חולה פרקינסון שמעשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולה פרקינסון שמעשן
    בופון
    10/02/2011

יש לי שאלה אינפורמטיבית -
    אני יודע שעישון סיגריות מחד גורם לכיווץ שרירים מאידך הוא גם גורם לשחרור דופמין.
    השאלה היא מה גובר על מה אצל חולה פרקינסון האם הוא ירגיש כיווץ של השריר בעקבות פעילות הניקוטין או שפעילות הניקוטין בשחרור דופמין תגבור והשריר לא יתכווץ..
    אודה לך על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולה פרקינסון שמעשן

הוספת תגובה

• חולה פרקינסון שמעשן

ד"ר אורן כהן
    24/02/2011

ירון שלום
    לא ממש הבנתי את השאלה אנא חדד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד שאלה

בופון
    06/03/2011

הניקוטין עד כמה שאני יודע נקשר לרצפטורים וגורם לכיווץ שרירים.
    מאידך הניקוטין אף גורם לפעילות יעילה יותר של דופמין (אני לא יודע האם מפריש או משפר הולכה) אבל מיעל את פעילות הדופמין שהוא טרנזמיטר שבין השאר אחראי גם על הרפיית שרירים.
    אני מקווה שעד כה אני צודק.
    בהנחה שמה שאמרתי נכון הרי חולה פרקינסון שמעשן גורם לכיווץ שרירים מחד ומאידך לפעילות טובה יותר של הדופמין. השאלה שלי מה גובר האם פעולת כיווץ השריר או הגברת היעילות של הדופמין או שאין תשובה חד חד ערכית וההשפעה אצל כל אדם סוביקטיבית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו