מידע רפואי
פורומים
- לימודי רפואה
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- רפואת עור משלימה
- וטרינריה
- חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פסיכיאטריה
- זהות מינית, תפקוד מיני
- הפלות חוזרות
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- רפואת שיניים
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- כיצד ניתן להגיב לבלבול וחוסר אוריינטציה?אלה07/11/2018
אימי כמעט בת 92. היא לא אובחנה כדמנטית, אולם היא שוכחת דברים, לעיתים מתבלבלת ומאבדת אוריינטציה, ונתקעת במילים. בעיקר אם מעירים אותה בבוקר. כיצד להגיב אם היא שואלת איפה
אבא, שנפטר לפני שלוש שנים, ולמה הוא לא בא איתה או טעויות אחרות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר13/11/2018שלום רב
לצערי אני מתקשה לעזור במקרים מעין אלה דרך הרשת. התשובה אינה סטנדרטית ותלויה בכל אדם בנפרד. בתשובה יש לשכלל פקטורים כמו המצב הנפשי, אמונה ועוד אלמנטים רבים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע נגד אלצהיימרקרין06/11/2018
אם מתחילים את הטיפולים לפני שיש אבחון זה אומר שאפשר למנוע את המחלה כבר מהתסמינים הראשונים? אם לא, אז יש המלצה על תרגילי מוח שאפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר06/11/2018שלום רב
האבחון חשוב בכדי להבין את המהלך הצפוי. באופן עקרוני אפשר לשפר את המצב הקוגנטיבי גם באוכלוסיה בריאה ללא בעיה וגם באוכלוסיה עם בעיה.
ניתן להשתמש בכמה שיטות של גרייה מוחית בכדי לטפל בבעיה.
היכולת של תרגילי מוח כאלה ואחרים בכדי לשפר את המצב עדיין בוויכוח מדעי...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתא לחץ לחולה דמנציהאבירם04/11/2018
האם תא לחץ יעיל לטיפול בחולה דמנציה? איך עובד טיפול כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר06/11/2018שלום רב
מציע לפנות לפורום מתאים או לברר בבית החולים אסף הרופא שנותן שירות כזה.
איני מכיר מאמרים מהותיים בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור אסנטה 5 mg למשך שבועיוסי30/10/2018
אימי חולה אלצימר קיבלה את הכדור אסנטה 5 mg למשך שבוע ואחרי שבוע 10 mg , מה שקורה כעט שהכדור כנראה גורם לה לבחילות חולשה .והרגשה לא טובה ,אבקש לדעת אם הכדור לא מתאים לה ,היות ואימי לא מרגישה בטוב מאז כמה ימים שהיא מקלת את הכדור תודה לכם
ד``ר דורון תודר05/11/2018שלום רב
מדובר בתופעות לוואי מקובלות.
אין זה אומר שהכדור לא מתאים לה.
אנא פנו שוב לרופא המטפל שידריך אתכם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שלב כבר אין דרך חזרה?נתן28/10/2018
שלום ד"ר, קראתי את המאמר שלך על עיכוב אלצהיימר. אבחנו אצל אמא שלי את המחלה, עוד בשבלים מוקדמים אבל מתדרדרת בקצב די מהיר. באיזה שלב של המחלה אתה כבר לא ממליץ על גרייה מגנטית?
ד``ר דורון תודר05/11/2018שלום רב
ניסיוננו עם מטופלים הסובלים מאלצהיימר כולל מטופלים בכמעט כל דרגות המחלה (למעט מצב סיעודי).
בכל השלבים ראינו מטופלים שמשתפרים בעקבות הטיפול.
לאחרונה היו מחקרים שהצביעו על האפקט המשמר של הטיפולים השונים (במחלות ניווניות)- כך שכיום עוד יותר נכון שכדאי לטפל ברגע שמאבחנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי טיפול רפואי בחולה אלצהיימרגלי25/10/2018
אז ככה, אבא שלי חולה אלצהיימר, הוא במוסד וכבר באמת שאין עם מי לדבר... אבחנו אצלו סרטן במעי. אנחנו לא יודעים אם כואב לו, אם הוא סובל, אם הוא רוצה לטפל בזה... ואנחנו לא יודעים מה לעשות, להעביר אותו עכשיו מסכת טיפולים בשביל מה? ומצד שני פשוט לוותר עליו?
ד``ר דורון תודר26/10/2018שלום רב
זו שאלה מוסרית מהמדרגה הראשונה...
אין לה תשובה פשוטה.
כל תשובה מכילה בתוכה כאב וצער.
אני מציע שהמשפחה תתייעץ עם הרופאים ותשקלו איתם את האפשרויות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובות, בעיות דמנציה, זכרון בעיות שיוםאלי22/10/2018
היייי,
אני בן 36 , בריא בדרך כלל.
מאז ומתמיד הייתי שוכח דברים.
לאחרונה שמתי לב כי כשאני מדבר אני לפעמים מתבלבל במשפט בחלק מהמילים, לרוב אני אומר מילה אחרת שקשורה אכשיהו במשפט, ישר אחרי שאמרתי את המילה אני מתקן את עצמי , לפעמים אפילו לפני שאני מסיים את המילה.
הדבר גורם לי לחרדה רבה.
בנוסף קרה לי לפני שבוע מקרה בו ראיתי תמונה של חיה מסויימת ושאלו אותי מה החיה ואמרתי חיה אחרת בטעות כמה וכמה פעמים חזרתי על החיה הלא נכונה. רק לאחר שאמרו לי הבנתי שטעיתי וברור שזו לא החיה.
שלושה שבועות מהמקרה הזה, כיוונתי את שעון היד שלי בצורה הפוכה. רציתי לכוון לשעה 3 וכיוונתי ל9. אחרי חצי שעה שמתי לב כי השעה לא מתקדמת כרצוי, כיוונתי שוב הפוך.
רק לאחר שהסתכלתי שוב על השעון קלטתי שכיוונתי הפוך. אני פשוט לא מבין איך יכול להיות שטעיתי ככה, זה נראה לי ממש חמור ומוזר,
ממה זה יכול להיגרם??
איזה בדיקות כדאי לעשות?
הייתי אצל נורולוג , הוא שלח אותי לmri.
מה mri יכול להראות?
הייתי אצל נורולו נוסף, והוא אמר לי כי אני מדבר ומשוחח איתו בלי טעויות, ואם הייתה בעיה אז גם איתו הייתי מדבר עם טעויות או מתבלבל, וזה לא יכול לפעמיים להופיע ולפעמים לא, האם זה נכון??
הבנתי שאין בדיקות לגילוי אלצהיימר, אבל גם הבנתי שאפשר לעשות ביופסיה!?
מה הכי מומלץ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר23/10/2018שלום רב
כיוון שנבדקת על ידי שני נוריולוגים שנתנו תשובות סבירות אזי הייתי מציע להמתין לתוצאות ה MRI.
לא סביר שיש לך דמנציה בגיל כזה. זה לא נראה ככה...
הכי סביר שמדובר במצב לא פאטולוגי.
בדיקת ה MRI אמורה להוכיח זאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה
שימי23/10/2018תודה על התשובה.
האם את mri מומלץ לעשות עם חומר ניגוד, או אפשרי בלי לאור הממצאים האחרונים של משרדי הבריאות בעולם בכל המוגע לחומר הניגוד שנשמר בגוף ולא מתנקה במלואו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דורון תודר26/10/2018שלום רב
אין טעם בבדיקה שתשאיר אותך בסימני שאלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על מאסטר מיינדרון21/10/2018
שלום, אשמח לקבל חוות דעת על מכשיר מאסטר מיינד לטיפול בחולה דמנציה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר23/10/2018שלום רב
מדובר בטכנולוגיה הקיימת שנים רבות.
נעשה מחקרים רבים אבל רובם באיכות ירודה ואין הוכחות בעלות ערך ממשי בתחום של דמנציה.
גרייה מוחית באמצעות טכנולוגיית tDCS או הגירסה המודרנית שלה, גרייה ברזולוציה גבוהה נותנת אפקט בעל משמעות ונחקרה בעשרות מחקרים בעולם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור פתאומי במצב של חולה דמנציהנטלי18/10/2018
סבא שלי חולה דמנציה שבעקרון רק הולכת ומחמירה. לפני כמה ימים היה לו איזה רגע שהוא היה ממש צלול, זה אומר שיש עוד מה להציל? יש מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: שיפור פתאומי במצב של חולה דמנציה
ד``ר דורון תודר19/10/2018שלום רב
יש במחלה זו תנודות. בדרך כלל יש למשל הרעה לקראת ערב.
בכל אופן, גרייה מוחית למיניה כגון גריה מגנטית עמוקה או גריה ברזולוציה גבוהה או טיפול באמצעות נוירופידבק צפויים לשפר את המצב. באופן ברור, מרבית המטופלים משתפרים לאחר הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הזמן מאבד את המפתחותתומר16/10/2018
בן 35, היסטוריה משפחתית של דמנציה - לסבא היה, להורים אין (בינתיים...). בזמן האחרון אני כל הזמן שוכח איפה שמתי את המפתחות. אני אדם מאוד מסודר, יש לי מקומות קבועים לדברים ואני דווקא ידוע בזיכרון המצוין שלי. בגלל זה העניין עם המפתחות מטריד אותי במיוחד. דאגה לגיטימית או שאני מקדים את המאוחר?
ד``ר דורון תודר17/10/2018שלום רב
סביר להניח שמדובר בדאגה מוגזמת לאירוע שכיח ויום יומי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחיל לשכוח שמות ולהתבלבל בפרטיםרועי14/10/2018
אמא שלי בת 65,בעקרון צלולה ומתפקדת אבל לאחרונה היא שוכחת שמות ומתבלבלת בפרטים שהיא אמורה לדעת, לא משהו חדש. היא אומרת שזה טבעי עם הגיל ואני חושש שאולי זה סימנים של דמנציה, איך יודעים?
ד``ר דורון תודר16/10/2018שלום רב
ישנם מבחנים אובייקטיבים שמכילים נורמות לגיל.
אדם מבצע מבחן זיכרון ועל פי התוצאה ניתן להגיד אם יש עדות ממשית לירידה קוגנטיבית או שמדובר בתחושה אבל בפועל התוצאות תואמות גיל.
וכמובן תמיד ברפואה, כל אבחנה דורשת בדיקת רופא. שום בדיקה מעבדתית לא מחליפה את הידע של הרופא שצריך לשקול הרבה סוגיות נוספות טרם ההגעה לאבחנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת התדרדרות של דמנציהמגי10/10/2018
האם יש דרך לעכב את ההתדרדרות של דמנציה שלא תהפוך לאלצהיימר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: מניעת התדרדרות של דמנציה
ד``ר דורון תודר16/10/2018שלום רב
המונח "דמנציה" מתייחס לאוסף מחלות שבמהותן הן מחלות שפוגעות בקוגניציה. יש עשרות מחלות שנמצאות תחת ההגדרה של דמנציה.
אחת המחלות היא אלצהיימר.
מכאן שדמנציה אינה מחלה. ברגע שאומרים שלאדם יש דמנציה בעצם אומרים שיש לו מחלה כמו אלצהיימר או מחלה ע"ש פיק או מחלה ע"ש.....
על מנת למנוע התדרדרות של מחלה - יש לדעת על איזו מחלה מדובר. יש מחלות שהסיכון להן עולה אם לחץ הדם לא מאוזן. ויש מחלות שלחץ הדם לא ישפיע עליהן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר? דמנציה? או רק חרדה?אבי08/10/2018
לפני כחודש באותו יום שני אנשים שונים תיקנו אותי בזמן שדיברתי שאמרתי מילה לא קשורה, מאוד נלחצתי, והתחלתי לשים לב יותר לכך.
במשך שבוע וחצי בערך מאותו יום אני שם לב שדיברתי עם אשתי כי אני אומר מילה לא נכונה במשפט, אבל הפעם היא לא תקנה אותי, כי ישר אני מתקן את עצמי! כי התבלבלתי.
הדבר מאוד מלחיץ אותי, האם יתכן כי זה היה אצלי בעבר ולא שמתי לב , כי רק לאחר שתיקנו אותי במדפט שני אנשים שונים אז התחלתי לדים לב לזה?
ועוד דבר , ממש לפני כמה ימים, מתי שישבתי עם אחיינים שלי ראינו מלא תמונות של חיות. ואמרנו מה השמות שלהם.
בערך בחיה מס 15 היה תמונות של תנין, ואני אןמר להם שזה כריש כמה וכמה פעמים, אני אפילו אומר שיש לו רגליים זה כריש, רק לאחר קהילדים עצמם תירנו אותי קלטתי שזה כמובן לא כריש אלא תנין!!!
ממה זה יכול להיות?
עשיתי את כל המבחני מיני מנטל. ציור שעון.... והכל תקין.
אני בן35 ,משכיל.
הרופא נורולו בדק אותי לאחר שאמרתי לו שאני התחלתי לבלבל מילים בערך פעמיים שלוש ביום . ראה שהכל תקין. אך שלח אותי לmri . התור הוא לעוד 4 חודשים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר09/10/2018שלום רב
הכי סביר שמדובר בעומס קוגנטיבי שמביא לבלבול. תופעה מוכרת וידועה.
כמובן שעכשיו יש גם חרדה שתחמיר את המצב ותגרום לכך שתהיה יותר מודע לכך...
אני מקווה שאחרי שהבדיקה תהיה תקינה תוכל להירגע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך בדם-בלבול,קשיי זכרון ושליפה מיליםשי06/10/2018
רציתי לדעת האם ברזל נמוך בדם יכול לגרום להפרעות נוירולוגיות כגון בלבול מילים במשפט, קשיי זיכרון וקושי בשליפת מילים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דורון תודר07/10/2018שלום רב
לא ניתן לענות על השאלה ללא מידע על קצב ירידת הברזל ועל רמתו.
בהנחה שמדובר על מצב מתמשך אזי לא סביר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר מילים ואותיות משובשותרותם04/10/2018
אבא שלי בן 70, אין בצד שלו של המשפחה היסטוריה של דמנציה או אלצהיימר. לאחרונה הוא מתבלבל המון בסדר המילים במשפט ואפילו בסדר האותיות במילה. הוא מכחיש שי משהו לא בסדר ואומר שזה בטח מעייפות או משהו כזה. כמובן שהוא מסרב ללכת לבדיקה. יש משהו שיכול לעזור שלא יעורר אצלו התנגדות?
ד``ר דורון תודר05/10/2018שלום רב
מדובר בשאלה שהתשובה לה תלויה בכל אדם באופן אישי.
לכן לצערי איני יכול לעזור בכך דרך הרשת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?