פרקינסון או בעיה עצבית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרקינסון או בעיה עצבית?
    א
    17/10/2010

שלום
    אבי בן 55
    כשהיה צעיר יותר עבר דכאון קשה ויצא ממנו. לפני 14 שנה הוא חווה משהו מאוד קשה שהיה כמעט או בטוח דיכאון (לא מאובחן בכל אופן) לפני כ7 שנים החל להרגיש כאבים בגב שגרמו לו להתקפל באמצע הרחוב וכו'.

נתנו לו לא מעט תרופות אך לא עזרו, הוא עבר ניתוח בגלל בעיה בבטן ולאחר שהתעורר מהניתוח החל לשים לב שידיו רועדות ולפעמים גם הרגליים.
    הוא פנה ללא מעט רופאים שנתנו לא מעט תרופות אך היו כאלו שלא השפיעו כלל והיו כאלו שהשפיעו אבל היה להן יותר מדי תופעות לוואי.קבעו לו אבחנה- פרקינסון .
    לאחר כמה שנים עם כדורים (יש לו תיקיה ענקית עם עלוני לצרכן של תרופות שהוא לקח במהלך 7 שנים אחרונות)
    אישפזו אותו שוב, נאמר לו שאין לו פרקינסון אלא יש לו הפרעה עצבית.
    נכון להיום הוא כמעט לא זז, ידיו רועדות, אינו מסוגל להזיז את האגודלים, קם בקושי בעזרת מישהו.
    יש תרופה אחת שהוא לוקח שמשפיעה לשעה אבל גורמת לו להרגיש רע יותר לאחר מכן (MADOPAR) -הוא הולך חופשי, מבצע תנועות מאוד עדינות ומורכבות בעזרת ידיו
    ונראה כמו איש בריא לחלוטין.

אנחנו כבר מיואשים ואני אשמח לכל עצה, הסבר ...אולי זה לא פרקינסון אולי זה דיכאון שהסתבך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרקינסון או בעיה עצבית?

הוספת תגובה

• פרקינסון או בעיה עצבית? - תגובה

פרופסור אורן כהן
    17/10/2010

א שלום
    לפי תאורך והעובדה כי קיים שיפור עם הטיפול במדופר סביר להניח שמדובר אכן במחלת פרקינסון. עם זאת אני מקווה שברור לך שלא ניתן לעשות אבחנה דרך האינטרנט ועל כן אני מציע שתביא את אביך לבדיקה אצל מומחה להפרעות תנועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מובן לי, המשך

א
    17/10/2010

מובן לי שאבחנה מדויקת לא אקבל אבל גם תשובות כלשהן עוזרות לנפש לנוח מעט

מה שחשוב לי לדעת זה אם יש טיפולים שאליהן לא ניתן לפתח התרגלות ומה ניתן לעשות כשהשפעה של מדפר עוברת אחרי שעה - בעבר התרופה החזיקה הרבה יותר

האם פיזיותרפיה או שחיה בבריכה באופן קבוע תוכל לשפר את מצבו במקביל לטיפול תרופתי? הוא די מסרב להאמין שיש לזה טיפול אבל אני מתעקשת לחפש לו טיפול ראוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו