מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה לחיים לא עירונייםאלי30/03/2025
הי- מחפשת עגלה לתינוק ראשון שמתאים לחיי העולם של ישוב/חווה שלא כל השבילים סלולים. כן מעוניינים באמבטיה וטיולון וגם סלקל שמתחבר . המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך להבין את היתרונות/חסרונות
קובי סופר30/03/2025שלום אלי,
צריך להבין את היתרונות/חסרונות.
ככל שנלך על גלגלים יותר גדולים וגם קפיצים יותר גדולים ככה הניוד יהיה עדיף בדרך משובשת. יחד עם זאת, נקבל עגלות יותר גדולות, יותר כבדות ומסורבות, יותר גדולות זה חיסרון בניוד עירוני כי לרוב הן רחבות.
לכן אני ממליץ למצוא את האיזון ולנסות למצוא מוצר שיכול לעבוד בדרך משובשת בהתאם לצורך שלכם. לפעמים יש עגלות עם גלגל בינוני שיעשו את העבודה מושלם וככה יהיה לכם מוצר יותר פרקטי.
אני ממליץ על:
בייבי בוס טייגר 3 שלנו, היא שוקלת רק 9 ק"ג. מתקפלת ביד אחת לגודל קומפקטי ויכול להתנייד בדרך ממש קשה (יש לנו לקוחות שגרים בקנדה והם מתניידים בשלג כבד).
יש את ספורטליין פרו עם גלגלים ענקיים שגם יכולה להתנייד בדרך קשה אבל היא כבדה מאד.
אינגלזינה אפטיקה על אותו הרעיון של ספורטליין טיפה יותר קלה מכיוון שהמושב החדש שלה עשוי מרשת וזה מקזז משקל. לדעתי אבל זה מוריד מנוחות התינוקות.
סייבקס פריאם, גם כאן מושב מרשת אבל גם כאן גלגלים גודלים שיכולים לעבוד יפה בדרך משובשת. גם היא די כבדה, די מסורבלת לקיפול ודי גדולה.
בוגבו פוקס, די קלה, מאוד נוחה לניוד, אני פחות מחבב בגלל שהמושב שלה לא נשכב למצב שטוח. יש לו שכיבה בתנוחת עירסול שבה לא ניתן להשכיב על הבטן לדוגמא ויש עוד כמה חסרונות.
לסיכום. ההמלצה שלי קודם לבדוק מה יכול להנתייד טוב ולא ללכת לעגלות הגדולות אם אין צורך בכך.
שנית, להתמקד ב-2-3 דגמים. לעשות בדיקה פיזית לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה. לנייד בחנות ומחוץ לחנות אם יש דרך משובשת דומה לאצלכם שבה ניתן לבדוק מה טוב.
לאחר מבחן הניוד לעשות את מבחן הקיפול. לקפל שהמושב פונה לכיוונכם. בדגמים שרשמתי יש כאלו שזה לא ניתן. לכן עדיין להרכיב שהמושב לכיוונכם, לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב על מנת לראת את הסירבול או שאולי לכם זה לא כזה חיסרון. לזכור שצריך ללכת שהמושב לכיוונכם עד גיל שנה + (ע"פ ההמלצות כמובן שניתן להפוך לפני לפי שיקול דעתכם. אני פחות ממליץ).
לאחר מכן לקפל שהמושב לכיוון הנסיעה.
להרים במצב מקופל עם המושב להרגיש את המשקל.
לבדוק ברכב
ככה תוכלו לקבל החלטה מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)