השוואה בין בוסטר רצועות לכיסא בטיחות

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• השוואה בין בוסטר רצועות לכיסא בטיחות
    מאיה
    15/10/2024

היי,
    אשמח לדעת מה בטיחותי יותר, והאם בכלל ניתן להשוות או שמדובר בשתי קטגוריות שונות שאינן ברות השוואה -
    בהנחה שחוגרים את הילד בחגורות הכיסא ולא בחגורות הרכב (הילד בן 3.5, אך נמוך ומאד רזה - שוקל 11.5 ק"ג) -
    כיסא הבטיחות עליו אתה הכי ממליץ - צ'יקו נקסטפיט זיפ לעומת בוסטר רצועות שעליו אתה ממליץ - גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו.
    הבוסטר עולה 2/3 מעלות כיסא הבטיחות.
    האם בבחינת עלות-תועלת שווה לקנות את הבוסטר - כשהיבט הבטיחות הוא השיקול המרכזי, או שעדיף לא לחסוך עליו ולקנות בכל זאת את כיסא הבטיחות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה באמת לא בר השוואה

קובי סופר
    15/10/2024

שלום מאיה,

זה באמת לא בר השוואה. תאורטית יש בהנחה ויש דירוג בטיחותי לכל דגם, גם אם לצורך העניין יש לי בוסטר רצועות שקיבל דירוג גבוה וכיסא שקיבל דירוג מעט יותר נמוך או להפך. זה גם מאוד תלוי מי יושב בבוסטר, איזה משקל וגובה. עד גיל 3 עדיף שזה יהיה בכיסא בטיחות, מגיל 3 המבנה של בוסטר יותר מתאים. בטווח האמצע של גיל שנתיים עד 3 ההבדלים די זניחים ובשני המקרים הדירוג משקף מה עדיף.

לאור מה שרשמתי והגיל שציינת, בוסטר רצועות יתאים יותר אבל, יש אצלך ילד במשקל ממש נמוך לכן, הייתי גם ממליץ להושיב אותו בכל אחד מהדגמים ולראות היכן הוא יושב יותר בנוחות, באיזה מהם ההגנות צד והראש עוטפים טוב יותר את ילד.
    בהיבט הבטיחותי לאור הדירוג הדומה של שני הדגמים אני די בטוח ששניהם יעשו עבודה זהה. לטווח הרחוק הגרקו יהיה עדיף מ-2 סיבות (בלי קשר לעלות הזולה יותר).
    1. הוא יהפוך לבוסטר וייתן עוד חיסכון כספי
    2. יש לו מערכת סנאגלוג. מערכת האיזופיקס ברכב יכולה להחזיק עד משקל 29 ק"ג משקל הכיסא והילד יחד. אז בצ'יקו לדוגמא מרגע שהילד שוקל 18 ק"ג (אמנם זה רחוק נכון לכרגע), אז צריך לחגור את הכיסא עם החגורה. מערכת הסנאגלוק מאפשר התקנה עם חגורה בהרבה יותר קלות עם מינימום סיכוי לטעות אנוש בהתקנה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו