אני עדיין קצת בשוק מהגילוי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני עדיין קצת בשוק מהגילוי...
    סמויה
    30/08/2011

אמא שלי סיפרה לי היום שהיא גילתה שהיא חולה בפרקינסון. מדובר באישה שרק לא מזמן חצתה את גיל ה50, היא תוססת, עובדת, מגדלת ילדים ונכדים... אני לא ידעתי איך להגיב..
    ממה שהיא מדברת היה אפשר לחשוב שפרקינסון זאת מחלה לא כל כך נוראית, אבל קראתי באינטרנט וזה נשמע לי נורא.. נורא לי לחשוב שמצבה יתדרדר, שהיא תהיה תלויה בנו כשאנחנו כ"כ תלויים בה! היא אישה מדהימה ואופטימית. האם יש דרך שנוכל לעזור לה לא להיכנס לדיכאון? או שזה חלק בלתי נפרד מהמחלה? למה עלינו לצפות? היא מאוד לא רוצה שידעו מזה אנשים, היא לא רוצה רחמים ואני מבינה אותה. היא רוצה להמשיך את שגרת החיים כרגיל... אז מה אני והאחים אמורים לעשות כדי לתת לה את התמיכה שהיא צריכה בלי שהיא תרגיש תלויה בנו ומסכנה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני עדיין קצת בשוק מהגילוי... - תגובה

פרופ` בלה גרוס
    30/08/2011

אני לא מכירה את אמך אולם אורח חיים שגרתי פעיל ותוסס יכול להימשך שנים רבות. יש כל מני צורות של מחלת פרקינסון ויש תגובות שונות לטיפול התרופי ולכן ודאי אינך צריכה ליפול ברוחך ואת לא צריכה לקרוא את כל המצבים החמורים של המחלה כי אחוזים גבוהים מאוד כלל לא מגיעים למצבים החמורים. ולכן עליך להמשיך להישאר אופטמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו