עגלת ציקו מיסה או אינגליזינה אלקטרה

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עגלת ציקו מיסה או אינגליזינה אלקטרה
    הודיה
    05/09/2024

שלום,
    אני מתלבטת בין שני העגלות מי המומלצת מביניהם? אציין שאני גרה בעיר, מתניידת הרבה עם הרכב ומעל הכל מחפשת את נוחות ובטיחות התינוק.
    וכן מתלבטת האם לקנות סלקל או כיסא בטיחות והאם בכלל פשוט לקנות דונה שתשמש אותי כסלקל וליציאות קצרות כמו מכולת וכדומה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממליץ להתנסות בהן לבד

קובי סופר
    07/09/2024

שלום הודיה,

ממליץ להתנסות בהן לבד.
    לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לאחר מכן להתנסות בתפעול לחבר ולפרק אמבטיה, לחבר טיולון פעם עם הפנים אליכם, לנסות לקפל לבד ללא איש מכירות לצידכם (באם לא ניתן כי חלק מהעגלות לא מתקפלות עם המושב פונה לכיוון ההורה, עדיין להרכיב את המושב, לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב מחדש על מנת להבין את הסרבול ואם תוכלו לחיות איתו בשלום כי עד גיל שנה + אני ממליץ שהתינוק יהיה מול ההורה ע"פ מחקרים יש לכך יתרונות רבים). לאחר מכן לקפל עם המושב פונה לכיוון הנסיעה. לאחר מכן להרים את העגלה במצב מקופל עם המושב להרגיש את המשקל, לבדוק ברכב, להכניס ולהוציא כדי להבין את עניין המשקל, רבים חושבים שזה רק להרים לאוטו ולכן המשקל לא עניין משמעותי ורבים קונים טיולון בשלב מוקדם מידי כקשה להם עניין ההכנסה לרכב.
    אני ממליץ להוסיף עוד עגלה שניים להשוואה כך יהיה לכם מדד.
    לאחר הבדיקה הזו תוכלו להחליט איזו עגלה נכונה לכם.

בשני הדגמים אני פחות מחבב את יכולת הניוד, מבנה הידית בצ'יקו לא תוכנן טוב לדעתי ובאינגלזינה הידית כלל לא מתכווננת שזה לדעתי חיסרון גדול. בכל מקרה תעשו את הבדיקה, תקחו עד דגם שניים אחרים להשוואה וכך יהיה לכם מדד מה נכון לכם.

לגבי סלקל, על דונה אני לא ממליץ. בטיחותית יש סלקלים עדיפים. מבחינת נוחות לדעתי אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות לתינוק זה לנייד בסלקל המון זמן. הסלקל נועד לנסיעות ברכב ואולי רק לנייד מהרכב לבית ולא מעבר. שהייה ארוכה עלולה לפגוע בבריאות התינוק. כעת הושק דונה X שלו יש שכיבה, זה דבר הרבה יותר בריא לתינוק אבל גם כאן, לדעתי עדיף לתינוק להיות באמבטיה שטוחה ומרווחת מאשר בסלקל צפוף, על הגב ולא בזווית ישרה לחלוטין.
    כמוכן הX טרם נבחן במבחן השוואתי לכן איני יכול להמליץ עליו.
    לסיום הX כבד יחסית אז צריך לקחת זאת בחשבון מכיוון שצריך להרים יחד עם משקל של תינוק.

הייתי ממליץ יותר על סלקל רגיל או, אם לא קריטי הניוד מהרכב בסלקל אז על כיסא, צ'יקו נקסטפיט זיפ לדעתי הכי נוח ובטיחותית הוא בעל דירוג הבטיחות הגבוה ביותר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות

הודיה
    11/09/2024

תודה על התגובה!
    יש עדיפות בין הנקסטפיט זיפ לזיפ מקס?
    חשבתי גם ללכת אולי על הבייבי ג'וגר city turn, ראיתי שכתבת שהוא גם מאד בטיחותי וחשוב לי קלות ההוצאה מהאוטו.
    מה אתה אומר על i spin safe של ג'ואי? ראיתי שכתוב שהוא קיבל ציונים מאד גבוהים של התקן השוודי.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל מה שרשמת אלו עניינים שתלויים בכם

קובי סופר
    12/09/2024

שלום הודיה,

כל מה שרשמת אלו עניינים שתלויים בכם.
    בין דגמי הצ'יקו אין הבדל בטיחותי. המקס פשוט מגיע עם אזור רגליים ארוך יותר. הסיבה, ההמלצה לחגור נגד הכיוון ככל הניתן. עד גיל שנתיים ואם אפשר למשוך עד גיל 4 שנים מה טוב. הבעיה שבגיל שנה/שנה+ תלוי בקצב הגדילה, רגלי התינוקות נוגעות בגב מושב הרכב וככל שהם גדלים הרגליים מתקפלות וזה לא הכי נוח להם, בייחוד בנסיעה ארוכה.
    לכן במקס האריכו את אזור הרגליים כך שניתן למשוך יותר זמן נגד הכיוון ונוחות התינוקות פחות תיפגע.
    לכן זה תלוי בכם אם תרצו למשוך כמה שיותר נגד הכיוון, אז המקס עדיף.

הבייבי ג'וגר קיבל דירוגים מעולים אך צ'יקו עדיף עליו בטיחותית לכן גם כאן, תלוי בכם אם אתם מעדיפים את הנוחות שלכם ולרדת מעט ברמת הבטיחות? או ללכת על מקסימום בטיחות ולרדת בנוחות שלכם.

לגבי ג'ואי, אני תמיד יעדיף מושבים בתקינה אמריקאית. אני רושם לא מעט שהתקינה האמריקאית לא רלוונטית! יש גופים חיצוניים שעושים בדיקות מחמירות, יש דרישות של חברות ביטוח. ככל שיהיו בעיות לחברה מסוימת כך ישלמו דמי ביטוח גבוהים יותר ומדובר במליוני דולרים, בארה"ב תובעים על כל שטות ולכן החברות מראש עושות דברים שהם הרבה מעבר לדרישות התקינה רק כדי למנוע מראש בעיות. בסיכומו של דבר מבחנים עושים במעבדה סגורה, במהירות יחסית נמוכה ובזווית פגיעה אחת או שניים לכל היותר. זה בסופו של דבר נותן מדד טוב אך במציאות יש הרבה גורמים ומשתנים.
    ראיתי לא מעט תאונות עם צ'יקו שבהן התינוקות יצאו ללא שריטה בעוד הבוגרים פונו לבתי חולים כך שגם במבחן המציאות אני יודע שצ'יקו מעולה. גם ברייטקס אך שלושת הדגמים שלהם ירדו מפס הייצור. הדגמים החדשים חלק טרם נבחנו ואחד שנבחן לא קיבל דירוג דומה לדגמים שירדו מפס הייצור.
    לכן אני הייתי בוחר בצ'יקו. כמו שרשמתי זה מאוד תלוי בכם בסופו של דבר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

הודיה
    12/09/2024

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו