joie Finiti 4IN1 דעה

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• joie Finiti 4IN1 דעה
    חן
    12/08/2024

היי קובי, מה שלומך?
    אני צפויה ללדת בדצמבר הקרוב, ילדה ראשונה. מחפשת כרגע המלצות לעגלות וכסאות בטיחות.
    חשוב לי להדגיש שאין לנו בעיה עם משקל עגלה כיוון ואנחנו גרים בקומת קרקע ולכן לא צפויים לסחוב אותה במדרגות ובמפלסים שונים, העניין יהיה רלוונטי רק לעניין העמסה והורדה של העגלה מהרכב. כן אשמח לעגלה שמתקפלת באופן מיטבי שכן יש לנו בעיית מקום (לא ברכב, בבית).
    קראתי על joie Finiti 4IN1, מאוד מתחברת לרעיון של אמבטיה כמושב בטיחות ונראה שמבחינת מבחני ריסוק המערכת קיבלה ציונים גבוהים. מה אתה אומר על העגלה, כיסא הבטיחות והמערכת עצמה?
    בנוסף מה דעתך על סדרת העגלות של ספורט ליין?
    כמו כן אשמח לשמוע האם אתה חושב שיש טעם לרכוש סל קל- אנחנו משפחה שנוסעת הרבה ולכן באופן אוטומטי אני פחות מתחברת לרעיון עקב הזמן המועט שניתן להשאיר תינוק בסל קל. האם באמת יש צורך ברכישת סל קל, או עדיף להשקיע בכיסא בטיחות מגיל לידה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    joie Finiti 4IN1 דעה

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי העגלה אני פחות ממליץ

קובי סופר
    12/08/2024

שלום חן,

לגבי העגלה אני פחות ממליץ.
    הסיבות הן: המחיר של כל המערכת לדעתי יקר ומחייב לעבוד עם המערכת.
    בטיחותית הציונים טובים אך בשוק יש מושבי בטיחות עם דירוגים עדיפים וגם טווח משקלים רחב יותר.
    אני לא בעד לשים אמבטיה כמושב בטיחות, די מסורבל להתקין, תופס את כל המושב האחורי, נחמד שיש תינוק אחד אך בעתיד עם 2 זה כבר לא רלוונטי. בטיחותית עדיף לתינוק להיות נגד כיוון הנסיעה בין עם בסלקל או בכיסא.
    הדירוגים שלהם באירופה שווי ערך ל-4 כוכבים ברף הנמוך כלומרי יותר קרוב ל-3 כוכבי בטיחות מאשר 5. גם הכיסא וגם האמבטיה. באמבטיה זה די ברור אמבטיות מאז ומתמיד לא התקרבו לדירוגים הגבוהים ביותר של סלקלים או מושבים.
    גם לגבי העגלה מדובר בעגלה סבירה יושבת על הבסיס של נונה שלדעתי היא עגלה סבירה וג'ואי זה מותג הלואו קוסט של הקונצרן (ג'ואי זה קונצרן סיני שהם היצרן של גרקו, חלק ממוצרי צ'יקו ולפני מספר שנים החליטו להיות מותג בינלאומי, מיתגו עצמם כמותג בריטי על ידי הקמת מערכת שיווק, פיתוח וכו' באנגליה ונונה כמותג הולנדי על אותו עיקרון, בפועל מותג סיני על מלא). לכן בטווח המחיר הזה ספורטליין יהיה עדיף או ללכת על נונה שהם מוצרים מקבילים אבל ברמת גימור יותר גבוהה.

לגבי סלקל או כיסא זה מאוד תלוי בכם. לסל קל היתרון שאפשר לשלוף מהרכב עם התינוק, אם נרדמים אפשר לנייד מבלי להעיר שזה דבר נוח כי הם לרוב נרדמים. הבעיה ששהייה ארוכה בסלקל לא בריאה לריאות ולא אורטופדית וניוד יתר בסלקל עלול להזיק. לכן אם זה לנייד מהרכב למיטה זה סבבה. אם זה לנייד מהרכב לטיול ארוך בקניון לא מומלץ. כאן עצלנות ההורים משחקת תפקיד כי הרוב מתעצלים ובוחרים לחבר את הסלקל לעגלה.

אז לאחר שתחליטו סלקל או כיסא אוכל להמליץ על הכי בטיחותיים.

לגבי ספורטליין לדעתי הדגם המוצלח שלהם הוא הסיילו XL. שילוב של סיילו עם צ'קו נקסטפיט יחסוך לכם לדעתי כ-2000 שקלים ביחס לנונה ותקבלו כיסא עם דירוג בטיחותי עדיף, עד 30 ק"ג וגם עגלה לדעתי יותר מוצלחת.
    לגבי עגלות, בניגוד לכיסאות ששם אני יודע לומר בדיוק ע"פ מבחני ריסוק מה הכי בטיחותי, בעגלות זה מאוד תלוי בכם. לכן אני לא יכול להמליץ וגם ממליץ לא להסתמך על אף המלצה לא שלי, לא חברים/משפחה ובטח ובטח שלא אנשי מכירות שלהם יש אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא בהכרח מה שנכון לכם אפילו שיאמרו אחרת.
    ההמלצה שלי תמיד להתנסות פיזית עם העגלות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לאחר מכן להתנסות בתפעול לחבר ולפרק אמבטיה, לחבר טיולון פעם עם הפנים אליכם, לנסות לקפל לבד ללא איש מכירות לצידכם (באם לא ניתן כי חלק מהעגלות לא מתקפלות עם המושב פונה לכיוון ההורה, עדיין להרכיב את המושב, לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב מחדש על מנת להבין את הסרבול ואם תוכלו לחיות איתו בשלום כי עד גיל שנה + אני ממליץ שהתינוק יהיה מול ההורה ע"פ מחקרים יש לכך יתרונות רבים). לאחר מכן לקפל עם המושב פונה לכיוון הנסיעה. לאחר מכן להרים את העגלה במצב מקופל עם המושב להרגיש את המשקל, לבדוק ברכב, להכניס ולהוציא כדי להבין את עניין המשקל, רבים חושבים כמוך שזה רק להרים לאוטו ולכן המשקל לא עניין משמעותי ורבים קונים טיולון בשלב מוקדם מידי כקשה להם עניין ההכנסה לרכב.
    לאחר הבדיקה הזו תוכלו להחליט איזו עגלה נכונה לכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כיסא בטיחות מומלץ

חן
    14/08/2024

תודה קובי.
    להערכתי נוותר על הסל קל, אני מעדיפה להשתמש בכיסא בטיחות ו"להסתכן" בלהעיר את התינוקת מאשר לדאוג לבריאותה ובטיחותה.
    האם בכיסא בטיחות אין כלל עניין של שהיית יתר בדומה לסלקל?
    מהו הכיסא המומלץ ביותר מבחינתך לעניין הבטיחות עצמה? כזה גם שיאפשר שהייה ממושכת ככל הניתן.
    בהינתן שאין בעיה תקציבית וכמובן חשוב שיתאים מגיל לידה.
    כמו כן, הבנתי שיש תוקף לכיסאות בטיחות? כלומר לא בהכרח ניתן להשתמש בכיסא לילדים הבאים?
    בנוסף, האם יש לך כיסא מסתובב 360 מומלץ, או שעדיף להימנע?
    תודה רבה על הסיוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גם בכיסא יש את עניין השהייה

קובי סופר
    14/08/2024

שלום חן,

גם בכיסא יש את עניין השהייה. עם זאת בניגוד לסלקל הם מקובעים לרכב ולכן כמו שרשמת, צריך להוציא את התינוק ולכן לא קורה שהורים יוצאים לטיולים של שעות עם תינוק בסלקל. כאן חייבים להעביר לעגלה. ההמלצה היא שלא ישהו יותר מחצי שעה ברצף בגלל עניין הריאות והנשימה ולא יהיו יותר מ-45 דק' נטו ביום מבחינת פגיעה אורטפדית. ככל שהם גדלים ומחזקים כך אפשר למשוך יותר זמן.
    במקרה של נסיעה ארוכה אם יש כאלו, ההמלצה לעצור כל חצי שעה, להוציא את התינוק לאיוורור ולהמשיך בנסיעה.
    ברוב המקרים בחודשים הראשונים פחות נוסעים או יוצאים וגם אם כן זה לנסיעות קצרות.

הכיסא המומלץ ביותר לדעתי הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ, מעבר לדירוג הבטיחות הכי גבוה נכון להיום (כבר כמה שנים טובות), יש לו את זווית השכיבה הכי קרובה לסלקל ולכן לדעתי הוא גם הכי נוח לתינוקות. הוא לא 360 ולדעתי אף כיסא 360 לא יוכל לקבל דירוג בטחותי גבוה, בסוף כדי שהכיסא יסתובב הוא צריך לשבת על ציר שמחזיק את הכיסא, לאף ציר לא יהיה את הכח של חגורת בטיחות ברכב או איזופיקס.

ה-360 המוביל בדירוג הבטיחותי הוא בייבי ג'וגר City Turn היחיד עם דירוג בטיחותי שנחשב לדירוג של 5 כוכבי בטיחות.
    לכן אם רוצים מסתובב מקבלים כאן רמת בטיחות סופר גבוהה אך כפי שציינתי, בצ'יקו מקבלים רמה מעט יותר גבוהה וגם זווית שכיבה עדיפה. החיסרון הגדול שהוא יחסית יקר.
    שאר דגמי 360 יהיו לרדת משמעותית ברמת הבטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זמן נסיעה בכסא בטיחות

חן
    15/08/2024

תודה רבה קובי.
    עד לאיזה גיל רלוונטית ההמלצה שלך להגבלת זמן השהייה בכיסא לחצי שעה בלבד?

אני שואלת כי אנחנו שוקלים לערוך טיול בן כחודש בצפון אמריקה, הילדה צפויה להיות בת כחצי שנה. מטבע הדברים מדובר בטיול שיכלול הרבה נסיעות. כמובן גם כזה שידרוש מאיתנו כיסא בטיחות מתאים, ככל הנראה נביא איתנו מהארץ את כיסא הבטיחות.
    האם גם בגיל היית ממליץ לעצור כל חצי שעה (מה שיגביל משמעותית את יכולת הנסיעה למרחקים), או שניתן לפתוח פערים גדולים יותר בין העצירות?

שוב תודה על כל העזרה והתשובות המפורטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מגיל חצי שנה זה פחות בעייתי

קובי סופר
    15/08/2024

שלום חן,

כמו שרשמתי בהודעה הקודמת, ככל שהם גדלים כך משך השהייה יכול להתרחב. זה כמובן גם אינדיבידואלי בין תינוק לתינוק, קצב התפחות, אחוזון וכו'.
    ברוב המקרים מגיל חצי שנה זה פחות בעייתי, גם בנסיעות ארוכות. כן הייתי ממליץ אחת לשעה/שעתיים לעשות עצירה לאוורור רבע/חצי שעה ואני מאין שהכל יהיה בסדר.

הבעייה היא בעיקר בחודשים הראשונים בייחוד בשלושת החודשים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו