כסא בטיחות לילדה בת שנתיים

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כסא בטיחות לילדה בת שנתיים
    דנה
    13/09/2025

שלום, מחפשת כסא בטיחות לרכב עבור ילדה בת שנתיים וקצת, שוקלת 11 קילו. עדיין יושבת נגד כיוון הנסיעה ולא מתלוננת על זה, הייתי רוצה למשוך כמה שניתן בישיבה נגד כיוון הנסיעה לאור היתרון הבטיחותי.
    נוטה לכסאות בטיחות לפי התקן האירופאי כי מעריכה שבמקרה חירום יהיה לי יותר קל לחלץ בלי הכסא(מבחינת משקל ותפעול). אין הגבלת תקציב. העיקר הבטיחות.
    יש המלצות?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין הרבה אופציות

קובי סופר
    14/09/2025

שלום דנה,

בתקינה האירופאית אין לך הרבה אופציות. רוב הכיסאות האירופאים לא מתאמים להיות נגד הכיוון, גם אלו שכן לא יהיו נוחים. במושבים האמריקאים הסיפור די דומה. רובם נוחים עד גיל שנתיים, חלק גם טיפה מעבר כמו צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס אבל גם, זה תלוי באחוזון ובילדים.

האופציה היחידה היא אקסקיד. זה כיסא שבדי שם החוק דורש להיות נגד הכיוון עד גיל 4 שנים לכן הוא בנוי בהתאם, גם בעניין הנוחות. הוא יקר מאוד. אני לא יודע איזה דגמים מגיעים לארץ כי הוא לא משווק בחנויות. דגם וואן פלוס קיבל את הדירוג הגבוה ביותר מכלל הדגמים שלהם, לצערי יש דגמים של מותגים אחרים עם דירוגים עדיפים אבל כפי שציינתי בהתחלה, הם לא בנויים להיות נגד הכיוון בגילאים האלו.

אז לסיכום. אקסיד עונה טוב לדרישות. צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס, הייתי ממליץ לבדוק פיזית ואם הילדה תסתגל אליו, אבל הוא בתקינה אמריקאית. יש יתרונות לכאן או לכאן. קשה גם להשוות בטיחותית שכן באירופה וארה"ב נעשים מבחנים שונים במהירויות שונות. על צ'יקו אני יכול להמליץ כי במבחן המציאות נתקלתי בלא מעט מקרים שבהם התינוקות יצא ללא שריטה והמבוגרים כן נפגעו. בייחוד שהיה נגד הכיוון. על האקסקיד יכול להמליץ רק מבחנית נתונים סטסטיסטיים שבשבדיה אחוז מקרי המוות/פציעות הוא הנמוך בעולם וזה בעיקר בגלל ההתקנה נגד הכיוון עד גיל 4 שנים.

מכאן זה ביידים שלכם להחליט מה נכון לכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו