האם זה פרקינסון ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה פרקינסון ?
    אילן
    20/06/2010

בזמן האחרון אני סובלת מקשיות אברים בעיקר בכף יד ימנית (דומיננתית) בלילה בעיקר קשה לי לסגור ולפתוח חלק, בבוקר לוקח לי זמן לחזור לגמישות רגילה כאמור רק בכף יד ימנית,
    אני בת 53 ונוטלת תרופה לקולסטרול במינון 20 מ"ג החלפתי כבר כמה סוגים ועדין יש קשיות באיברים,
    הקולסטרול פחות או יותר מיוצב לערכים סברים,
    בלילה אני הולכת לפחות 5 פעמים לשרותים למתן שתן דבר שלא קורה ביום ולכן גם השינה בלילה לא רציפה ומעיפת יותר מאשר מועילה,
    בבדיקות מלפני שנתיים אצל נורולוג בבדיקת MAR התגלה אנגיומה שיטחית (כנראה מולדת....)
    לא נעשה דבר בנדון.
    אלי לציין שאמי בת 76 חולת פרקינסון שאובחן לפני 4 שניים היום במצב סיעודי מלא.
    לשאלות
    1 האם גם אני בדרך למחלה זו....
    2 איזה בדיקות דם או אחרות יש לבצע כדי לאבחן /לשלול את המחלה.
    3 מה מרכיב הגנטיקה המחלה
    4 האם יש חדש בחקר המחלה
    תודה מראש
    HEMDA

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה פרקינסון ?

הוספת תגובה

• לאמבה

שמוליק
    21/06/2010

האם האמא בבית או במקום מגן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוגנת ומטופלת

אילן
    22/06/2010

במקום מגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה פרקינסון

פרופסור אורן כהן
    24/06/2010

חמדה שלום
    פורום זה נועד לשאלות ותשובות על מחלת פרקינסון ולא להתייעציות אישיות. אודה לך על כן אם תפני לרופאך על מנת שיבדוק אותך וימליץ על ברור/טיפול
    ובאשר לשאלותיך
    1.לגבי מרכיב הגניטקה במחלה נא ראי תשובתי למיכל ב15.7.09
    2.למרות נסיונות למצא מרקר ביולוגי למחלה עדיין לא נמצא סמן שכזה והאבחנה של המחלה היא קלינית בעיקרה.
    3. השאלה לגבי חידושים בחקר המחלה הינה כללית ביותר. אנא פרטי לאיזה תחום את מתכוונתץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה פרקינסון?

ד''ר רוברטו שפיגלמן
    05/07/2010

המדה שלום:
    1) נוקשות ואטיות בהפעלת היד בהחלט יכולים להיות סימנים ראשונים של מחלת פרקינסון. עם זאת עם זאת, רק בדיקת רופא יכולה לאשר שהסימנים מתאימים לאבחנה זאת .
    2) האבחנה של מחלת פרקינסון היא קלינית. במילים אחרות אין בדיקות מעבדה שנעשות על מנת לאבחן את המחלה. כאשר הממצאים בבדיקה מתאימים לאבחנה (נוקשות שרירים, קושי בהפעלת היד או הרגל, רעד במנוחה) האבחנה המשוערת נעשית. ההתפתחות בציר הזמן חשובה לאבחנה סופית. רק במקרים נדירים נעשות בדיקות הדמיה מיוחדות במטרה לאשר את האבחנה הקלינית.
    3) ברוב המכריע של המיקרים, מחלת פרקינסון איננה מועברת בתורשה. עם זאת יש מידע שתומך במרכיבים גנטים של המחלה. הסיכון להתפתחות המחלה וצאצאים של חולי פרקינסון היא כפי 3 מאשר באוכלוסיה הכללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו