מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כיסא בטיחות לרכב של סבתא וסבאדיקלה18/06/2024
שלום קובי,
אנחנו לפני רכישת כיסא בטיחות לרכב של סבתא וסבא.
הכיסא הוא עבור תינוק בן 6 חודשים.
חשוב לנו שההתקנה תהיה קלה (מעדיפים איזופיקס) ותקן ה-I-size גם כן חשוב לנו.
בתור כיסא ברכב שלנו רכשנו את המיקה פרו אקו של מקסי קוזי.
רצינו לדעת האם יש משהו בסגנון הזה שאתה יכול להמליץ עליו.
זה אומנם רכב של סבא וסבתא אבל בגלל שיש לנו רכב יחיד שהוא שלנו יש בפוטנציאל התינוק יכול לנסוע ברכב של הסבים בתדירות של 2-3 פעמים בשבוע. בגלל זה אנחנו מתגמשים בנוגע למחיר הכיסא אבל עדיין היינו שמחים לדעת האם יש כיסא שהוא מומלץ בהתחשב במה שחשוב לנו אבל לא באותו טווח מחיר של המיקה פרו אקו.
ראינו למשל שיש כיסא של בייבי סייף אבל לא מצאתי ביקורות עליו מבחינת בטיחות וזה מבחינתנו עדיין במקום ראשון.
נשמח לדעתך והמלצתך בנושא, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני נוטה להמליץ על דגמים אמריקאים
קובי סופר18/06/2024שלום דיקלה,
אני נוטה להמליץ על דגמים אמריקאים. הם כמובן לא בתקן ISIZE כי הם בתקן שונה. מבלי עכשיו להיכנס למדוע, צריך לקחת בחשבון שהם לא זולים ולא ציינת תקציב לכן אני לא יודע אם רלוונטי.
לכן לדעתי עדיף קודם להתחיל מהתקציב. בכל מקרה על בייבי סייף לא אמליץ לעולם. זה מושב סיני ללא מבחנים השוואתיים ולכן אני לא יכול להמליץ על מוצר שאין מידע לגביו בטח שזה קשור לבטיחות.
לגבי השאר צריך תקציב ולאחר מכן אוכל לכוון.
אני כן ממליץ למתוח כמה שאפשר, גם בנסיעות קצרות אנחנו לא יודעים מה יכול לקרות. רוב הכיסאות ישרתו ל3 עד 7 שנים ויש כאלו גם יותר ולכן אם ניקח עלות אפילו יקרה מול משך שימוש אז העלות מצחיקה ביחס לאורך השימוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקציב
דיקלה19/06/2024התקציב הוא באזור ה1200 ש"ח.
חשובה לנו הבטיחות וכמובן קלות ההתקנה כי זה ידוע שהתקנה לא נכונה גם היא פוגעת בבטיחות גם אם מדובר בכיסא הכי בטוח בשוק.
נשמח להמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברייטקס מרתון קליקטייט
קובי סופר19/06/2024שלום דיקלה,
הכי אני ממליץ על ברייטקס מרתון קליקטייט. הוא טיפה מעל התקציב אבל במבצעים יורד לכיוון התקציב. בנוסף, אם יש כרטיסי חבר או כל כרטיס ששילב מקבלים ונותן הנחות אפשר לקזז ממחירו.
גם אם לא מצליחים עדיין אני חושב ששווה לעלות ממש מעט בתקציב ולרכוש אותו.
מדיוע?
1. מדורג כמוביל מבחינת בטיחות בארה"ב (יחד עם עוד 2 דגמים שלהם בולווארד ואדבוקט אשר יקרים משמעותית). יחד איתו יש את צ'יקו נקסטפיט זיפ אבל לבדיקתי הוא עוד יותר יקר.
2. בניגוד לכיסאות אירופאים, הוא מתאים לשימוש עד משקל 30 ק"ג עם הרצועות (לעומת עד 18 ק"ג באירופאים וגם במקסי קוזי). עד 18 ק"ג נגד הכיוון (גם במקסי קוזי שלכם).
היתרון שהכיסא ישרת ליותר שנים ולכן העלות מול משך השימוש ממש זניחה כאן. כמוכן, חגירה עם רצועות ככל שניתן הרבה יותר בטיחותית לתינוק/ילד.
3. יש לאמריקאים תפס בית חזה שאין באירופאים, זה תופס טוב יותר את התינוקות במקרה של תאונה בייחוד בחורף עם לבוש עבה.
4. יותר קל לחגור את התינוקות מול כיסא אירופאי. מצד שני באירופאי פתיחת הרצועות יותר מהירה (שזה יתרון במקרה חירום).
5. פטנט הקליקטייט. זה סיפור מעניין. אי שם בשנות ה-90 שהבינו מה שרשמת, גם אם יש לנו כיסא סופר בטיחותי והוא לא מותקן נכון אז הוא לא שווה כלום. לאחר בדיקה גם גילו ש-70% מתקינים לא נכון גם אנשי מקצוע. אז ברייטקס הגו את פטנט האיזופיקס, הם תרמו את הפטנט לעולם בחינם כך שעוד יצרנים מתחרים ישתמשו בו. לאחר מכן יצרני הרכב חויבו להתקין עוגנים וכך נולד האיזופיקס.
לפני כמה שנים הבינו שאיזופיקס זה מעולה אך לא מושלם!
1. זה יכול להחזיק רק עד משקל של 29 ק"ג משקל הכיסא והילד יחד! כלומר מעל חייבים לחגור עם חגורה אז שוב חוזרים לסיפור של התקנה לא נכונה.
2. חגורת הבטיחות יודעת להחזיק עד משקלים של מעל 100 ק"ג. במקרה של תאונה אפילו שהאיזופיקס מחזיק, חגורת בטיחות תחזיק טוב יותר!
לכן ברייטקס שוב עשו פטנט אבל הפעם שמרו אותו לעצמם. הקליקטייט מאפשר התקנת כיסא עם חגורה בקלות עם כמעט 0% סיכוי להתקין לא נכון (לא אני רושם כמעט? כי יש כאלו שמצליחים לשבור את הסטטיסטיקה לצערנו לכן ממליץ תמיד גם ללמוד לבד איך להתקין). באיזופיקס הסיכוי לטעויות אנוש בהתקנה גבוה יותר כ-5% שזה עדיין מעולה לעומת העבר שהיינו ב-70%.
לכן אם אני הייתי צריך לרכוש היום ברייטקס ללא ספק היה הבחירה שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'יקו נקסטפיט זיפ
דיקלה21/06/2024קודם כל תודה על התגובה המפורטת, בהחלט עושה סדר בראש.
רציתי לברר עוד דבר, מבין הדגם של ברייטקס שהמלצת לבין הצ'יקו נקסטפיט זיפ. מה עדיף מבחינת בטיחות/התקנה קלה ובטוחה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ברייטקס יותר נוח
קובי סופר21/06/2024שלום דיקלה,
ברייטקס יותר נוח להתקנה. בזכות פטנט הקליקטייט. הצ'יקו מאוד קל להתקנה בשלב האיזופיקס. לאחר מכן שצריך להתקין עם חגורה ההתקנה לא מסובכת אך אם נשווה לברייטקס אז כן, הברייטקס הרבה יותר קל להתקנה עם הרבה פחות סיכוי לטעות בהתקנה.
לצ'יקו יש יתרון אחד ענק לדעתי וזו זווית השכיבה. להורה שצריך לרכוש מגיל לידה תמיד אמליץ על צ'יקו כי הוא נוח יותר לתינוקות קטנים. מגיל חצי שנה שהתינוקות גדלים ומפותחים יותר עניין השכיבה פחות משמעותי. לכן לתינוק בגיל 6 חודשים הייתי בוחר בברייטקס אלא אם יש לצ'יקו יתרון משמעותי במחיר זול יותר.
בכל מקרה שהם מותקנים נכון רמת הבטיחות די דומה. גם אם הולכים על צ'יקו או ברייטקס, שווה בהתקנה ראשונה להעזר במתקין מורשה וגם לבקש שידריך וילמד אתכם להתקין לבד אז לדעתי הסיכוי לטעות בתקנה יפחת עד שלא יהיה קיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)