלם לדעתי ונהנים מכל היתרונות אבל עדיין, זו עגלה ובגלל המבנה בהשוואה לטיולון עולים במשקל בכ-2 ק"ג ובהשוואה לעגלה יורדים במשקל ב-2 ולעומת הסיילו אפילו ב-4 ק"ג פחות.

לגבי 15 ק"ג, זה התקן הישן והטאיטאי דגם ישן בתקן ישן ולא נראה שתהיה לה המשכיות. לכן גם נמכרת בזול יחסית.
    15 ק"ג זה גיל ממוצע של שנים. אז אין מה לדאוג. כל העגלות והטיולונים ב2 העשורים האחרונים היו בתקן הזה. פשוט הבינו בעולם שיש הורים רבים שרוצים למשוך עם העגלות והטיולונים עד גיל 4-5 ואפילו 6-7 שנים. לכן העלו את המשקלים.

בכל מקרה, טיולונים דו כיווניים אין בשוק ואם יש הם יקרים. כמו שציינתי בביבה, אלו עגלות יותר ולכן יש את החסרונות והיתרונות כפי שציינתי בביבה.
    לכן בכל מקרה הכיוון צריך להיות חד כיווני. ההמלצה שלי, להרגיל את הילדה. ללכת עם הפנים אלייך מידי פעם ומידי פעם לכיוון הנסיעה, לעשות רוטציה עד שתתרגל לוקח מספר ימים. לחלק יותר אבל בסוף הם מתרגלים. כאשר היא עם הפנים לכיוון הנסיעה, לעשות זאת במקומות פחות הומי אדם כי מה שמבהיל אותם זה לראות המון אנשים ולא את ההורה. לכן רצוי בבית, בטבע/פארק, אני לא בעד אבל אפשר גם להסיח דעת עם טלפון/טבלט. לאחר מכן תרכשי איזה טיולון שנראה לך. טאי טאי או משהו יותר קליל וקטן.
    בכל מקרה מה שתיארת רק מחזק את דבריי כמה חשוב זה ללכת שהתינוק מול ההורה עד גיל מאוחר ככל הניתן.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, קובי. אשמח לדעת על איזה טיולון תמליץ..

אלינור
    29/04/2024

קובי, תודה לך על התגובה.
    אכן, אני והתינוקת נהנות מאד מכך שהיא עם הפנים כלפיי ואני זוכרת שהמלצת לי עד גיל שנה וחצי, בע"ה.
    אני בעד.
    אשמח לדעת על איזה טיולון תמליץ לי? משהו לא יקר במיוחד, אך שיהיה אמין וטוב.
    להמלצתך אודה,
    אלינור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדי להמליץ צריך לדעת מספר דברים

קובי סופר
    29/04/2024

שלום אלינור,

כדי להמליץ צריך לדעת מספר דברים כמו:
    תקציב?
    מה חשוב לך בעגלה? לדוגמא הטאי טאי לדעתי מוצר מעולה, נוח לניוד, נוח לתינוק ועם גגון מפנק, היות וככל הנראה לא ממשיך גם המחיר מעולה. אבל כפי שציינתי בשוק יש טיולונים יותר קלים ויותר קומפקטיים שמצד שני מגיעים עם גלגלים קטנים יותר ומושבים יותר צרים. לכן זה מאוד תלוי בדרישות.
    אם מוכנים להקריב מהנוחות שלכם וגודל הקיפול לא מרתיע אז הטאיטאי תהיה בחירה מעולה לדעתי ותהיה עדיפה על כל טיולון בהיבט של נוחות ניוד ונוחות לתינוק.

אם רוצים מוצר יותר פרקטי וקליל ומוכנים להתפשר על גלגלים יותר קטנים ומושב יותר צר, אז כאן זה תלוי בתקציב ולפי זה אוכל להמליץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו