מידע רפואי
פורומים
- צמחי מרפא
- בנות, העצמה נשית
- תזונה טבעית
- חרדות, טראומות, פחדים
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- בריאות העין, מחלות עיניים, בעיות ראיה
- טרשת נפוצה
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- רפואת ספורט
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- ניתוחים פלסטיים לילדים
- רפואת מטיילים
- קרדיולוגיה ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
מנהל הפורום
- איזה עגלות מומלצות לצמודיםנועה09/09/2024
שלום,
איך היית מציע להתנהל מבחינת עגלות בצמודים? כשהגדולה תהיה בת שנה וחצי.
כרגע יש לנו עגלה משולבת פג פרגו ויוצ'ה אני מרוצה ממנה בגדול אבל תופסת את כל הבגז', עם צמודים עדיף עגלת תאומים אולי? אמבטיה לתינוק וטיולון סופר קומפקטי לגדול יותר? איך מומלץ להתנהל ואשמח גם להמלצות פרקטיות על עגלה / עגלות שיכולות לשרת את הסיטואציה הזו תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מאוד תלוי בכם
קובי סופר10/09/2024שלום נועה,
זה מאוד תלוי בכם. בשוק יש מלא פתרונות.
ניתן ללכת עם מנשא עם התינוק ובטיולון עם הגדולה עד שלב מסויים. לאחר מכן התינוק יעבור לעגלה/טיולון והגדולה לטרמפיסט שמתחבר לעגלה/טיולון. כלכלית זה הפתרון הכי טוב ולחלק גם בפן הפרקטי.
כמובן שאפשר לרכוש עגלות אחים יעודיות (אין הרבה כאלו בשוק). מושב אחד עם שכיבה טובה והשני בזווית ישיבתית. הקיפול מעט גדול מעגלת יחיד וגם המשקל מעט יותר כבד.
והפתרון שהרוב עושים, רוכשים עגלת תאומים. כאן שני הילדים מקבלים מושב טוב וזהה (אמנם מעט צר מעגלת יחיד). המשקלים של עגלות תאומים סבירים ויש כאלו ששוקלות אף פחות מהפג. הקיפול מעט גדול מעגלה יחד אך לא בהרבה.
הפלוס כאן שמרגע שהגדולה עצמאית, אפשר למכור את העגלה ולהחזיר חלק גדול מההשקעה. יש ביקוש גדול יחסית לעגלות תאומים יד שניה, זאת מכיוון שהרוב יודעים שהשימושים בהם יחסית קצרים כך שאפשר לקבל עגלה כמעט חדשה במחיר נמוך.
לגבי המלצות, בתאומים אני ממליץ על עגלות צרות כדי שיהיה קל להתנייד. אני נוטה להמליץ על ולקו בייבי סלים טווין, אנחנו מייבאים את הדגם, לדעתי עגלת התאומים הכי טובה ופרקטית שיש. עדיין לא נפוצה בהמון חנויות והמחיר לא הכי זול, מבין העגלות הצרות אבל המחיר סביר.
אפשר ללכת על ביבה קוקו שעולה כ-700 שקלים פחות, עגלה דומה אך רוחב השלדה רחב ב-5 ס"מ. זה גם משפיע על גודל הקיפול וגם יש מעברים שהרוחב הזה לא עובר בהם.
לגבי עגלות אחים, אין הרבה בשוק, לדעתי כיום זה רק ג'ואי ואני פחות מחבב את הדגם והסגנון אך ביחס לתאומים, הג'ואי זול משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?