כיסאות בטיחות ובוסטר גב - התייעצות

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסאות בטיחות ובוסטר גב - התייעצות
    נטע
    31/07/2025

קובי שלום,
    תודה על הפורום הזה.
    יש לי כמה שאלות אנסה לקצר כמה שאפשר.
    בן כמעט 5, עם בוסטר Britax romer kidfix I size
    בזמנו לפני הרכישה קראתי שהוא מומלץ ועבר מבחני ריסוק בציון גבוה. משום מה, אני לא מצליחה למצוא כעת את המבחנים שלו.
    מותקן עם איזופיקס בשני הרכבים - טויוטה קורולה וטויוטה אייגו. האם אכן ברמת בטיחות גבוהה או שעשינו טעות וכדאי לרכוש בוסטר אחר בטיחותי יותר?

בת 8 חודשים - בקורולה, ברייטקס בולווארד שמותקן לצערי במושב הקדמי (בוטלה כרית האוויר כמובן) כיוון שהתינוקת צורחת בנסיעות וזה הדבר היחיד שהיטיב את העניין מעט. עד כה נסעה רק בקורולה ועכשיו רכשנו את הצ׳יקו נקסטפיט זיפ. שאלותיי בנושא:
    האם מבין שני הכיסאות שציינתי, יש אחד שהוא בטיחותי יותר במובן כזה או אחר? שואלת כי באופן טבעי הייתי רוצה להתקין את הכיסא הבטיחותי יותר ברכב הקטן (טיוטה אייגו).
    מצד שני, רוב הנסיעות שלה הן בקורולה ולכן אני תוהה אם מבחינת בטיחות,מידות ונוחות (הבנתי שהצ׳יקו קצת יותר נוח), אולי עדיף להעביר את הברייטקס לאייגו?
    אני קצת מבולבלת ואשמח ממש להארות בנושא.
    ועניין אחרון, באחת מחנויות התינוקות נאמר לי שלא מומלץ לקנות את הצ׳יקו נקסטפיט זיפ כיוון שהרוכסן מתעוות ומתחמם בשמש. לא הצלחתי למצוא שום פירוט בנושא, האם זה מוכר לך?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות

קובי סופר
    03/08/2025

שלום נטע,

לגבי הבוסטר, אם זה דגם שלא נמכר אז נתוני המבחן שלו מורדים. כמוכן המבחנים מתעדכנים כל הזמן. הדגם שרכשת נכון לזמנו היה טוב ככה שאני לא רואה סיבה להחליף.

לגבי הכיסאות גם הברייטקס וגם הצ'יקו מעולים אין הבדלים בתוצאות המבחנים שלהם. כן אבל אם באחד הרכבים הכיסא במושב הקדמי ובאחר באחורי אז עדיף שהברייטקס יהיה בקדמי מכיוון שברוב הרכבים אין איזופיקס מקדימה.

לגבי הרוכסן, די שטויות, לחנויות אין רווחיות טובה על צ'יקו והם מנסים למשוך לדגמים אחרים עם רווחיות טובה יותר.
    היה לילדי בעבר את הנקסטפיט בדור הראשון לפני הזיפ.
    וגם כיום יש לתינוק שלנו נקסטזיפ ואין שום טענה.
    אני כן ממליץ אבל לרכוש כיסוי טרמי שעולה כמה גרושים, לא בגלל הרוכסן אלא בגלל האבזמים שהם כן מתחממים מאוד. זה נכון לגבי כל כיסא. אם חונים בחניון מקורה אז פחות רלוונטי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו