מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות מגיל לידהדניאל31/10/2024
שלום קובי
איזה כסא בטיחות מגיל לידה מומלץ? האם עדיין ציקו נקספיט במקום הראשון? איזה עוד אפשרויות שוות ערך לציקו יש?
אשמח גם לחוות דעתך על כסא בטיחות שהוא לא זול בכלל בשם kinderkraft i-guard האם הוא שווה ערך לציקו מבחינה בטיחותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין צ'יקו הוא המומלץ ביותר לדעתי
קובי סופר02/11/2024שלום דניאל,
עדיין צ'יקו הוא המומלץ ביותר לדעתי. לצערי כיום גם אין לי אלטרנטיבה באותה רמה להמליץ עליה. עד לא מזמן היו לברייטקס 3 דגמים שהופסק הייצור שלהם. הדגם המחליף טרם נבחן ולכן איני יכול המליץ עליו.
הבא בתור אחרי הצ'יקו הוא בייבי גו'גר סיטי טרן שקיבל דירוג מעולה אך צ'יקו עדיף עליו במעט. הסיטי טרן מסתובב לכן אם חיפשתם מושב מסתובב אז הוא עדיף על הקינדר קראפט שנגיע אליו בהמשך.
הצ'יקו לדעתי גם הכי נוח אם רוכשים מלידה, זווית השכיבה שלו היא הטובה ביותר והכי קרובה לסלקל לכן גם אם ברייטקס היו זמינים, עדיין הנטייה שלי הייתה להמליץ על צ'יקו.
בכל מקרה ההמלצה שלי היא לרכוש מושבים בתקינה אמריקאית לכן אני פחות ממליץ על קינדר קראפט שהוא בתקינה אירופאית.
היתרון באמריקאים הוא שהם עד משקלים יותר גבוהים.
עד 18 ק"ג נגד כיוון הנסיעה, החוק דורש עד גיל שנה ובזה קידר קראפט סבבה אבל ההמלצות אומרות עד גיל שנתיים והמחמירים עד גיל 4 שנים וזה הוכח סטטיסטית, במדינות שמתקינים נגד הכיוון עד גיל 4 שנים אחוז הפציעות ומקרי המוות הם הנמוכים בעולם.
לכן מומלץ למשוך ככל הניתן, בתקינה אירופאית ניתן עד 13 ק"ג להתקין נגד הכיוון.
עם הכיוון אמריקאים (הרוב לא כולם) עד 30 ק"ג, אירופאים עד 18 ק"ג (אלו שמעבר פשוט הופכים לבוסטר וזה לא רלוונטי).
החוק דורש עד גיל 3 להיות עם רצועות (גם עד 15 ק"ג חייב ששני התנאים יתקיימו). לכן עד כאן קינדר קראפט טוב, ההמלצות אומרות עד גיל 5-6 שנים אני אפילו ממליץ עד גיל 8 שנים, שוב זה יותר בטיחותי וזה מוכח בשטח לא במעבדה לכן זה נתון חשוב.
לכן אני ממליץ על מושבים אמריקאים, כרגע צ'יקו בטופ ולכן ממליץ עליו.
לא תמיד המחיר הוא פרמטר שווה ערך לבטיחות למרות שלרוב הדגמים המובילים לא הכי זולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)