חוסמי בטא ומחלת פרקינסון

מנהל הפורום

ד"ר סיימון ישראלי-קורן
ד"ר סיימון ישראלי-קורן
לקביעת תור אצל ד"ר סיימון ישראלי-קורן ללא פרסום בפורום
 
  • חוסמי בטא ומחלת פרקינסון
    דורון
    15/08/2019

    האם חוסמי בטא 1 עלולים לגרום לפרקינסון?

    לקביעת תור
    סגירה
    חוסמי בטא ומחלת פרקינסון

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • חוסם בטא 1 ופרקינסון

    ד"ר סיימון ישראלי-קורן
    29/12/2019

    שלום דורון ותודה על השאלה החשובה,

    יצא לפני כמה חודשים מאמר (על נתונים מקופ"ח מכבי) שמראה שיש עלייה סיכון למחלת פרקינסון עם טיפול כרוני (על פני שנים) ב- propranolol (פרולול/דרלין). ולכן זה נכון שעד שיש מחקרים נוספים לקחת את זה בחשבון במיוחד עם יש מצב אבחנה של רעד ראשוני שהוא בספק ושאולי מדובר במחלת פרקינסון עם רעד בולט. יחד עם זאת עדיין לדעתי יש מקום "לתת צ'אנס" לתרופה זאת.

    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


