התלבטות עגלה קלה עם חיבור לסלקל

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות עגלה קלה עם חיבור לסלקל
    אמאלה
    09/03/2025

היי קובי, שבוע טוב :)
    ילד 3 בדרך, והפעם אנחנו רוצים עגלה קלילה.
    הבנתי שיויו יותר מדי קלה, אז חשבנו על אחד מהדגמים הבאים:
    נונה איקסה/ טריב נקסט, מיוס 2, בוגבו בי5. (יודעת שחלקן יד 2).

מה חשוב לנו?
    - חיבור לסלקל, האם יש דגם שלא מחייב מתאם?
    - קלת משקל.
    - קיפול לא מסובך.

ואם אפשר עוד שאלה, איזה סלקל מומלץ, מאלה שמתחברים לאחת העגלות הנ"ל..?
    ולדעתך יש סיבה שסלקל עם/בלי בסיס לא יכנס ככיסא 3 במושב אחורי? (או שזה תלוי במקום שנשאר..).

המון המון תודה מראש..!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך לקחת כמה דברים בחשבון

קובי סופר
    09/03/2025

שלום,

צריך לקחת כמה דברים בחשבון לפני שניגשים לבחור עגלה.
    אם נרצה עגלה קלה צריך להבין שכדי לייצר מוצר קל צריך לקצץ ממנו דברים. ככל שנקצץ יותר כך ירד המשקל. מה זה אומר לקצץ?
    ניתן לשים גלגלים יותר קטנים מחומר יותר פשוט, קפיצים יותר קטנים או בכלל לא. מושב ואמבטיה יותר צרים וקצרים, טיולון מרשת או בד מתוח ובתוכו לוח פרספקט, שינוי מצבים עם שרוך ולא לחצן, טיולון חד כיווני, ללא מדרך רגליים, גגון קטן, ידית לא מתכווננת, בד יותר דק ועוד.
    לכן היויו דוגמא טובה. גלגלים קטנים מאוד, שינוי מצבים עם לחצן, בדורות הקודמים הגיע ללא מדרך רגליים, גגון קטן, טיולון חד כיווני. מושב די צר וקצר לכן המשקל שלה הוא מהקלים ביותר שיש אך חשוב להבין ככל שקיצצנו דברים אמנם קיבלנו משקל קל אך בסוף זה פוגע בנוחות של התינוק במרווח הפנימי, ביכולת הניוד, בהרגשה של כל אבן או בור קטן במדרכה.
    לכן צריך לעשות את השיקול האם אני מוכן להקריב מהנוחות שלי ולטפס במשקל כי יש כמובן תמונה הפוכה, אם נרצה לשים הכל לרווחת התינוק רוחב, אורך גלגלים איכותיים וגדולים, ידית מתארכת ועוד אז נגיע למשקלים של יותר מכפולים בהשוואה ליויו. מצד שני התינוק ירוויח בגדול.
    לכן השיקול צריך להיות עד כמה מהנוחות שלנו נקריב לטובת נוחות התינוק או להפך.
    כמוכן חשוב לציין, חיבור סלקל על העגלה או בכלל ניוד בסלקל זה אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות לתינוק! בייחוד בחודשים הראשונים. זה פוגע אורטופדית בגב והצוואר ופוגע בדרכי נשימה. הפגיעה היא רק בשהייה ממושכת. אם נקפיד על שהיות של פחות משעה ביום כלומר נסיעות וזה אז לא תהיה בעייה. גם כאן לנייד בסלקל זה הכי נוח להורה לכן שוב, האם הנוחות שלי עולה על נוחות התינוק? כל הורה צריך לבחור לעצמו.

לאחר כל אלו. ההמלצה שלי לגשת לחנויות, לקפל עגלות עם הטיולון ולהרים כדי לראות אם תוכלו להסתדר עם משקלים של 8-10 ק"ג. אם כן אז יש אופציות טובות שגם התינוק יקבל מוצר טוב יותר מיויו. נונה טריב, סייבקס מיוס 3 (2 לא קיים עוד לדעתי). בוגבו בי 5 לא קיימת וה-6 גם ירדה מפס הייצור לכן בוגבו בי זה רק יד 2. צריך לקחת בחשבון שיכול להיות לזה חיסרון לטווח הרחוק מאוד כי לא יהיו חלפים בעוד כ-5 עד 10 שנים עם זאת זה ילד שלישי לכן אולי לכם זה לא חיסרון.
    בכל שלושת הדגמים האלו הטיולון דו כיווני, נוחות הניוד עדיפה על היויו, בייחוד בנונה. עם זאת גם בנונה וסייבקס כדי לקזז משקל עשו מושב שעשוי מרשת אשר לדעתי זה מספק תמיכה פחות טובה לתינוקות. על כל ה-3 מתחברים סלקלים כך שההמלצה שלי לגשת לחנויות.
    לשים משקל של 12-15 ק"ג על נונה או סייבקס (עם בוגבו זה פחות יעבוד כי אין בחנויות), לנייד בחנות ומחוץ לחנות. להתנסות בקיפול עם המושב לכיוונכם (בסייבקס לדוגמא זה לא אפשר לכן צריך בכל זאת שיהיה מולכם, לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב על מנת שתראו אם זה משהו שהוא נוח או מתסכל). לאחר מכן לקפל עם המושב לכיוון הנסיעה. להרים את העגלות במצב מקופל להרגיש את המשקלים. לבדוק ברכב ואז תראו איזו עגלה מתאימה לכם יותר.

ההמלצה שלי, לבדוק את בייבי בוס בובקט 3 שלנו. גלוי נאות זו עגלה שאני פיתחתי, הרעיון שלי היה לייצר מוצר קל אבל מבלי להתפשר על כל מה שרשמתי בהתחלה, כדי להתגבר על שיטת הקיזוז מצאנו טכנולוגיות וחומרי גלם איכותיים, קלים וחזקים יותר ויצרנו מוצר ששוקל 8 וחצי ק"ג (נונה וסייבקס שוקלות 10 ק"ג + והבי 6 מעל 11 ק"ג). ולמרות שאנחנו קילו וחצי פחות, עדיין המושב שלנו מפלסטיק יצוק ולא רשת, הגגונים יותר גדולים, השכיבה יותר שטוחה, הגלגלים מגומי מ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קובי סופר
    09/03/2025

הגלגלים מגומי מלא, הקפיצים יותר גדולים, המושב יותר מרווח ברוחב ובאורך, ידית מתארכת (בסייבקס לדוגמא אין) ועוד המון יתרונות. כמוכן, משלמים הרבה פחות בהשוואה למותגים. לכן לדעתי שווה לבדוק את העגלה. יש חיסרון אחד גדול במוצר שלנו, העגלות נמכרות רק במגזר החרדי לכן צריך לעשות מאמץ כדי להגיע ולראות אבל לדעתי זה שווה.

לגבי סלקלים, אם רוצים לחבר לעגלות שציינו כאן, ג'ואי אייג'ם 3 מתחבר לכל הדגמים, הוא מקבל את הדירוגים הגבוהים ביותר מאלו שמתחברים (יש כאלו שלו עם דירוגים טיפה יותר טובים אך לא משמעותי). המחיר שלו סביר ללא בסיס אך עם בסיס המחיר מוכפל אך כך זה בכל הסלקלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!

אמאלה
    10/03/2025

היי קובי, תודה על התשובה המאוד מפורטת...!!

כמובן שיויו לא באה בחשבון, וגם עניין הסלקל, לא חשבתי לרגע שיהיה שם יותר מחצי שעה לבדיקות וכו'. חלילה לא במקום האמבטיה עצמה.

עניין הבדיקות שכתבת מאוד נכון, אבל התכנון הוא לרכוש יד 2, לכן לא אצליח להגיע להשוואה כזאת.
    חידשת לי לגבי סייבקס, שאין אפשרות לקפל את העגלה כשהפנים לכיוון ההורה.
    והעניין שיש בעגלה רשת זה גם משהו שאולי לא הכי נוח לתינוק... אז נתת עוד נקודה להתלבטות.

לגבי הבובקט, לא מצאתי אונליין... רק את הדגם הקודם -2.
    יודע מה המחיר של הבובקט 3?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבובקט 3 לא מופיעה אונליין כרגע

קובי סופר
    11/03/2025

שלום,

הבובקט 3 לא מופיעה אונליין כרגע עקב ביקוש מוגבר לכן לא מספיקים להעלות.
    המחיר המומלץ הוא 3500 ש"ח אבל כל חנות מתמחרת אחרת, יש מבצעים לקראת החגים, חבילות לידה ועוד.
    בנוסף בעוד שבוע וחצי תגיע בובקט 3 בצבע אפור בהיר אשר תימכר במחיר מוזל של 3000 ש"ח מחיר מומלץ.
    ההבדל הוא נטו בצבע ולא במוצר.

אם הולכים על מוצר יד שנייה מבין שלושת האופציות שרשמת הבגובו בי 6 לדעתי האופציה המוצלחת מבין ה-3. את הסייבקס והנונה עוד ניתן לבדוק פיזית בחנויות. את הבוגבו אפשר לבדוק פיזית מהמוכרים של היד 2.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו