המלצה על כיסא בטיחות

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• המלצה על כיסא בטיחות
    איילת
    11/02/2025

הי מחפשת כיסא בטיחות מלידה שיאפשר מנח בדומה לסלקל. אשמח לשמוע ממך מה דעתך לגבי ה joie spin 360 או הgarco turn to me. גם בעניין הבטיחות והאם יש דגם אחר של ברייטקס או סייבקס שאתה ממליץ עליו יותר.תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על כיסא בטיחות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכיסא המומלץ ביותר הוא ציקו נקסטפיט

קובי סופר
    13/02/2025

שלום איילת,

הכיסא המומלץ ביותר הוא ציקו נקסטפיט. הוא קיבל את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר, יש לו גם את זווית השכיבה הטובה ביותר והכי קרובה לסלקל לכן הבחירה כאן היא קלה.
    כל השאר זה לרדת ברמת הבטיחות וגם בנוחות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הוא בהשוואה ל-joie i-spin 360 או i-spin safe?

אדווה
    13/02/2025

איך הוא בהשוואה ל-joie i-spin 360? או ה-safe?
    קראנו שהג'וי מקבל ציוני בטיחות הכי גבוהים בעולם
    וגם ההארבור של ג'וי מקבל ציונים גבוהים יותר ממה שראיתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הייתי בוחר בצ'יקו.

קובי סופר
    16/02/2025

שלום אדווה,

אני הייתי בוחר בצ'יקו.
    אין כזה דבר ציוני הבטיחות הגבוהים בעולם. גם לא ניתן לקבוע מי המוביל מכיוון שיש תקנים שונים בכל יבשת ואפילו דרישות מסוימות במדינות מסוימות.
    בישראל ניתן למכור מושבים בתקינה אמריקאית או אירופאית.
    הצ'יקו קיבל את הדירוג הגבוה ביותר בארה"ב ואילו הג'ואי באירופה.
    מדובר ב-2 דרישות שונות וכל הורה צריך לעשות את ההחלטה שלו מה עדיף. אני אישית בחרתי צ'יקו לילדים שלי בלי לחשוב פעמיים ולכן זו המלצתי.
    התקינה האמריקאית יש שיאמרו פחות מחמירה אבל להבדיל מאירופה בארה"ב יש דרישות חברות ביטוח קשוחות, תביעות זה ספורט לאומי ויש מבדקים חיצוניים הרבה יותר מחמירים מכל תקינה לכן היצרנים בכלל לא נצמדים לענייני התקינה אלא עושים הרבה מעבר. כמוכן מושב אמריקאי מתאים עד 18 ק"ג נגד כיוון הנסיעה כאן גם הג'ואי (הוא חריג מכיוון שגם הוא מאפשר התקנה נגד הכיוון עד משקל גבוה זה ביגוד לרוב המושבים בתקינה האירופאית). בשני המקרים זה אומר שניתן למשוך נגד הכיוון עד גיל שנתיים ויותר. אבל עם הכיוון הצ'יקו מתאים עד משקל 30 ק"ג בעוד ג'ואי רק עד 18 ק"ג. לכן עם צ'יקו ניתן למשוך עד גיל 5-6 שנים מה שיותר בטוח עבור התינוק בהשוואה לבוסטר.
    כמוכן לאמריקאים יש תפס בית חזה, זה שומר טוב יותר על התינוק בייחוד בחורף עם לבוש עבה. באמריקאים החגירה יותר קלה, מקליקים כל רתמה בנפרד בעוד שבאירופאים צריך להצליב 2 רתמות ואז לסגור, מספיק שהילד באי נוחות, זז או בועט וצריך כל פעם להתחיל מחדש את החגירה. מצד שני בפתיחה באירופאי הפתיחה יותר מהירה.
    לסיום, זווית השכיבה בצ'יקו הרבה יותר טובה ונוחה לכן בחודשים הראשונים לתינוקות יהיה הרבה יותר נוח בצ'יקו.
    כמו שרשמתי, מעל לעשור אני ממליץ על צ'יקו, גם במבחן החיים בתאונות במהירויות הרבה יותר גבוהות מכל מבחן ריסוק, בתאונות שעקבתי אחריהן ובהן הילדים היו עם צ'יקו, הם יצאו ללא שריטה בעוד המבוגרים יצאו עם פגיעות.
    לכן גם היום צ'יקו זו הבחירה שלי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקן אירופאי ובפרט שבדי נחשבים טובים יותר

ג`קי
    16/02/2025

אני לא מסכים איתך וכן הייתי ממליץ לה ולכל מי שקורא להעדיף תקן אירופאי (המבחנים הגרמניים) ובפרט תקן שבדי.

התקן האמריקאי לא מחמיר מספיק.
    וכל הדמגוגיה על ביטוחים לא עוזרת, כשבפועל המבחנים עצמם פחות מחמירים (ואת זה קל לבדוק כי יש מפרט בדיקות)

לגבי כיסא שמכסה טווח משקלים גדול יותר - זה אפילו יותר גרוע לדעתי.
    זה בגדר - תפסת מרובה, לא תפסת.
    כי במקום שהכיסא יהיה מותאם לגודל התינוק, נדרשים מתאמים וכל מני טריקים כדי שהוא יהיה בטוח.

עדיף במקרה הזה לקנות מוצר יעודי לגודל קטן (0 עד 18 קילו) ולאחר מכן לעבור לכיסא בטוח יותר לגודל גדול יותר.
    ברור שיש לזה השלכות כלכליות, אבל מבחינת בטיחות בלבד צריך להגיד שהתאמה לגודל היא כן אספקט לקחת בחשבון

הבחירה שלי היא דווקא ה-i-spin safe כי מדובר בכיסא עם תו התקן השבדי וציון הבטיחות הגבוה ביותר שאי פעם נבדק במבחנים השבדיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אכנס לוויכוח עם בעל אינטרס

קובי סופר
    17/02/2025

שלום,

לא אכנס לויכוח עם בעל אינטרס.
    כפי שרשמתי, אני עם צ'יקו לילדי גם לילד שנולד עכשיו רכשתי צ'יקו.
    מכאן שכל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון לילדיו.
    מבחני ריסוק זה רק מדד. זה לא משנה מי עושה ומה עושה ומי מחמיר יותר או מי פחות. בסוף זה נעשה במהירות מסוימת בזווית מסוימת כאשר בחיים האמיתיים תאונות מתרחשות במהירויות הרבה יותר גבוהות בזוויות פגיעה מרובות שבמבחני ריסוק לא ניתן לכסות, יש גם פגיעות כפולות ומשולשות ככה שבאמת החיים האמיתיים זה לא מעבדה של מכון ריסוק כזה או אחר. לכן אני עוקב אחרי תאונות עם מושבי בטיחות בארץ ובעולם כאשר צ'יקו וברייטקס שבדקתי שרדו דברים שאף מבחן שבדי לא היה קרוב לבדוק. הג'ואי חדש מידי וטרם נתקלתי בתאונה שנעשתה איתו. כמו שאני מציין תמיד כי אני הגון ולא בעל אינטרס, אחוז מקרי המוות והפציעות הנמוך בעולם הוא בשבדיה אבל זה רק בגלל דרישות החוק לחגור ילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל 4 שנים.
    כמו תמיד חובה לציין שלא משנה איזה כיסא נרכוש גו'אי, צ'יקו או שוקי בזוקי שקיבלו דירוג מושלם, אם לא נתקין נכון זה לא שווה כלום.
    כן צריך להזכיר שאם רכשנו כיסא סופר בטיחותי אבל הרכב ישן או עם דירוג בטיחותי נמוך, קיים סיכוי שהכיסא לא יעזור. לכן יש שלל דברים שצריך לקחת בחשבון מעבר למבחן כזה או אחר.

לגבי המשקלים, לא צריך מתאמים ולא כלום. חוגרים רגיל עד כמה שהילד מאפשר, עם הילדים הגדולים שלי משכנו עד גיל 6-7 שנים ולאחר מכן עברנו לבוסטר. כן אפשר לרכוש כיסא אירופאי ואחר כך בוסטר רצועות של מותג אמריקאי כמו גרקו וברייטקס שיתאימו עד 30 ק"ג. תהיה הוצאה כספית גדולה יותר אבל זה פתרון למי שרוצה אירופאי. אבל כן הוכח שילד בן 3-4-5 שנים שהיה חגור בכיסא לעומת ילד בבוסטר היה בטוח יותר ושוב אני מדבר בחיים האמיתיים ולא במבחן מעבדה סגורה במהירות נמוכה.

לסיום, כמו שרשמתי, צ'יקו יותר נוח בחודשים הראשונים, הכי קרוב לזווית של סלקל וגם אז, יש מקרים שזה לא מספיק ולא נוח לכן על אחת כמה כאשר כיסאות אחרים בזווית ישיבתית יותר.

לסיכום כי לא אגיב יותר, זו הדעה שלי, זו הבחירה שלי, לו היו דגמי ברייטקס מרתון, בולווארד, אדבוקט קליקטייט אז ייתכן והייתי בוחר בהם בגלל קלות ההתקנה שלהם (למרות שאצלי זה לא רלוונטי אני יודע להתקין כל מושב אבל להורה בלי ניסיון יש להם יתרון אדיר על אחרים).

בסוף אני מציין את כל העובדות בתקווה שלא פיספסתי כלום. גם בעגלות שכביכול אני בעל אינטרס למותג שאני פיתחתי ומשווק, בסוף התשובה שלי זהה לכולם. אני רק נותן את המידע והעובדות, בסוף אני ממליץ תמיד שהצרכן יעשה את כל הבדיקות ויקח החלטה לבד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו