התייעצות בנוגע לכיסא בטיחות / בוסטר

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התייעצות בנוגע לכיסא בטיחות / בוסטר
    מאיה
    17/09/2024

היי,
    אשמח לשמוע את דעתך על כיסא בטיחות צ’יקו וואן פיט קלירטקס – Chicco OneFit ClearTex.
    אני מבינה שהוא מתאים מגיל לידה ובהמשך משמש גם כבוסטר?
    ואיך הוא בהשוואה לגרקו נאוטילוס גרואו סנאגלוג (אני יודעת שהוא המומלץ ביותר לדעתך ומתאים רק מגיל שנה).

צריכים כיסא לרכב של סבא וסבתא שמסיעים ברמה יומיומית. יש אצלם כרגע ברייטקס בולווארד וצריכים כיסא נוסף, ואנחנו מסתכלים לטווח הארוך.
    יש 4 נכדים (מגיל 5 חודשים ועד 3.5).

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדובר בשני סגנונות שונים

קובי סופר
    17/09/2024

שלום מאיה,

מדובר בשני סגנונות שונים למרות שעל פניו הם עושים את אותה משימה, מחליפים כיסא בטיחות וגם הופכים לבוסטר.
    אבל למרות שהרעיון דומה זה 2 דברים שונים.
    האחר צ'יקו הוא כיסא בטיחות שיודע להפוך לבוסטר והשני גרקו הוא בוסטר שהוסיפו לו רצועות כך שיכול לשמש סוג של כיסא.
    הכיסאות כמו הצ'יקו לדעתי פחות מוצלחים, גם כי הם גדולים ומסורבלים וכל זה גם פוגע ברמת הבטיחות שלהם, גם בפועל מעט מאוד הורים אם בכלל הופכים את זה לבוסטר כי בפועל זה לא פרקטי או נוח. לכן אני פחות ממליץ. עדיף עוד כיסא נטו כמו בולווארד (שנכון להיום לא מיוצר עוד, לכן המומלץ ביותר הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ) ובהמשך לרכוש בוסטר גב טוב. בסך הכללי זה יהיה יותר פרקטי, יותר בטיחותי ולדעתי גם אולי נשלם פחות.
    או לרכוש בוסטר רצועות כמו הגרקו שציינת, בגלל המבנה הקליל שלהם הם יותר פרקטיים ויושבים יותר טוב ברכב ולכן רמת הבטיחות שלהם מאוד גבוהה. דבר חשוב לקחת בחשבון, למרות שרשום שזה מגיל שנה, זה רק טכנית, בפועל מניסיון זה לא נוח לתינוקות. ההמלצה שלי לפחות מגיל שנה ו-8 חודשים שהילדים גדולים ויציבים ולא לפני (אולי שנה וחצי אם הילדים באחוזון גבוה).
    בכל מקרה המעבר מכיסא לבוסטר לא מידי לכן כרגע אין בעיה בטווחי הגילאים שציינת, כולם יכולים להחגר עם רתמות הכיסאות כי הם עד 30 ק"ג. בהמשך זה יהיה טיפה יותר בעייתי לכן לדעתי עדיף ללכת על כיסא לחוד ובוסטר לחוד.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו