מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שאלה לגבי מושב הבטיחות צ'יקו נקסטפיט זיפ מקסנועה08/11/2024
היי קובי,
מכיוון שואין להשיג את דגמי הברייטקס קליק טייט כפי שהמלצת בעבר. האם גם את המושב של הצ'יקו נקסטפיט זיפ ניתן להתקין באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב או שזה מחייב שימוש באיזופיקס? (מכיוון שברשותנו רכב ישן ללא מנגנון האיזופיקס).
האם התקנת הצ'יקו הינה מורכבת או קשה יותר מהתקנת מנגנון הקליק טייט כפי שיש בברייטקס?
תודה רבה על הפורום המבורך,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן להתקין ללא איזופיקס
קובי סופר10/11/2024שלום נועה,
את הצ'יקו ניתן להתקין ללא איזופיקס.
עם זאת, ההתקנה לא קלה כמו בדגמי הקליקטייט של ברייטקס.
לכן אם אין איזופיקס ברכב (שווה לבדוק מכיוון שאיזופיקס קיים בכל הרכבים משנת 2004 למעט בודדים).
אם לאחר בדיקה אין אז הייתי ממליץ ללכת על גרקו טריו סאנגלוק. אמנם זה משולב בוסטר שאני פחות אוהב אבל יש לו מערכת סנאגלוק שזה רעיון דומה לקליקטייט.
לכן הייתי ממליץ ללכת לדגמים עם מערכות ההתקנה המקלות עם חגורה. כרגע גרקו לדעתי האופציה הטובה ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
נועה11/11/2024היי קובי,
תודה רבה על המענה.
אכן אין אצלנו איזופיקס. השאלה האם הגרקו עליו המלצת נמצא באותה קטגוריה בטיחותית כמו הבלווארד והצ'יקו? האם מבחינת מבחני הריסוק עומד באותם תנאים? אם מתקין מורשה יחבר את הצ'יקו באמצעות החגורה האם עדיין זה לא עדיף על הגרקו? חשובה לנו מאוד הבטיחות ולדעת שקנינו את המוצר הבטוח ביותר בהתחשב בזה שאין איזופיקס. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הגרקו ברמת בטיחות די דומה לברייטקס וצ'יקו
קובי סופר11/11/2024שלום נועה,
הגרקו ברמת בטיחות די דומה לברייטקס וצ'יקו.
בשוק קיימים 2 סוגי כיסאות בטיחות.
כיסאות נטו או מגיל לידה או מגיל שנה עד משקלים של 18 או 30 ק"ג. הצ'יקו והברייטקס בקטגוריה הזו מ-0 עד 30 ק"ג כלומר מקסימום טווח הגיל והמשקל של הקטגוריה. בטיחותית הם מובילי הקטגוריה.
הסוג השני הם כיסאות משולבי בוסטר.
מ-0 עד 30 ק"ג ככיסא כמו הברייטקס וצ'יקו ובהמשך או ממשקלים יותר נמוכים הם הופכים לבוסטר עד 45 ק"ג. (אני כותב על האמריקאים, האירופאים לא רלוונטיים).
לכן תאורטית יש לי כאן מוצר שיחסוך לי כסף בהמשך.
אני אישית פחות אוהב את הדגמים המשולבים מכיוון ש0 עד 45 ק"ג זה טווח משקל מטורף בזמן קפיצות הגובה והמשקל הכי מטורפת של תינוק, ילד ואפילו שלבי התחלה של נוער.
לדעתי לא ניתן לייצר מוצר שיהיה מושלם לכל טווח הגיל הזה ונעשים פשרות בגודל הכיסא לדוגמא וכל מיני דברים אחרים שמשפיעים על הבטיחות והנוחות. ככה שאם ניקח סל קל אז יש סלקלים עם דירוג בטיחותי עדיף על כל המשולבים. אם ניקח כיסא כמו ברייטקס או צ'יקו אז הדירוג שלהם עדיף על המשולב ככיסא ואם נרכוש בוסטר בנפרד אז יש בוסטרים עם דירוג עדיף על המשולב. ההבדלים מזעריים אבל עדיין קיימים.
הגרקו שהמלצתי קיבל את הדירוג הכי גבוה במשולבים, אם נשווה לברייטקס הפער בדירוג לא ממש גבוה לכן המלצתי עליו כי הפשרה על הבטיחות מזערית עד לא קיימת. לדעתי אבל תהיה פשרה קלה בנוחות בחודשים הראשונים כי הוא רחב יחסית. מגיל 4-6 חודשים זה כבר יהיה פחות ופחות קריטי.
הסיבה שאני עדיין נוטה להמליץ עליו ופחות על צ'יקו זה פטנט ההתקנה, גם אם מתקין מורשה יתקין לכם את הצ'יקו עדיין אם יבוא שלב שאתם תצטרכו להתמודד עם זה לבד, כאן היתרון הגדול של הגרקו או הקליקטייט לצורך העניין. כי גם אם צ'יקו מעט יותר בטיחותי אם ההתקנה לא נכונה אז הוא לא שווה כלום. לכן בשקלול אני חושב שהגרקו זה הכיסא הכי בטיחותי בהתאם לתנאים שרשמת.
כמובן אם בטעות מוצאים ברייטקס מרתון, בולווארד או אדבוקט קליקטייט הם יהיה עדיפים אבל לדעתי כבר אין להשיג.
שווה לבדוק בחנויות הקטנות ללא אתר אינטרנט, לפעמים יש להם הפתעות במחסנים. אולי אפילו מתצוגה שזה ממש לא קריטי.
ואם לא אז כמו שרשמתי, אני הייתי הולך על גרקו. אם בכל זאת רוצים צ'יקו שזו גם אופציה מעולה, אפשר להתקין עם מתקין מורשה, לבקשה ללמוד ממנו כיצד מתקינים אפילו לשלם לו כמה גרושים שיהיה סבלני ויהיה איתכם, תתקינו מספר פעמים ותראו שאתם שולטים בהתקנה ואז צ'יקו גם אופציה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
נועה11/11/2024היי קובי, אני כ"כ מודה לך! נתת לי את התשובה הכי מקיפה, מלאה ורצינית שראיתי מזה זמן רב. באמת ישר כוח על עבודתך המקצועית ועזרתך הרבה בתחום.
תודה, נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)