מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש קשר אפשרי לפרקינסון ?איתי19/04/2010
שלום ד"ר היקר,
התייעצץי איתך בעבר והנה הגיע היום תשובה של בדיקת מוח ספקט.
בדיקה של פוסטגרפיה דינמית עשיתי ואין עדיין תוצאות (רק בעוד שבועיים) אבל אני מאוד חושש מתותאות בדיקת הספק וזקוק לצפירת הרגעה, אם אפשר.
כזכור לך, בן 40, בריאות תקינה בסה"כ, סובל למעלה משלושה חודשים מבעיית חוסר יציבות ותחשות שיוט שבעיקר מורגשת בבעמידה עם נטייה למעידה קדימה או אחרוה, לאחר 20 שנות בקירוב הגוף פשוט מתנדנד לו (חבר שלי קורא לי עץ).
בנוסף, סובל קצת מבעיות קשב וריכוז שהחלו בילדותי, טינטון באוזן שמאל שלהערכתי התגברה מעט בשנה האחרונה, אך לא מפריעה לתפקוד שלי.
כל הביקות עד כה יצאו תקינות כולל: MRI מוח, ENG, בדיקת עצב הראייה, בדיקה נירולוגית ע"י שלושה רופאים שונים וגם בדיקת מחלת הנשיקה שעשיתי בהמלצתך אך גם יצאה תקינה.
הגיעו עכשיו תוצאות בדיקת ספקט מוח שאומרות שבהשוואה לתחום הנורמה אצל בני גילי מאותו מין נמצא שאצלי: הפרפוזיה הקורטיקלית בלתי הומוגנית במידה ניכרת (נשמע נורא, לא???), מופחתת מעט לאונה טמפורלית שמאלית. לסיכום: שינויים כנ"ל בפרפוזיה המוחית, בלתי ספציפיים (מרגיע, לא???)
שאלותיי:
האם הבדיקה שופכת אור לבעיה שלי והאם יש לי התחלה של מחלה מוח כשלהי (טרשת נפוצה, פרקינסון/תסמונת פרקינסון, אלצהיימר, אחר) שבאה לידי ביטוי בסימפטום של אי-יציבות?
האם זרימת הדם הלא תקינה (אם בכלל???) מצביעה על חשש לאירוע מוחי עתידי שדורש לקחת כדורים מדללי דם או משהו דומה???
תודה וחג שמח
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר אפשרי לפרקינסון
פרופסור אורן כהן22/04/2010איתי שלום
כפי שצוין תוצאת הבדיקה שלך בלתי ספציפית ואינה מכוונת למחלת פרקינסון או למחלה אחרת. אין בה כדי להעיד על בעיה בכלי הדם המצריכה נטילת מדללי דם. חשוב שתתיעץ על הנוירולוג המטפל על משמעות הבדיקה והצורך בבדיקות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טיפולים על בסיס תאי גזע בפרקינסון ו-MSA C
cerebellar ataxia אבחנה של אטקסיה צריבלרית
טיפול חודשיים לאחר דלקת קרום המוח
פוסט טראומה עקב שירות צבאי
מחלת פרקינסון וקבוצת סיכון מקורונה
פרקינסוניזם וסקולרי לאב שעבר אירועים מוחיים
חשד לפרקינסון איזו בדיקה צריך לבקש?
ירידה במשקל כתוצאה מפרקינסון
פרקינסון וסוגי תרופות - המלצה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?