מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- לבטים שלי לגבי טיולוניםאלינור16/06/2024
צהריים טובים, קובי.
מה שלומך?
אשמח להתייעץ עמך ולקבל את ההחלטה הכי נכונה עבור התינוקת שלי, בת השנה וחצי, ברכישת טיולון עבורה.
עד כה הייתי עם עגלת ספורט ליין, כשהיא פונה אליי, בהמלצתך.
כעת אני מתלבטת בין מספר טיולונים.
חשובה לי ההצללה, השכיבה שתהיה נוחה לילדה עם מדרך רגליים, כיוון שהיא גבוהה לגילה, קיפול נוח ושלא יהיה כבד. אני רוצה לטוס איתה בקיץ ולא רוצה משהו מסורבל.
אם יש טיולון שיכול לעלות איתי למטוס, אשמח לדעת ולקבל גם הכוונה מהיכן ניתן לרכוש.
הדגמים שראיתי, קראתי עליהם והתרשמתי הם:
1. ספורט ליין, דגם וייפר.
2. מונה, דגם בלה.
3. גראקו, דגם myavo.
4. בייבי בוס, דגם סימבה, ממש אהבתי אותו. למרות שלא הבנתי היכן אפשר לראות אותו ולנסות להושיב את התינוקת, בטרם הרכישה. קראתי עליו והתרשמתי מאד.
5. איזי ווקר, דגם Jackey.
6. קינדרקראפט, דגם Apino.
לעזרתך אודה, כי דיי התפזרתי 😉.
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן יש קצת התפזרות
קובי סופר16/06/2024שלום אלינור,
אכן יש כאן התפזרות.
ארשום על כל דגם ואולי זה יעזור לצמצם.
1. וייפר, נוח לניוד, גגון ענק הכי גדול בחוברה. מצבים מכניים, הרבה יותר קל לשנות לעומת מצבי שרוך שחייבים 2 ידיים וגם אז מאוד קשה לשנות משכיבה לישיבה כשהתינוק בעגלה. מצד שני המנגנון מוסיף משקל ולכן הוייפר כבד וגם די גדול לאחר קיפול, לדעתי ברוב החברות לא יתנו לעלות יחד איתו, לא רואה בזה חיסרון ענק, אם לא עולה אז מוסרים בעליה לטיסה וברוב המקרים מקבלים מיד בירידה מהמטוס כך שהטיולון איתכם כמעט כל הזמן.
2. מונה, טיולון חד מידי ונמכר רק ברשת אחת לכן אין מידע רב ולכן קשה לי להמליץ. מהתמונות באתר החברה אני רואה שהגגון קטן. כאשר נפתח אז הוא נפתח עם רשת מה שמכניס את כל השמש כך שזה גגון גרוע לדעתי.
3. גרקו מייאבו דומה לויפר ביתרונות חסרונות אבל עם גגון קטן יותר ולכן לדעתי הויפר עדיף עליו.
4. סימבה, נגמר לנו הכל. ניתן לראות כרגע רק ברהיטי אור בירושלים. אם לא מהאזור אז בעייתי. כן ניתן לראות סילבר קרוס ווינג 1. הסימבה הוא שדרוג שלו. הסימבה מרווח ממנו, עד 22 ק"ג לעומת עד 15 בסילבר, הגגון טיפה יותר גדול והכי חשוב, שינוי המצבים עם שרוך ולכן המשקל קל אבל, בניגוד לכל שאר טיולוני השרוך וגם הסילבר קרוס, בסימבה משנים מצבים ביד אחת גם השכבה וגם הושבה בזכות פטנט ייחודי. לכן נהנים מכל העולמות. הביסוס על הסילבר קרוס מכיוון שאנחנו יודעים שהוא סוס עבודה ככה שהסימבה לדעתי טיולון מדהים אבל יש חיסרון גדול וזה בזמינות. ברוב החברות יאושר לעליה
5. הג'קי הכי נוח לקיפול, נוח לשנות מצבים כמו בוייפר. הגגון שלו קטן ולדעתי הכי פחות נוח לניוד בחבורה (אם כי את המונה לא בדקתי).
6. קידר קראפט אותו סיפור כמו מונה, חדש, נמכר ברשת אחת כך שאין מידע. שינוי המצבים עם לחצן, הגגון סביר בגודל וגם הגלגלים. בגלל המנגנון שינוי מצבים הוא טיפה כבד. הקיפול טיפה גדול לטיסה אבל אפשר לפרק את המעקה אז יהיה ניתן לעליה ברוב החברות לדעתי.
אם רוצים לדעתי מה יעלה למטוס ומה קיים סיכוי סביר עד גדול שלו, יש לבדוק מידת טיולון מקופל, לבדוק מידת טרולי מאושרת בחברת התעופה רלוונטית ואז להבין אם יורשה, ברוב החברות מאפשרים טיפה חריגה ברוחב/אורך ונפח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)