מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיים נורמאליים עם פרקינסוןזאב21/07/2009
שלום רב, שמחתי לראות שיש באתר פורום פרקינסון, זה מצוין.
שאלתי היא כזו: מה הסיכויים לחיות חיים נורמאליים (עד כמה שאפשר כמובן) הם מחלת פרקינסון? ז"א, ללא ניתוח פרקינסון או תרופות נגד פרקינסון, פשוט להמשיך ולנסות לחיות עם הרעד ושאר התופעות?
האם ההידרדרות במצב היא מחוייבת המציאות, או שישנם מקרים בהם המחלה "נשארת על כנה" ולא מוחמרת?
תודה על התשובות ויום טוב לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים נורמליים עם פרקינסון
פרופסור אורן כהן22/07/2009זאב שלום
עם טיפול מתאים (תרופתי ולא תרופתי) יכולים הרוב המכריע של חולי פרקינסון לחיות חיים מלאים ופעילים. עם זאת במרבית החולים יש הדרדרות הדרגתית עם השנים המחייבת הגדלת מינון התרופות ואו טיפולים ניתוחיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים בריאים ונורמליים?
רותי27/07/2009מדוע הרופאים ( מבלי לפגוע ) משתמשים בהגדרות שאין בהם ממש . אין צורך לרפד
לנו החולים את העתיד . אנחנו אנשים בוגרים ויודעים לקראת מה אנחנו מתקדמים . הכדורים אינם מרפאים ולא כל אחד מתאים לניתוח .
למה לזרות לנו חול בעיניים ולמלא אותנו בתקוות שווא : ,,חיים בריאים ופעילים "
ולגרום למשפחות שלנו לחשוב שאולי אנחנו מפונקים ומגזימים , כי הרופאים אמרו שאפשר
לחיות חיים נורמליים . האם אדם שאינו מסוגל למזוג לעצמו שתייה , לשרת את עצמו , נאלץ
להיפרד מעבודתו חי חיים נורמליים ?
ד'ר יקר, בטוחה אני שאתה יודע היטב מה הם הקשיים והמגבלות הנוספים ואין צורך לפרט
יותר . אז בבקשה רק אל תקראו לזה חיים בריאים ונורמליים!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להיכנע למחלה
סב עוז10/08/2009אני בן 72 , עובד פיזית ומנסה לעבוד עוד יותר,למחרת שאובחנתי כחולה,החלטתי ללכת כל יום 6 ק"מ, הצלחתי, עד שברך אחת הפריע לי להמשיך,אם תרופות נכונות והעיקר מחשבה נכונה ובריאה, אפשר לחיות לא רע. דרך אגב כל החולים חייבים לחשוב שהאלטרנטיבה לא טובה יותר [בהמעטה]. אז קחו את עצמכם בידיים והתחילו לעבוד על הגוף שלא יתנוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ז"א הברך הפריעה לך ללכת?
סו אלן10/08/2009האם הבעיה בברך קשורה לפרקינסון, או שזו בעיה שאין לה קשר למחלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטימיות
רותי12/08/2009אין בכוונתי לעודד פסימיות ולהרפות ידיו של אף אחד מאיתנו . איני נלחמת במחלה מכיוון
שמעולם לא נכנעתי לה. אך לצאת בגיל 52 ממעגל העבודה למרות שאיפתי ל,,חיים בריאים
ונורמליים ' ' ו,,מחשבה נכונה ובריאה' ' אין הדבר קשור ללקחת את עצמך בידיים או לא .
זוהי התפתחותה של המחלה ותוצאותיה למרות הרצון העז לעבוד ולא לתת לגוף ,, להתנוון ' '.
יום טוב לכולנו . רותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותי יקירה, יש מצבים שאין ברירה
ח. קראוס12/08/2009אני מעריך את החשיבה החיובית שלך, באמת. אך מה לעשות שיש מקרים בהם פרקינסון תוקפת את החולה בצורה כזו שעם כל המחשבות החיוביות בעולם אין ברירה אלא להשלים עם העובדה שהגוף בוגד בך?
לחולה המגיע למצב כזה אין ברירה אלא להשלים עם העובדה שהוא הולך ו"מתנוון", ואולי עדיף כך מאשר לחיות במחשבה שאולי הכל יעבור ביום בהיר אחד, הלא כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לח. קראוס
רותי13/08/2009כנראה שלא הסברתי את עצמי היטב . איני חיה במחשבה שאולי ביום בהיר הכל יעבור. ההיפך הוא הנכון . אני מודעת וערה להדרדרות אך אני משתדלת לא להעסיק את עצמי במה יהיה כי ברור לי שזה לא כמו בשיר : ,, הכל היה טוב ויהיה גם מחר ' ' .....
לכן קוממה אותי במקצת ההגדרה של דר' כהן חיים מלאים ומועילים . ולמרות הכל משתדלת להביט בחצי הכוס המלאה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טיפולים על בסיס תאי גזע בפרקינסון ו-MSA C
cerebellar ataxia אבחנה של אטקסיה צריבלרית
טיפול חודשיים לאחר דלקת קרום המוח
פוסט טראומה עקב שירות צבאי
מחלת פרקינסון וקבוצת סיכון מקורונה
פרקינסוניזם וסקולרי לאב שעבר אירועים מוחיים
חשד לפרקינסון איזו בדיקה צריך לבקש?
ירידה במשקל כתוצאה מפרקינסון
פרקינסון וסוגי תרופות - המלצה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?