מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבתא שלי רואה חזיונותמשה02/10/2018
סבתא שלי עם דמנציה. לפעמים היא רואה חזיונות, שואלת אותי מי זה שיושב על הפסה כשאין שם אף אחד... זה ממש מפחיד. יש מה לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר03/10/2018שלום רב
באופן עקרוני יש טיפול תרופתי שניתן לתת לה במצב כזה.
חשוב כמובן לבדוק שאין גורמים אחרים שיוצרים את התופעה כגון חוסר איזון מטאבולי ועוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיתיות בעיקר לפני השינהיע30/09/2018
בדיקה רבה את כל הבית ברזים תנורים כירעיםם
דלתות ועוד במשך שעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר03/10/2018שלום רב
בהנחה שיש ברקע הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) הרי דרכי הטיפול האפשריות הן:
טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהגותי
טיפול תרופתי
גריה ברזולוציה גבוהה
גרייה מגנטית עמוקה
ההתאמה היא על פי המצב של האדם, מאפינים קליניים שונים ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוקוואל לאבי חולה הדימנציהסיגל אסרף27/09/2018
שלום לך . לאבי בן 87 יש דמנציה. בלילות מתעורר ללא הפסקה ומעיר את כולם. כלל לא ישן ומסתובב בלילה. ביום לסירוגין יותר רגוע.
הוא קיבל טיפות קלופיקסול עזרו בהתחלה ושוב חזר המצב.
לפני 4 ימים החל טיפול בסירוקוואל. אין שינוי בלילה מתעורר ללא הפסקה כאחוז דיבוק.
אנחנו ממש אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות. מה ניתן לתת כדי שיהיה רגוע וישן בלילות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר28/09/2018שלום רב
אני מציע לחזור לרופא המטפל ולהמשיך בתהליך האיזון התרופתי. אני מאמין שבסופו של יום הטיפול התרופתי יעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי סובלת מהידרדרות עקב מעבר לבית אבותעופר26/09/2018
אימי בת 75.עד לפני מספר חודשיים הייתה במצב סביר.מאז שנכנסה למחלקה סיעודית מצבה המנטאלי החמיר . עד לפני 5 שנים נטלה vayakog ומאז שהפסקתי הידרדרה. המליצו שמן קוקוס.יש סיכוי לשיפור בדרכים נוספות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לצערי איני יכול להמליץ על משהו ספציפי שהוכח כיעיל במצב הזה. גרייה מוחית יכולה לתרום לשיפור הקוגנטיבי אבל בדרך כלל איני ממליץ על כך בשלב הסיעודי.
צר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוב לקבל טיפול תרופתיאתי26/09/2018
אבא שלי מאובחן כחולה דמנציה
הוא כמובן מתכחש לזה ומסרב לקבל טיפול תרופתי
יש לציין שהוא הפך להיות אדם עצבני וחסר מרגוע
מה עושים כשמסרבים לקבל טיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לצערי איני מכיר מילת קסם או משפט שישכנע אדם במצב הזה.
יש תרופות שיכולות לעזור ברגיעה וניתן לתת אותן מומסות בשתיה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרך לעודד את התקפי הזיכרון?שני25/09/2018
האם יש דרך לעודד את 'התקפי הזיכרון' אצל חולה אלצהיימר?
ניתן לשפר את הזיכרון אצל חולי אלצהיימר באמצעות גרייה מוחית. אנו משתמשים בגרייה משני סוגים.
גרייה ברזולוציה גבוהה ונוירופידבק. אני בדרך כלל לא ממליץ לטפל בעת שהאדם במצב סיעודי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי שינה ובעיות שכחהאליאב20/09/2018
לאמא שלי התחילו בעיות שינה ובאותו הזמן היא גם התחילה לשכוח דברים. מניח שיש קשר בין השניים אבל האם זה מעיד על התחלה של דמנציה? יש מה לעשות עם זה?
ד``ר דורון תודר20/09/2018שלום רב
לא ניתן לענות ללא פרטים קליניים מרובים.עם זאת הפרעה שינה חדשה דורשת בירור רפואי מסודר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון דמנציה ובעיות שינהדליה18/09/2018
לפני כחודשיים בעלי אובחן עם מחלה אקסטרפירמידלית קשה תסמונת פרקינסונית עם הזיות וירידה קוגניטיבית קרוב לודאי diffuse lewy boby disease וכל זה לאחר שאובחן עם פרקינסון לפני כשש שנים
מרבל דופיקר ועוד כל מיני תרופות
לפני שבוע נכנסנו לבית סיעודי וכאן לאחר בדיקת רופא של המקום שהוא פסיכוגריאטר שלל את כל האבחנות שהיו מלבד פרקינסון, שינה תרופות וכרגע בעלי יחסית בסדר
ואני מבולבלת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר20/09/2018שלום רב
יש צורך בבדיקה רפואית על מנת שאוכל לתת אבחנה. עם זאת מבחינה רפואית מדובר בשתי אבחנות עם חפיפה גדולה ביניהן.
בכל מקרה הטיפול סימפטומטי.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין שכחנות לדמצניהיעקב16/09/2018
איך מבדילים בין 'שכחנות' של גיל מבוגר לבין דמנציה? האם יש דרך לטפל ב'שכחנות' אם זה המצב?
ד``ר דורון תודר17/09/2018שלום רב
אנו מבצעים בקליניקה מבחנים סטנדרטיים שבוחנים את הירידה הקוגנטיבית יחסית לצפוי לגיל. ירידה משמעותית תומכת בקיומה של דמנציה.
בכל מקרה ניתן לשפר את התפקוד והזכרון באמצעים שונים כגון נוירופידבק (טיפול שאפשר לעשות גם בבית באמצעות מכשיר מיוחד) או גרייה ברזולוציה גבוהה.
שתי השיטות הוכחו כמשפרות זיכרון גם באנשים ללא דמנציה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת התדרדות לחולת הנטינגטוןמעיין12/09/2018
יש דרך למנוע או לעכב התדרדרות לחולה בהנטיגנטון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מניעת התדרדות לחולת הנטינגטון
ד``ר דורון תודר12/09/2018לום רב
לצערי איני מכיר תרופה זמינה היכולה לעכב את התקדמות המחלה.
הטיפולים הקיימים היום הם סימפטומטיים בלבד.
חשוב לאזן משקל, לטפל בבעיות שיווי משקל ולוודא שהבליעה תקינה. כל אלה יכולים לדרדר את המצב אם הם לא מאוזנים.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה לחולה אלצהיימראירה06/09/2018
בעלי בשלבים מוקדמים של אלצהיימר, סובל מבעיות שינה. איך עוזרים לאנשים במצבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: בעיות שינה לחולה אלצהיימר
ד``ר דורון תודר07/09/2018שלום רב
בניגוד לטיפול התרופתי שתפקידו לעכב התדרדרות, הגרייה המוחית משפרת את ההתנהגות ומעלה מחדש את התיפקודים הקוגנטיבים. אנו מצפים לשיפור במכלול גדול של התנהגויות בעקבות טיפולים אלה.
אנו משתמשים בכמה מכשירים בכדי לשפר את המצב:
גרייה ברזולוציה גבוהה ונוירופידבק.
כ 80% מהמטופלים שנמצאים בשלבים ראשונים של המחלה יגיבו לטיפול ורובם ישתפרו במידה כזו שהתפקודים הקוגנטיבים שלו יחזרו לתחום הנורמטיבי לגיל.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה של שכחה לטווח הקצר וכן דימיון של סיטואציות ואירועים שאין להם קשר למציאותדניאלה04/09/2018
היי
אמא שלי סובלת משכחה לזמן קצר ודימיון של דברים שלא קורים או יקרו . לצורך הדוגמא היא חושבת וממש בטוחה שהיא הולכת לאכול ארוחת צהריים עם אבא שלי במהלך יום עבודה , וזה לא ריאלי וכמובן שהיא לא קבעה שום דבר כזה עם אבא שלי , זה הכל בדימיון שלה .
היא ממש בטוחה שזה יקרה ומתווכחת .
לפני כשנתיים הוציאו לה גידול שפיר מהראש וכן עברה הקרנות לאיזור . ומאז לא היו תופעות כאלה . רק לאחרונה התופעה הזאת התחילה
אשמח לשמוע מה הסיבה שזה קורה לה או מה הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר06/09/2018שלום רב
לצערי איני יכול לתת אבחנה למקרה מעין זה דרך הרשת.
הרשימה פשוט ארוכה מדי.
יש הרבה דקויות חשובות בקביעת האבחנה.
תאלצו ללכת לייעוץ.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בדיקה לזיהוי אלצהיימרנור04/09/2018
האם יש בדיקה גנטית לזיהוי אלצהיימר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: האם יש בדיקה לזיהוי אלצהיימר
ד``ר דורון תודר05/09/2018שלום רב
מיעוט המטופלים הסובלים מאלצהיימר הם מהסוג שעובר במשפחות.
בדרך כלך ניתן לראות במשפחה אנשים שגם חלו במחלה בגיל צעיר.
במקרים אלה יש גגים חשודים בגרימת המחלה.
ברוב המקרים אין כיום בדיקה גנטית רלוונטית.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרדרות חדה לבן 90 עם דמנציהדורית02/09/2018
אבא שלי בן 90, חולה לב, יש לו סוכרת, בעיות נפרולוגיות וגם דמנציה. בשבועות האחרונים יש ירידה חדה בזיכרון שלו. יש מה לעשות בשלב כזה או בגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: הדרדרות חדה לבן 90 עם דמנציה
ד``ר דורון תודר03/09/2018שלום רב
ירידה חדה בזכרון יכולה להיות בשל סיבות רבות, מומלץ לפנות לרופא מטפל בכדי לבחון אם התעוררה בעיה אקוטית כגון בעיה במלחים, זיהום ועוד
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילה לשכוח פה ושם דבריםנחמי30/08/2018
יש לי זיכרון מצוין, תמיד היה לי. לאחרונה אני מרגישה שאני שוכחת דברים, דברים קטנים, מפתחות, מספר טלפון, דברים כאלה. אין לי אלצהיימר או דמנציה במשפחה אבל אני חוששת לצלילות שלי... יש דרך שאפשר למנוע התדרדרות כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מתחילה לשכוח פה ושם דברים
ד``ר דורון תודר01/09/2018שלום רב
קשה לענות ללא נתונים קליניים כגון מחלות בהווה ובעבר, גיל ועוד.
באופן עקרוני ככל שאדם מתבגר, צפויה ירידה מסויימת בזכרון וזה תקין.
ישנם מבחנים שיכולים ללמד אם הירידה בזיכרון שאת חווה היא בטווח התקין או מעבר לזה.
על פי התוצאות ניתן לשקול פתרונות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)