MSA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MSA
    קרן רנרט
    04/03/2011

שלום רב,
    ברצוני לשאול לגביי אימי היקרה שכרגע מאושפזת בתל השומר- שיקום. היא נכה על כסא גלגלים כתוצאה מתאונת דרכים המון שנים. כיום היא בת 70 ומאושפזת בתל השומר בגלל פצע לחץ שהחמיר מאוד.אימי אובחנה כחולת MSA,ובחודש האחרון חלה הידרדרות מאוד עצומה.קראתי המון ואני יודעת שהמחלה חשוכת מרפא ואין הרבה מה לעשות פרט לדברים שיכולים להקל. בביקור האחרון מהיום ראיתי שאימי כבר בקושי רב בולעת, אני לא מבינה את מה שהיא אומרת(עד לא מזמן הבנתי), יש לה בעית בליעה קשה והיא משתעלת כל יום. התזונה שלה מאוד לא טובה למרות שהיא שותה אנשור. חייב להיות משהו שיקל על הבליעה, ועל המחלה. אשמח אם תעזרו לי ותכתבו לי דברים ספציפים ולא בגדול: כמו פיזיוטרפיה, ריסוק אוכל וכו'). תרופות שיכולות לעזור,רופא שמטפל במחלה, כל דבר!
    תודה מראש
    בברכה,
    קרן רנרט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MSA

הוספת תגובה

• MSA - תגובה

פרופסור אורן כהן
    13/03/2011

קרן שלום
    מומלץ שתתיעצי עם קלינאית תקשורת שיכולה להמליץ לך על התאמת כלכלה ליכולת הבליעה של אימך וכן על תרגילים שניתן לבצע על מנת לשפר את הדיבור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו