שינוי דרמטי במצב - קצת מבולבלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי דרמטי במצב - קצת מבולבלים
    אייל
    19/09/2012

שלום רב
    אמא שלי בת 65 אובחנה לפני כשנתיים וחצי כסובלת ממחלת פרקינסון.
    במהלך השנתיים וחצי קיבלה תרופות שונות במינונים שונים, חרף התרופות בעיית הרעד רק הלכה והחמירה ולצד זאת הלכו והתרבו תופעות של סחרחורות ובחילות קשות, עייפות קשה ותמידית וכן הופיעו בעיות של חוסר איזון בלחץ הדם, קשיים משמעותיים בשינה.
    לפני כחודשיים היא נקלעה למצב קטסטרופלי:
    מגבלת תנועה קשה (חוסר יכולת לקום לבד מהכיסא,לסגור כפתור, קושי משמעותי בהבאת כוס שתייה אל הפה ועוד). גרוע מכך,הסחרחורות והבחילות החמירו והחריפו עד למצב שהיא התקשתה לשבת או לעמוד ליותר ממספר דקות.
    בשלב זה היא הייתה מטופלת במספר רב של תרופות (אני מקווה שאני מונה את כולן ...): אזילקט, סינמט, אנטילול, לוסרטן, פראמין, סטנארון.

הגענו במצב נואש לאחד מבכירי המומחים במרכז הארץ. כאשר הגענו אליו (לפני שבוע וחצי) היא בקושי יכלה לשבת בגלל החולשה והסחרחורות, סבלה מרעד קבוע ובלתי פוסק וכמעט ולא הייתה מסוגלת לבצע פעולות בסיסיות בשל נוקשות הגוף והרעד הקשה.

הנוירולוג המומחה שבדק אותה (אני נמנע בכוונה משמות)הורה מיידית על הפסקת רוב התרופות שהיא מקבלת.
    במשך חמישה ימים היא קיבלה מדי יום אינפוזיית פ.ק מרץ, ולאחר מכן עברה לקבל כדור מסוג "אמנטדין". בתוך יום וחצי חל שינוי דרמטי במצבה ובתוך כמה ימים הגיעה להתייצבות של ממש
    כעת היא מקבלת טיפול מצומצם בהרבה בהשווא למצב שקדם לאשפוז:
    אמנטדין, סינמט (במינון נמוך) וכדור נוסף נגד בחילה
    :
    נוקשות השרירים נעלמה כמעט לחלוטין, היא הולכת בחופשיות (עדיין קצת חלשה), עולה ויורדת מדרגות וכו', חזרה היכולת לבצע את רוב הפעולות בידיי, הסחרחורות והבחילות נעלמו לחלוטין! השינה בלילה השתפרה משמעותית (אם כי לא לגמרי) והרעד עדיין קיים אך במינון נמוך בהרבה ונסבל.
    עוד אציין כי הרעד מופיע בעיקר בבוקר ובמצבים של החזקה קבועה וממושכת של חפץ (דוגמא שפופרת טלפון) והוא כאמור נמוך בהרבה מהרעד הקיצוני והבלתי-פוסק שהיה עד לפני שבוע וחצי.

מצד אחד אנחנו ממש המומים ונפעמים מהשיפור שחל שנראה כמו נס. מצד שני אנחנו מאד מבולבלים - כיצד חל שינוי כה קיצוני בזמן כה קצר? מה משמעות ההפסקה של חלק כה גדול מהתרופות והאם זה קשור לשיפור במצב?
    כמובן שנשאל גם את הרופא שאלות אילו, אבל אני מאד אשמח גם לשמוע עמדה נוספת, בגלל השוני הגדול והמבלבל כל-כך בין הטיפולים שקיבלה מרופאים שונים השינויים הדרמטיים במצב.
    אשמח מאד לעצתכם, מקווה שהמידע הרב שפירטתי יעזור.
    נ.ב - ברור שאני רואה את תשובתכם כעצה נוספת בלבד ומסתמך בסופו של דבר על הרופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינוי דרמטי במצב - קצת מבולבלים - תגובה

פרופ` בלה גרוס
    19/09/2012

שלום
    מהתיאור שלך הסבירות הגבוהה היא שאמך הייתה בהרעלת תרופות ולכן חלה גם החמרה במצבה. מקובל להפסיק או להוריד את מינון התרופות האנטיפרקיסוניות ולתת אמנטדין במשך 5 ימים תוך ורידי ולאחר מכן להתחיל ולעלות שוב בקצב איטי מאוד חלק מהתרופות. אני מקווה שעתה תוכל להסתדר במינונים קטנים יותר של תרופות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו