מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון מוקדםשנינה03/12/2011
שלום רב
אימי (כיום בת 59) עברה לפני 10 שנים משבר משפחתי, גירושים קשים מהם טרם התאוששה.כל הזמן שייכתי את הדכאון שבא בעקבות המצב לכך. כיום אני מתגוררת בצפון והיא בדרום ובכל מפגש שלי איתה אני שמה לב שמצבה הכללי התדרדר, שמתי לב למספר תופעות שכל פעם שאני פוגשת את אימי הן במגמת החמרה:
1. חוסר יציבות, אני מפחדת שתיפול, היא הולכת מספר צעדים ועוצרת על מנת לייצב את עצמה מידי פעם.
2. הליכה איטית בצעדים קטנים, יש מעט נטייה לפנים.
3. הבעת הפנים שלה השתנתה, קשה לה לחייך והפנים נראות יותר "קפואות".
4. יש רעד שמופיע במאמץ (ביקשתי ממנה לצלם במצלמה וזה ממש לא הלך) ולעיתים רחוקות יותר גם במנוחה.
5. היא שוכחת מילים, וחוזרת על אותם הסיפורים שסיפרה ממש לא מזמן.
חשוב לי לציין שלפני המשבר מצבה הגופני היה טוב וכיום היא שבירה בכל המובנים וזקוקה לתמיכתי המנטלית ולאחרונה גם מבקשת ממני לדאוג לה יותר. היא שוכחת דברים, וממש הופכת לתלותית מרגע לרגע.
6.אמא נרדמת באמצע היום בלי לשים לב אפילו שיש אנשים מסביבה, העיניים פשוט נעצמות לה.
7.ובנוסף יש תחושה של ירידה קוגניטיבית -שואלת שאלות שאני יודעת שבעבר התשובה אליהן הייתה לה ברורה, היא מתקשה בתכנון דברים כמו נסיעות, אין לה שום יזימה ,ויש ירידה חמורה בהתמצאות במרחב.
לפני חצי שנה דיברתי עם רופאת המשפחה שלה ובקשתי שתפנה לנוירולוג והיא ענתה לי שהיא לא יכולה ליידע אותי על מצבה בגלל חסינות רפואית. אמא שלי ספרה לי שרופאת המשפחה בדקה אותה ולא הפנתה אותה.
אני לא יודעת מה לעשות, האם אפשר לגשת לנוירולוג של הקופה ללא הפנייה?
איך להסביר לאמא שלי למה אני רוצה שהיא תבדק...
האם הפתרון היחידי הוא רפואה פרטית?
תודה רבה על התיחסותך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון מוקדם - תגובה
פרופ` בלה גרוס07/12/2011שלום שנינה.
לדעתי אימך צריכה להיבדק ע"י נוירולוג כי מתאורך ניתן להבין שקיימת אבחנה מבדלת בין מחלת דכאון, מחלת פרקינסון או פרקנסוניזםאו מחלת פרקינסון +.
היות והטיפולים בכל אחד מהמצבים האלה אחר יש מקום בכל זאת להיבדק ע"י נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טיפולים על בסיס תאי גזע בפרקינסון ו-MSA C
cerebellar ataxia אבחנה של אטקסיה צריבלרית
טיפול חודשיים לאחר דלקת קרום המוח
פוסט טראומה עקב שירות צבאי
מחלת פרקינסון וקבוצת סיכון מקורונה
פרקינסוניזם וסקולרי לאב שעבר אירועים מוחיים
חשד לפרקינסון איזו בדיקה צריך לבקש?
ירידה במשקל כתוצאה מפרקינסון
פרקינסון וסוגי תרופות - המלצה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?