כיסא בטיחות / סלקל

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסא בטיחות / סלקל
    מדלן ונחמן הדס
    04/06/2024

היי קובי נעים מאוד,
    קיבלתי המון המלצות חמות על המקצועיות והאדיבות שלך ואשמח לקבל ממך ייעוץ.
    אני עתידה ללדת בע"ה בעוד 3 חודשים ומוצר מסוים שקשה לי איתו הוא כיסא בטיחות מכיוון שמאוד חשוב לי הבטיחות של הילד מעל הכל.
    אני רואה אינספור המלצות על כיסאות בטיחות ולא בטוחה מה באמת הכי טוב, מצד אחד ממליצים על תקן אמריקאי כי זה למשקל גדול יותר אך מנגד אומרים שהתקן האירופאי יותר מומחה עבור תאונות צד.
    חשוב לי שלנו כהורים כן יהיה נוח לתפעל את הכיסא בטיחות, שיהיה נוח וקל לניקוי (אם יהיה אפשר להוציא את הריפודים עוד יותר טוב על מנת לכבס ולנקות).
    כמובן שלתינוק יהיה גם נוח ומעדיפים כיסא בטיחות מגיל לידה ועד כמה שאפשר בתקווה שישמר גם לילדים הבאים.
    כרגע זה ילד ראשון, אם זה רלוונטי יש לנו סיאט איביזה אז כרגע לא חשוב לנו כ"כ הגודל של הכיסא בטיחות.
    עוד שאלה, האם כיסא בטיחות 360 באמת עדיף על פני כל כיסא אחר? במידה וכן למה?
    נשמח להמלצה ממך עבור מה שהכי יתאים לנו ולילד.
    תודה רבה מראש :) וסליחה על החפירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות / סלקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיסא בטיחות זו הבחירה הכי קלה שיש

קובי סופר
    04/06/2024

שלום מדלן,

כיסא בטיחות זו הבחירה הכי קלה שיש. בניגוד לעגלה שצריך לבחון, לקפל, לתפעל, לנייד, לבדוק ברכב וכו'.
    בכיסא בטיחות כפי שרשמת, הדבר הכי חשוב זה הבטיחות. כאן יש לנו גופים חיצוניים שעשו את העבודה עבורנו ומפרסמים תוצאות. לכן אני תמיד אמליץ על המובילים נכון להיום.
    בין תקן אמריקאי לאירופאי תמיד אמליץ על אמריקאי וזה מזל גדול שבישראל מאפשרים למכור מוצרים בתקינה אמריקאית.
    הסיבה להמלצה, גם אם התקן האירופאי יותר מחמיר, את היצרן האמריקאי לא מעניין התקן, הוא מפחד מחברות הביטוח, בתי משפט והצרכן הסופי. אלו גורמים ליצרן לייצר הרבה אפילו מעל ומעבר לדרישות התקינה! כמוכן הם מודעים לכך שגופים חיצוניים מחמירים יותר במהירויות ובדיקות הצד ולכן גם כאן הם מקפידים יתר על המידה.
    בנוסף השימוש ברצועות ברוב המושבים האמריקאים עד 30 ק"ג בעוד שבאירופאים זה עד 18 ק"ג ולדעתי יש כמה עד 22 ואולי עד 25. עדיין זה לא עד 30. כאשר כמה שיותר זמן עם הרצועות יותר בטוח עבור התינוק.
    בנוסף לאמריקאים יש תפס בית חזה שמונע מילד עם לבוש עבה לצאת דרך הרצועות במקרה של בלימה ממש חזקה במהירות גבוהה. לדעתי גם הרבה יותר קל לחגור כי באמריקאי מקלים כל אבזם בנפרד בעוד שבאירופאים צריך להצליב אבזמים ורק אז לחבר, כמעט כל הורה ששאלתי אותו לגבי הנוחות ציין שזה סיוט בייחוד שהילד לא רגוע וזז.

לגבי מסתובבים, ממליץ להימנע, זה גימיק מכירתי. נכון להיום אין אף מסתובב שנמצא בטופ של הדירוגים לא האמריקאי ולא האירופאי. בגלל הגימיק והדרישה הגבוהה שהיצרנים שמים לב עליה, רובם נכנסים בכל הכח לכיוון הזה עם זאת, כפי שרשמתי, עד עתה אין אף דגם בטופ, יש קרובים אך כפי שאני רושם תמיד, בכיסא בטיחות צריך לחפש רק דבר אחד: בטיחות.

הדגמים המומלצים הם:
    צ'יקו נקסטפיט זיפ או זיפ מקס.
    ברייטקס קילקטייט מרתון, בולווארד או אדבוקט.
    אלו מובילי הדירוג במבחנים האמריקאים.
    לילדי היה את הצ'יקו ולדעתי הוא גם הנוח ביותר שיש בייחוד למי שמדלג על סלקל.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו