מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בוסטר מושב - מאיזה גיל ?ספיר30/03/2025
שלום קובי!
אשמח להתייעצות לגבי כיסאות בטיחות :)
הבן הגדול שלי - בן 5.5, שוקל 15 ק"ג. גובה 105 ס"מ בערך.
הבת הקטנה שלי - בת 3.5 שוקלת 16 ק"ג.
ועוד אחד בע"ה עתיד להצטרף.
כיום שניהם יושבים בבוסטר רצועות של ברייטקס.
השאלה שלי - באיזה גיל ניתן לעבור לבוסטר מושב? האם כדאי לקנות לתינוק החדש סלקל ולשים אותו ליד הנהג, עד שהילד הגדול יוכל לשבת בבוסטר קטן, או שעדיף להשאיר אותו בבוסטר רצועות יותר זמן? כי אני לא בטוחה ששני בוסטרים רצועות וכיסא בטיחות מגיל 0 יכנסו במושב האחורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף בוסטר גב
קובי סופר30/03/2025שלום ספיר,
ראשית עדיף בוסטר גב ולא בוסטר מושב ללא גב.
החוק מאפשר מגיל 3 שנים ומשקל 15 ק"ג לעבור לבוסטר גב. גובה 105 יכול להתאים אבל זה די גבולי. מומלץ מגובה 115-125 ס"מ. בכל מקרה ההמלצה לבדוק ברכב, לקחת בוסטר גב, לשים ברכב, לחגור את הילד ולראות שהחגורה עוברת על הכתף, חזה ומטה ולא עוברת על הצוואר של הילד.
בפועל, אני ממליץ למשוך עם הברייטקסים שיש כרגע כמה שניתן עם הרצועות, זה תמיד יותר בטיחותי. הם מאפשרים עד 30 ק"ג, בפועל אבל באזור 18-22 ק"ג זה כבר יותר מידי לילדים ואז כבר סביר לעבור לבוסטר גב ללא רצועות. בכל מקרה על בוסטר הגבהה ללא גב אני לא ממליץ. יש מדינות רבות שהמוצר יצא מהחוק.
לגבי התינוק זה או רכישת סלקל שלדעתי עדיף מכיוון שניתן להתקין סלקל מקדימה, כיסאות גם ניתן להתקין אבל הם לרוב סוגרים את כל שדה הראייה למראה הימנית לכן זה לא הכי נוח או בטיחותי. סלקל יתן לכם עוד שנה +- ואז יהיה יותר נכון להעביר לבוסטר את הגדול.
לגבי התאמה לרכב תמיד מומלץ לבדוק הכנס של 3 מושבים בהתאם לשניים שיש ולשלישי שרוצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל דונה
ספיר03/04/2025תודה רבה על התשובה המפורטת!
ואשמח לדעת - במידה ובאמת הולכים על סלקל לשנה הראשונה, איזה סלקל נכנס במושב האחורי עם 2 כיסאות בטיחות קיימים?
(ברכב אחד יש לי 2 ברייטקס בולוורד,
ברכב שני יש לי גרקו סלים פיט וברייטקס grow with you)
בהתחלה חשבנו לקנות את הסלקל דונה שיקל קצת מבחינת התניידות, אבל הוא גדול, ובמידה נוסעים כל המשפחה- הוא לא נכנס במושב האחורי יחד עם הכיסאות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריך לבדוק פיזית
קובי סופר04/04/2025שלום ספיר,
צריך לבדוק פיזית ברכב איזה סלקל יתאים. אני לא מכיר את מידות הרכבים לכן לא יכול להמליץ.
צריך לנסות כמה דגמים ואפשר אחר כך לרשום לי מה נכנס וארשום מה מבין אלו עם הדירוג הבטיחותי הטוב ביותר.
כמוכן איני ממליץ על דונה. מעבר לרוחב גם בטיחותית יש סלקלים עם דירוג עדיף. כמוכן ניוד תינוק בסלקל לזמן ממושך זה דבר גרוע ביותר לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)