מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבתא חולת פרקינסון מזה כ-7 שניםיפאת03/02/2010
סבתי בת 82 חולת פרקינסון מזה כבר 7 שנים. בשנתיים האחרונות היא מרותקת למיטה ומשתמשת בחיתולים. בשנה האחרונה בנוסף לכדורי הדופיקר שהנורולוג רשם לה, היא מקבלת כדורי סרוקוול בגלל שיש לה הזיות שהיא כל הזמן רטובה למרות שהיא לא רטובה.
רציתי לשאול כמה שאלות. השאלה הראשונה היא מדוע יש מאכלים רכים שהיא טוענת שאינה יכולה לבלוע כמו יוגורט או ריבה, ומאכלים קשים כמו קרקר היא כן מסוגלת לבלוע? האם זה סימפטום של הפרקינסון? היא אומרת שקשה לה לשתות הרבה כי הפה שלה מלא במים. האם זו הזייה או שזה גם סימפטום של פרקינסון? השאלה השניה היא האם יש כדורים אחרים במקום סרוקוול שיכולים לעזור להזיות שלה? כמה זמן היא יכולה להחזיק ככה בתור חולת פרקינסון. אני יודעת שאין רפואה למחלה הזו אבל היא כל הזמן אומרת שהיא רוצה לסיים את החיים שלה כי קשה לה במצב הזה שהיא מרותקת למיטה ולא זזה לאף מקום, מצד שני בחודשיים האחרונים היא פיתחה תאבון מופרז.
היא מטופלת על ידי פיליפינית כבר 7 שנים ואני הנכדה שלה מופקדת על בריאותה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבתא חולת פרקינסון
פרופסור אורן כהן04/02/2010יפאת שלום
1. הפרעות בליעה הן שכיחות במחלת פרקינסון מתקדמת אם כי בד"כ יש קושי עם מוצקים בעוד שבליעת נוזלים קלה יותר (אך יכולה לגרום להשתנקות)
2. במחלת פרקינסון קיימת ירידה בבליעת הרוק ועל כן יש ריור יתר. יתכן שהתלונות של מים בפה נובעות מעודף ריר (המונח המקצועי הוא סיאלוריאה) . ניתן לטפל בבעיה על ידי מתן טיפות אטרופין/מדבקות סקופולמין/זריקות רעלן הבוטולינום.
3. הכדור סרוקוול יעיל מאד כטיפול בהזיות בחולי פרקינסון ויתרונו הגדול בהשוואה לתרופות אחרות נגד הזיות הוא בכך שהוא בד"כ לא מחמיר תופעות פרקינסוניות
4. לגבי שאלתך הרביעית את יודעת למי ניתנה הנבואה לאחר חורבן הבית .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טיפולים על בסיס תאי גזע בפרקינסון ו-MSA C
cerebellar ataxia אבחנה של אטקסיה צריבלרית
טיפול חודשיים לאחר דלקת קרום המוח
פוסט טראומה עקב שירות צבאי
מחלת פרקינסון וקבוצת סיכון מקורונה
פרקינסוניזם וסקולרי לאב שעבר אירועים מוחיים
חשד לפרקינסון איזו בדיקה צריך לבקש?
ירידה במשקל כתוצאה מפרקינסון
פרקינסון וסוגי תרופות - המלצה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

