מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעד ונוקשותרמי08/06/2011
שלום רב ד"ר,
רקע כללי - בן 38 בריא בדרך כלל.
להלן תופעות שמזה שנתיים מחמירות מעת לעת -
1. נוקשות בשרירי הרגליים. הנוקשות מחמירה בעמידה וקצת פחות מורגשת בהליכה אך בהליכה היא מקשה על תנועות מהירות ימינה ושמאלה היינו ישר אין בעיה ללכת אך כאשר אני מנסה לעשות תנועה מהירה ולפנות ימינה או שמאלה קשה לי (לא בלתי אפשרי).
2. בעת מאמץ הידיים שלי רועדות וגם האצבעות וגם בעת לחץ הם רועדות.
3. האגודל זזה בצורה לא רצונית ימינה ושמאלה.
4. בגלל נוקשות השרירים קשה לי לעלות מדרגות.
5. צרבות מידי יום בדרך כלל מתחילות לקראת השעה 15:00 ואילך.
6. לטענתי שריר כופפי היד של יד ימין נעשה רזה.
5. אני מעשן 5 סיגריות בשבוע, בעת שאני מעשן יש תגובה מיידית והנוקשות בשרירים גוברת בצורה קיצונית ואף הידיים מתחילות לרעוד.
מידע - כבר שנתיים לערך אני מטייל בין נוירולוגיים הכי טובים בארץ החל מהמומחים לניוון שרירים, לנוירופטיה, אפילפסיה, פרקינסון. עברתי את כל הבדיקות האפשריות - מאמץ, אקו לב, דופלר צווארי, בדיקות דם מקיפות שכללו את כל הבדיקות האפשריות (ברזל, ראומטולוגיה, בלוטת תריס ועוד ועוד), CT ראש, MRI ראש, 4 פעמים EMG כולל מחט.
כל הנוירולוגיים טענו שאין לי כלום, יש אחד שהפריז ואמר שיש לי עתיד וורוד מבחינה נוירולוגית.
אני אישית כבר לפני שנתיים חשדתי במשהו וכל פעם שאני אומר זאת לנוירולוגיים הם מסתכלים עליי במעין מבט לא ברור ואומרים לי מה פתאום......
אני חושד שמדובר ב - psp. אני חושד בזה מאחר וידוע לי שניקוטין משפר את ההולכה של דופמין אך דווקא מתי שאני מעשן אזי השרירים מתכווצים יותר מה שנוגד את השפעת הדופמין.
האם אני בכיוון?
האם יש בדיקה להוכחת PSP?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד ונוקשות - תגובה
פרופ` בלה גרוס09/06/2011שלום רמי
אין הוכחה חד משמעית ל PSP . בדרך כלל הבדיקה הנוירולוגית יכולה לתת מענה אך לעיתים בשלבים ראשונים של המחלה קשה לקבוע חד משמעי .
אני הייתי מציעה בכל זאת להיבדק ע"י נוירולוגים כדי שיקבעו אם יש בעיה כל שהי.
במידה וכל הרופאים אומרים שאתה בסדרף הייתי ממתינה פרק זמן מסויים ולאחר מכן מגיע לבדיקה חוזרת. לפעמים הזמן נותן מענה לבעיה .
יש כל מני מחלות שיכולות תיאורתית להתאים לתיאורך אך אם אף אחד לא מוצא פתולוגיה צריך לחשוב על דברים לא נוירולוגיים.
מוכנה בהזדמנות גם לבדוק אותך
בברכה
דר גרוס בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד ונוקשות - תגובה
פרופסור אורן כהן13/06/2011רמי שלום
הסימפטומים שאתה מתאר אינם אופיניים לPSP. האבחנה של מחלה זו היא קלינית ואין לה בדיקת מעבדה ספציפית
כמו כן אני מניח שאם היית חולה במחלה זו הרי מישהו מבין כל הנורולוגים שלפי עדותך ביקרת אצלם היה מאבחן את המחלה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טיפולים על בסיס תאי גזע בפרקינסון ו-MSA C
cerebellar ataxia אבחנה של אטקסיה צריבלרית
טיפול חודשיים לאחר דלקת קרום המוח
פוסט טראומה עקב שירות צבאי
מחלת פרקינסון וקבוצת סיכון מקורונה
פרקינסוניזם וסקולרי לאב שעבר אירועים מוחיים
חשד לפרקינסון איזו בדיקה צריך לבקש?
ירידה במשקל כתוצאה מפרקינסון
פרקינסון וסוגי תרופות - המלצה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?