סדר בבלאגן-ביגוד ראשוני לתינוק

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• סדר בבלאגן-ביגוד ראשוני לתינוק
    Lיצן קטן אחד
    04/08/2010

היי!
    אני מנסה לעשות קצת "סדר בבלאגן", מה שנקרא.

אני יודעת שיש כל מיני המלצות,אבל אשמח לקרוא חוו"ד של איזה ביגוד ראשוני (ועד מתי בכלל זה נקרא ראשוני?3 חודשים או יותר?) מומלץ לקנות, וכמה מכל דבר..

*האם "חליפה לתינוק,-הכוונה ל-"בייבי-גרו"?שזה כמו אוברול ארוך בחתיכה אחת, עם תיקתקים?
    *יש הבדל בין חיתולי טטרה ופלנל?
    *סדינית=שעוונית למזרון?

אשמח לקצת סדר והכוונה...
    אני עתידה ללדת לקראת סוכות,וזו בדיוק מין עונת מעבר כזאת-אז השאלה היא אם לקנות קצר/ארוך ומאיזה בדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביגוד ראשוני לתינוק

אביבית מולכו
    07/08/2010

שרי היי , תשובות לשאלותייך.
    תינוק שנולד (גם באוגוסט) צריך ללבוש שרוול ארוך, בעונה זו אנו משתמשים בטריקו ובעונת החורף בפלנל. בסוכות יבקשו מך להלביש שני בגדים עליוניים לשמירה על החזה.
    בביגוד הראשוני לתינוק ישנן כמה אפשרויות:
    1. חזיה + רגלית - זה בעצם חולצה ומכנס כאשר למכנס יש רגלית סגורה (כמו גרב) ולחולצה צורת מעטפה, בכדי שלא תצטרכי להלביש מהראש אלה כמו מעטפה.
    2. בגד גוף - בגד גוף זו בעצם חולצה עם תיקתקים במפשעה, גם בגד הגוף בהתחלה מגיע בצורת מעטפה. לבגד הגוף צריך להוסיף רגלית.
    3. אוברול תיקתקים - יחידה אחת לכל הגוף שבאמצע יש תיקתקים לכל האורך.

חליפה ראשונה - הכוונה היא לחליפה שאיתה תוציאי את התינוק מבית החולים, זה ממש לא צריך להיות משהו מפואר, מספיק אוברול חמוד, או עליונית ומכנס.
    יש להקפיד שכל הביגוד הראשוני שאת קונה יהיה 100% כותנה!!! בלי משחקים!
    0-3 - זו בעצם מידה לתינוקות מגיל הלידה ועד שלושה חודשים, כמובן שלכל אחד מבנה גוף שונה, ישנם ילדים שביגוד זה מספיק להם עד שלושה חודשים וישנם ילדים שכבר בגיל חודשיים עוברים למידה הבאה. ישנה גם מידה NB שמיועדת לתינוקות קטנים.
    קחי בחשבון שמחליפים להם בגדים בין פעמיים לשלוש ביום (בגלל פליטות, מקלחת, זיעה. אז תתארגני עם כמויות בהתאם אך לא יותר מידי.

ח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כשאת אומרת

Lיצן קטן אחד
    07/08/2010

ש"יבקשו ממך להלביש 2 שכבות בגדים עליוניות", הכוונה לכך שנניח אני אלביש בגד גוף ,(זה עם התיקתקים למטה)+רגלית (המכנס)+עוד משהו מעל הבגד גוף, כמו חולצת מעטפה?

כבר שמעתי שאומרים שלתינוק צריך שכבה אחת יותר ממה שאנחנו לובשים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שכבות

אביבית מולכו
    07/08/2010

כן לזה בדיוק התכוונתי, תצטרכי לשים נניח בגד גוף, רגלית ועל בגד הגוף גופיה נוספת.
    או בגד גוף ואוברול עליו, בכל מקרה תצטרכי שתי שכבות לכיסוי בית החזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה מומלץ

Lיצן קטן אחד
    11/08/2010

לקנות מכל סוג?בהנחה שבהתחלה מחליפים בתדירות די גבוהה..
    האם 5-7 נשמע סביר?
    וגם הבנתי שכדאי לחכות ולא לקנות כרגע, כי ה-100% כותנה של עכשיו נראה ממש דק, ולקראת סוף ספטמבר כבר יכול להיות קריר, וב"שילב" למשל נאמר לי כי בעוד שבועיים שלושה תגיע קולקציה של בגדים גם מ-100% כותנה אבל קצת יותר עבים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיתולי טטרא ופלנל

אביבית מולכו
    07/08/2010

לשאלתך ישנו הבדל בין סוגי החיתולים - חיתול הטטרא דק יותר והוא מיועד לניקוי פליטות - זהו מוצר שאנו משתמשים בו המון!, חיתול פלנל הוא חיתול עבה יותר ואותו ניתן לפרוס על משטח כמו עגלה ולהניח את ראש התינוק עליו.
    סדיניות - מגיעות בשלישייה , לכל סדינית שרוכים בצדדים וקושרים אותה מעל הסדין במיטת התינוק.

לידה קלה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

Lיצן קטן אחד
    07/08/2010

האם זה נוח ונעים לתינוק לישון על הסדינית?כלומר שהוא בא במגע דבר ראשון איתה, ולא עם הסדין..
    זה כמו שעוונית כזו שמיועדת למנוע מעבר נוזלים לסדין, לא?אבל השאלה היא אם זה "נעים" לתינוק לשכב עליה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדינית

אביבית מולכו
    07/08/2010

הסדינית עשויה מטריקו בדיוק כמו הסדין, הסדינית מגיעה עם שרוכים בתחתית כדי שנוכל לקשור אותה על מנת שהיא לא תזוז או חלילה לא ימשוך אותה התינוק וייחנק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כאן בלבול בין סדינית לשעוונית

סיון
    13/08/2010

שעוונית שמים מתחת לסדין כדי לשמור על המזרן.
    בעיקר בשלב הגמילה שהילד מרטיב וחבל לקלקל את המזרן בשטיפה יומית בגלל השתן.
    הסדינית היא חצי סדין רגיל בצבע לבן ששמים מעל הסדין מתחת לראש התינוק.
    אם התינוק פולט ומלכלך , מורידים את הסדינית ושמים חדשה ונקייה.
    לא צריך להוריד את הסדין הגדול של המיטה.
    תחשבי שזו כמו מגבת קטנה מתחת לראש התינוק רק שהיא מבד כמו הסדין.

לגבי ביגוד:
    אני מגיל 3 שבועות מלבישה בגד גוף קצר בחוץ, בבית (מיזוג) מוסיפה מכנס.
    התינוק אדום, חם ומזיע.
    באזור בלי מזגן הייתי ממליצה לך בחודש הראשון להלביש רק שכבה אחת ושמיכה דקה עם צריך.
    גם הם סובלים מחום....

אני קניתי 6 אוברולים, 6 בגד גוף מעטפה, 6 מכנסי רגלית.
    תינוק שנולד מתחת ל-3 ק' מומלץ לקנות מידת NB.
    אמנם אין בכל החנויות ואולי זה לזמן קצר (חודש וחצי) אבל שווה.
    הבגדים במידה 0-3 די גדולים ותלויים על התינוק ללא צורה.
    מנסיוני, מקבלים המון מתנות ורובם ביגוד (בעיקר למי שלא עושה אירוע...)
    כך שתוכלי להחיליף למידה גדולה יותר / בגדי מעבר / בגדי חורף שישמשו אותך בהמשך.

טיטולי טטרה ממליצה על 10. אני משתמשת איתם בעגלה, על הסלקל, לפליטות...
    כל סדין אחרי 2 שימושים הולך לכביסה אצלי כי כתמי הפליטות נראים ויש עליהם ריח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו