מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הסמפטומים של המחלה משפיעים עלממ25/10/2010
האם הסמפטומים של המחלה משפיעים על השינה בלילה? וגם קושי במצב ישיבה ושכיבה ועמידה ... ומה לעשות במצב כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה ופרקינסון
פרופסור אורן כהן31/10/2010ההפרעות שינה בקרב חולי פרקינסון תוארו כבר על-ידיJames Parkinson בשנת 1817ושכיחותם בקרב החולים נעה בין 75% - 98%. הסיבות להפרעות השינה יכולות להיות במחלה עצמה, בתרופות הניתנות כטיפול במחלה ובחולים המבוגרים מקורן בגיל המתקדם.
הפרעות השינה, שהן תוצאה ישירה מן המחלה, נגרמות עקב איטיות, נוקשות שרירים, רעד, דיסקינזיות וכאב, שהינם מסימני המחלה. הפרעות השינה הנגרמות מתרופות תוארו כמעט עם כל אחת מהתרופות הניתנות במחלה כוללL-Dopa , אגוניסטים דופמינרגיים, אמנטדין, תרופות אנטיכולינרגיות, תרופות נוגדות דיכאון ובנזודיאזפינים.
ניתן לחלק את הפרעות השינה לפי הזמן, בו הן מופיעות:
• בתחילת הלילה - הפרעות שינה המקשות על ההרדמות.
• במהלך הלילה - שינה מקוטעת.
• במשך היום - ישנוניות יתר.
• הפרעה במעגל שינה – ערנות.
הפרעות בהרדמות
להפרעות בהרדמות סיבות רבות. השכיחות שבהן הן:
• דיכאון
• חרדה
• השפעת תרופות
• תסמונת הרגליים חסרות המנוחה (Restless leg syndrome)
שינה קטועה (Sleep fragmentation)
Sleep fragmentation - שינה קטועה משמעותה, שהחולה מתעורר פעמים רבות בזמן השינה, וכך נפגע רצף השינה. הפרעות השינה השכיחות בחולי פרקינסון, היכולות לגרום לשינה מקוטעת הינן:
• תנועות רגליים ריתמיות בשינה (Periodic leg movements in sleep)
• הפסקות נשימה בשינה
• פרסומניות (הפרעות שינה, המתאפיינות בפעילות שרירים לא רצונית, השמעת קולות, או הפרעות בשנת חלום.)
הפרעות במעגל שינה-ערנות
היפוך יום ולילה הם תופעה שכיחה בקרב חולי פרקינסון בשלבים המתקדמים של המחלה. שכיח, שהחולה נעשה מבולבל, כאשר שוקעת השמש. החולה יכול להישאר ער ומבולבל עד השעות הקטנות של הלילה. רוב החולים, הסובלים מבעיה, זו סובלים גם מירידה קוגניטיבית. הטיפול התרופתי דומה, לזה שהוזכר קודם לכן.
שנת יתר במשך היום
חולי פרקינסון ישנים במהלך הלילה פחות שעות מאשר אנשים בריאים בגיל דומה. בזמן שהם ישנים, הם סובלים מהפרעות שינה הגורמות, לכך ששנת הלילה שלהם אינה מרעננת. ישנם חולים אשר נוסף לכך ממעטים בפעילות גופנית. אי-לכך קיימת אצל החולים תופעה מוכרת של שינת יתר במשך היום. נוסף לכך נמצא, כי כל התרופות הניתנות למחלת פרקינסון, ובעיקר אגוניסטים דופמינרגיים גורמים לישנוניות. יש הטוענים, כי האגוניסטים הדופמינרגיים אף גורמים להופעה פתאומית של שינה, בזמן שהחולה נמצא בפעילות, בה הרדמות אינה מתאימה ואף מסוכנת. ארעו מקרים שחולים, אשר נטלו תרופות אלה, נרדמו, בזמן שנהגו, וגרמו תאונות דרכים.
הטיפול בבעיות שינה הינו ספציפי לבעיה אולם חשוב לשמור על היגיינה, היגיינת שינה. היגיינת שינה כוללת הקפדה על רוטינה של שעת הליכה לישון ושעת קימה. מומלץ להיכנס למיטה, רק כאשר רוצים ללכת לישון ולא לשהות במיטה כאשר רואים טלוויזיה או אוכלים. רצוי להגביל את השתייה של משקאות המכילים קפאין ומשקאות אלכוהוליים. מומלץ להתאים את המצעים לבעיית השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרקינסון ושאר חולירע
סוזי11/11/2010אני חולת פרקינסון מזה כשנה וחצי. בתהליך איטי ולא מודע שיניתי את חיי לחלוטין. נעשיתי מאד פעילה מבחינה מקצועית. עשיתי הסבה. שינוי חד מבחינת זוגיות. (לטובה) ופעילה מאד מבחינה מינית. הבעיה שגם הפכתי לאנוכית. זוהי בעיה מכיוון שאני מטופלת בבת החולה וזקוקה לי ואני מתעלמת ממנה לחלוטין. אין לי כוחות עבורה. כמו כן יש לציין היא חולה בהפרעת אישיות ואנורקסיה מזה 15 שנה היא גרה בביתי ולא עושה דבר. שאלתי היא: א) התנהגותי מוזרה גם לי האם יש הסבר פסיכולוגי? ב) אייך אוכל לדאוג לעתיד בתי כאשר אינני יודעת מה יהיה איתי? האם אני ברורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסוזי
פרופסור אורן כהן18/11/2010סוזי שלום
הבעיות שאת מעלה הן אכןבעיות כבדות משקל אולם הן בעיקר בתחום הפסיכוסוציאלי/משפטי. אני ממליץ לך לפנות לעמותת פרקינסון המציעה לחבריה קבוצות תמיכה וכן יעוץ משפטי וסוציאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד כללי בכל הגוף
רוסלינה שושקו15/11/2010שלום!
בזמן האחרון אני מרגישה רעד בכל הגוף ואחרי שאני אוכלת אז זה נרגע לי אחר זמן מה. זה קורה לי בדרך כללי אם יש הפסקת אוכל כמו 4 שעות מהארוחה האחרונה ואם אני לא אוכלת אז הרגשה של חוסר שליטה בגוף. האם זה פרקינסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד כללי בכל הגוף - תגובה
פרופסור אורן כהן18/11/2010רוסלנה שלום
ככלל לא כל רעד נגרם עקב מחלת פרקינסון ויתכן שהתופעות שאת מתארת הינן ביטוי לירידת רמת הסוכר (גלוקוז) בדם
מומלץ על כן שתפני להתייעצות עם רופאך שיבדוק אותך ויפנה לבדיקות במידת הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טיפולים על בסיס תאי גזע בפרקינסון ו-MSA C
cerebellar ataxia אבחנה של אטקסיה צריבלרית
טיפול חודשיים לאחר דלקת קרום המוח
פוסט טראומה עקב שירות צבאי
מחלת פרקינסון וקבוצת סיכון מקורונה
פרקינסוניזם וסקולרי לאב שעבר אירועים מוחיים
חשד לפרקינסון איזו בדיקה צריך לבקש?
ירידה במשקל כתוצאה מפרקינסון
פרקינסון וסוגי תרופות - המלצה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?