מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתל והארכת כותרתאילנית02/05/2014
אני אמורה לעשות בעוד איזה חודש שתל והארכת כותרת. רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוח שתל והארכת כותרת אפשר יהיה לעשות ניקוי שיניים כי כנראה לא ייצא לפני זה השאלה אם 3 שבועות - חודש בערך מהוצאת התפרים זה בסדר כבר לקבוע תור אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל והארכת כותרת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר03/05/2014אילנית שלום,
תקופה של שלושה שבועותלאחר הפרוצידורה - יהיה כבר ריפוי.
בכל מקרה צריך לזכור כי כל מקרה הוא לגופו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך חיים של שתלרוני28/04/2014
ד"ר שלום ,
ברצוני לדעת מה אורך חיים של שתל(בורג טיטניום המוברג לתוך העצם) ע"פ קביעה של משרד הבריאות .
באם השתל נשבר מהם האמצעיים לתיקון מלא של השן
בתודה מראש לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אורך חיים של שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/05/2014רוני שלום ,
עד כמה שאני יודע אין קביעה של משרד הבריאות מהו משך החיים של שתל.
בכל מקרה על פי המחקרים הרפואיים- שתל דנטלי שורד כ 10 שנים.
כמובן שמדובר בנתון סטטיסטי בלבד - יהיו שתלים שישרדו פחות ויהיו כאלו שישרדו הרבה יותר.
במידה והשתל נשבר בד"כ יש להוציא אותו לשים שתל אחר במקומו.
עם זאת עליך לדעת כי מעט מאוד שתלים נשברים- השתלים שנכשלים הם לא בגלל שבר של השתל אלא סיבות אחרות אשר בגינם השתל מאבד את האחיזה של בעצם.
בהצלחה :-)
י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסת שמאל לאחר טיפול שורשמשה27/04/2014
אחרי שעתיים מטיפול שורש
החלו כאבים בלסת שמאל לאחר הרדמה נרחבת הכאבים בלסת
בפתחת הלסת ותנועה הכאבים עד קרוב לאוזן ישנה נפיחות קלה
באיזור תנועת הלסת התקשרתי למרפאה ונאמר שלאחר כמה
הכאבים יפוגו אך עדיין לי הגבלה בתנועת הלסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בלסת שמאל לאחר טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר28/04/2014משה שלום,
קשה לתת חוות דעת מבלי לבדוק.
בכל מקרה לעיתים לאחר טיפול השורש יש כאב ואפילו במקום ההרדמה בלסת תחתונה לעיתים יש כאב.
הכאב צריך לרדת בהדרגה .
במידה ולא - יש לפנות לרופא המטפל.
בברכה והצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת עצםרותם17/04/2014
רציתי לשאול האם זה נכון שאם לא עושים השתלה עד 8 שבועות אחרי העקירה , ולא עושים העמסה מיידית רוב הסיכויים שצריכים גם השתלת עצם עקב ספיגת העצם מהעקירה? אני אמורה לעשות השתלה עוד איזה חודש ויעברו 4 חודשים האם במצב כזה שהשן גם שעקרו היתה עם דלקת חריפה ושברים הסיכוי גדול לכך שאצטרך גם השתלת עצם והאם עושים זאת בדרך כלל במועד השתל ? ואם לא איך הולכת הפרצדורה של השתלת עצם במועד השתל וגם אם עושים לפני ההשתלה איך זה הולך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספיגת עצם - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/04/2014שירה שלום,
לאחר עקירת שן - מתרחשת ספיגה של העצם - עד 3 חודשים מתרחשת ספיגה מהירה .
במידה ומשתילים שתל דנטלי מיידית לאחר העקירה או בסמוך לעקירה , נספגת מעט עצם.
במקרים בהם קיימת דלקת חריפה בעצם או סדק של השורש עם דלקת בעצם , בד"כ לא מבצעים השתלה מיידית.
אין צורך בהכרח בהעמסה מיידית על מנת לשמור על העצם.
מידת הספיגה של העצם לאחר העקירה תלויה במספר גורמים:
1. מידת בדלקת - ככל שהדלקת חריפה יותר כך הריפוי יהיה ארוך יותר.
2. ככל שיותר עצם נספגה במהלך הדלקת , כך תספג יותר עצם.
3. עקירה טראומטית נוצר נזק גדול יותר לעצם.
4. במידה והדופן של עצם נפגעת ( השן בד"כ מוקפת בעצם בכל הצדדים)- הרי שיש סיכוי גדול יותר שפחות עצם תשאר לאחר העקירה ויהיה צורך בבנית עצם..
השתלת עצם - ניתן לבצע במועד העקירה , לאחר העקירה או ביחד עם ההשתלה עצמה.
לגבי השתלהת העצם עבור השתל הדנטלי - ישנם מספר דרכים , הדבר תלוי בסוג הפגם הקיים בעצם:
1- במקרה של מעט עצם חסרה - ניתן להוסיף גרגרי עצם אל העצם .
2.- במידה וחסר קיר של עצם - ניתן לבצע תוספת של גרגרי עצם ביחד עם ממברנה. או על ידי בלוק של עצם.
3.במידה וחסר גם גובה וגם רוחב - ניתן לבצע השלמת החוסר ע"י בלוק של עצם .
4- בלסת העליונה באזור השיניים הטוחנות - ניתן לבצע הרמת סינוס.
השיקול האם לבצע את השתל ביחד עם השתלת העצם תלוי במצב העצם וסוג החוסר של העצם.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלמירב15/04/2014
בקרוב אני אמורה לעבור שתל רציתי לשאול איך הולכים השלבים של התקנת השתל עד השיקום המלא וכמה זמן מחכים בין שלב לשלב ומי עושה המשתיל או הרופא הכללי/המשקם ואם אחרי הצילום רואים שצריך גם השתלת עצם האם זה נעשה ביחד עם השתל וכמה זה עושה את ההשתלה מסובך יותר , ואם בעקבות זאת גם מחכים יותר משלב לשלב או מה זה אומר בכלל? והאם בדרך כלל שעושים שתל אחד מומלץ בשיקום להשתמש בכתר מוברג ומודבק ומה ההבדל ביניהם ומה עדיף לשתל אחד בשן טוחנת?
שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/04/2014מירב שלום,
הליך של ביצוע השתלה דנטלית הינו פשוט וקל.
בכל מקרה רצוי לבצע סיטי של הלסת על מנת לוודא שיש מספיק מקום לביצוע של שתל ולוודא שלא פוגעים בעצב או בסינוס.
במידה ויש מספיק עצם , בודקים איזה אורך ואיזה קוטר של שתל יתאים.
מרדימים את המקום מפשילים את החניכיים ומבצעים קידוח בעצם בהתאם לשתל הדנטלי שאותו משתילים ( הקידוח מבוצע קטן יותר מן הקוטר של השתל- כך שכאשר מתקינים את השתל הוא מתברג למקום ונתפס).
תופרים את החניכיים וממתינים כ 3 חודשים עד לקליטת השתל וביצוע השיקום.
הדבר אינו כרוך בכאבים ומשך ההמתנה הינו בגלל הזמן שלוקח לעצם לגדול על שטח פני השתל ולקלוט את השתל.
ניתן בתנאים מסויימים לבצע עקירה והשתלה של שתל דנטלי ומיידית לחבר לשתל כתר .- הדבר תלוי במיקום השתל ומצב העצם.
רצוי שהרופא המבצע את ההשתלה יהיה גם הרופא המשקם, אז השתל מותקן במקום המאים לשיקום.
ניתן לחלק את העבודה לרופא שלמשתיל ורפא שמשקם.
במידהו חסרה עצם - הרי שניתן לבצע התלת עצם ביחד עם השתל או בנפרד-תלוי בסוג הפגם שקיים בעצם.
במידה ומדובר בכמות גדולה של עצם חסרה - יש להמתין זמן רב יותר
באזור של שן טוחנת עדיף לבצע שני שתלים ולא אחד - בדוה לשורשים הטבעיים שהיו לשן שנעקרה.
במידה ואין מקום אז מבצעים רק שתל אחד .
כתר מוברג או מודבק - הדבר תלוי בגודל המרווח הקיים בין השתל לשן הנגדית , במידה ואין מספיק הרי שעדיף לבצע כתר מוברג במידה ויש מספיק ניתן לבצע כתר מודבק
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל והארכת כותרתנטע15/04/2014
בקרוב אמורה לעבור ניתוח הארכת כותרת ושתל רציתי לשאול האם בדרך כלל תקופה אחרי ו/או קצת לפני הניתוח אמורים להשתמש במשחת שיניים אחרת מהרגילה למשל לשיניים רגישות או שהרגילה בסדר גמור ? ועוד שאלה האם בדרך כלל שעושים שתל אחד מומלץ בשיקום להשתמש בכתר מוברג ומודבק ומה ההבדל ביניהם ומה עדיף לשתל אחד בשן טוחנת?
שתל והארכת כותרת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/04/2014לאחר ניתוח הארכת כותרת ניתן לשתמש במשחה רגילה ובלבד שבאזור הטיפול מברישים בעדינות מבלי לפצוע את המקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלההשתלה14/04/2014
שלום רב
אני בן 28 ,סובל מפריודנטיטיס אגריסיבית , ואיבדתי שן לפני שנה . עברתי את
הטיפול בפריודנטיטיס אגריסיבית בהצלחה ומעוניין כרגע בהשתלת שן , שאלתי היא : האם השתלות אפשריות גם באנשים שסובלים מפריודנטיטיס אגריסיבית , והאם השתל ישאר מספר שנים ? או שהסיכויים שהשתל ישרוד הם נמוכים ? והאם אפשר להשתיל באותו מקום יותר מפעם אחת..הכוונה היא אחרי שנים ,במקרה שהשתל לא נשאר שם ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/04/2014שלום,
במקרים של מחלת חניכיים אגרסיבית- ניתן לבצע השתלה בכמה תנאים:
יש לבצע תחזוקה יומיומית ותקופתית בצורה מושלמת,
צריך שתהיה מספיק עצם עבור השתלה של שתל דנטלי.
במידה ותשמור היטב על ההגיינה השתל ישרוד שנים רבות.
במידה והתחזוקה שלך לא תהיה מושלמת סיכוי טוב שגם שתל יפע ממחלת החניכיים.
במידה והשתל יכשל - יש לבדוק מדוע הוא נכשל ויש לוודא שיש מספיק עצם לביצוע של שתל חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלה
השתלה23/04/2014תודה על התשובה ,
מה עושים כאשר אין מספיק עצם ? האם אפשר להשתיל עצם ?
האם הכוונה בתחזוקה יומיומית היא לצחצוח שיניים בבית ? או שאני צריך לבקר אצל רופא שיניים בתדירות מאוד גבוהה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השתלה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלה
השתלה24/04/2014תודה על התשובה ,
מה עושים כאשר אין מספיק עצם ? האם אפשר להשתיל עצם ?
האם הכוונה בתחזוקה יומיומית היא לצחצוח שיניים בבית ? או שאני צריך לבקר אצל רופא שיניים בתדירות מאוד גבוהה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השתלה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר28/04/2014במקרים בהם יש חוסרשל עצם בלסת- ניתן לבצע בנית עצם.
הדבר יכול להתבצע בצורות שונות בהתאם לצורך ואופן החוסר.
תחזוקה יומיומית - מתבצעת בבית בכל יום - ניקוי השיניים חייב להיות מוקפד ביחד עם העזרים המתאימים.
תכיפות הביקורים אצל רופא השיניים או השינניתת תלויים בקצב הצטברות האבן ובאיכות הצחצוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש או סתימה רגילהאלי13/04/2014
שלום,
הייתי אצל רופא שיניים שאמר לי על שן טוחנת מסוימת שכדאי לעשות טיפול שורש כי החור יחסית גדול. אני מבין שכל מקרה לגופו אבל ברצוני לשאול מה יכול לקרות אם עושים סתימה רגילה במקום טיפול שורש? השן לא כואבת לי באופן קבוע וכשכן כואבת זה כאב חלש ודי עמום.
בנוסף הבנתי שבטיפול שורש בגלל שמוציאים את העצב השן נעשית חלשה יותר וחייבים כתר. הבנתי נכון? האם הכתר מחזיק לתקופה מסוימת או שאם עשיתי כתר חרסינה לשן סיימתי עם הטיפולים בשן הזאת באופן תמידי (תאורטית לפחות, אם אני משתדל לשמור על הגיינה טובה בפה)?
תודה רבה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש או סתימה רגילה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר03/05/2014אלי שלום,
ישנם מקרים בהם העעשת עמוקה מאוד והשן לא בהכרח כואבת- בסילוק העששת יתכן ותהיה כניסה לחלק החי של השן ( למוך השן ) במרה כזה יש צורך בביצוע של טיפול שורש.
ישנם מקרים בהם יש עששת עמוקה אבל עדיין לא מגיעים למוך השן - במקרה כזהניתן לסיים בתימה מתוך ידיעה שיתכן ולאחר מכן יהיו רגישויות לקור וחם - במידה וזה נעלם זה טוב.
במידה והכאב לא נעלם או מתגבר במקרה כזה יש לבצע טיפול שורש.
בד"כ לאחר טיפול שורש יש צורך מבנה וכתר - כי בד"כ שן שמגיעה לצורך בטיפול שורש לא נשאר הרבה מן הכותרת והכתר מגן ושמור על השן .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה ושתלנאוה12/04/2014
אני מתוכננת לעשות שתל. עברתי עקירה לפני איזה שלושה חודשים ויש לי תור לרופא חניכיים בקרוב שיחליט לפי הצילומים ובדיקה אם הכל בסדר. שאלתי היא האם אני צריכה בדרך כלל אחרי עקירת שן שהיתה מאוד מודלקת ועד התקנת השתל שעוברים 3-4 חודשים הסיכוי/ יהיה צורך גם השתלת עצם ואיך זה הולך במהלך השתל הרגיל או בניתוח בפני עצמו אם בכלל צריך?
עקירה ושתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר03/05/2014נאוה שלום,
לאחר עקירת שן העצם באזור עוברת ספיגה.
במידה והדלקת של השן גרמה לספיגה של העצם עוד לפני העקירה - במקרה כזה תהיה ספיגה גדולה יותר של העצם.
לגבי האם תזדקקי לבנית עצם - הדבר מאוד אינדבידואלי -יש לבצע בדקיה - הכולל צילום מקומי של המקום ולאחר מכן ביצוע של CT.
ניתן לבצע את בנית העצם עם ההשתלה או בנפרד מהשתלת השתל הדנטלי - הדבר תלוי בגודל וצורך הנזק והספיגה של העצם.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת שתלאופק12/04/2014
רציתי לשאול מהי חשיפת שתל כמה זמן אחרי התקנת השתל עושים אותה ומי עושה הרופא המשתיל או כבר הרופא המשקם ? וכמה זמן אחרי החשיפה כבר מתחילים לתהליך השיקום ? מדובר בלסת תחתונה.
חשיפת שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר03/05/2014אופק שלום,
כאשר מתקינים שתל דנטלי - ניתן לכסות אותו כך שלא רואים אותו והוא נשאר מתחת לחניכיים או להשאיר אותו עם כיפת ריפוי מיידת לאחר ההשתלה ואז ניתן לראות מעין כיפה מתכתתית והחניכיים מתארגנים מסביב לשתל הדנטלי.
במקרים בו "קוברים" את השתל יש לבצע חשיפה לאחר שהשתל נקלט במידה ולא היה צורך בבנית עצם הרי שניתן לאחר 3 חודשים חשוף את השתל .
במידה ובוצעה בניה של העצם הרי שיש להמתין עד לקליטת העצם הדבר תלוי בכמות וגודל בנית העצם.
שני הרופאים יכולים לבצע את החשיפה .
במידה ואין צורך להזיז את החניכיים הרי שבד"כ לאחר שבועיים ניתן לקחת מידה ולהתחיל את השיקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר והארכת כותרתשירה11/04/2014
אני בתהליך לכתר, כתר חדש אחרי שעשיתי חידוש , מבנה וכתר זמני. חדש היה סימן שאלה אם צריך הארכת כותרת והרופאה חשבה שלא והתחילה כבר במדידות ופתאום שהגיע הכתר מהמעבדה פעם ראשונה נראה לה משהו לא בסדר ו/או לא היתה בטוחה וגם משהו לא נראה במדידות השניות עשתה צילום ואין ברירה שולחת למומחה ונראה שכמעט בטוח שאצטרך הארכת כותרת , לפי הצילומים. השאלה היא בגלל שהתחלנו כבר את המדידות צריך שוב לעשות מדידות , ומה שעשו במעבדה ישתנה לגמרי או שאפשר לעשות משהו אם הכתר הנ"ל שישנו עד אחרי הארכת הכותרת ושליחתו שוב למעבדה. ושאלה שנייה ישנו באותו מקום כתר זמני , ומפאת שיהיה הארכת כותרת והיו עוד עיכובים קורה משהו שנמצא בשן כתר זמני במרפאה איזה חצי שנה בערך יכול לקרות משהו?
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ניצן שלזינגר12/04/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_שיקום_הפה' id=link]שיקום הפה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזק וממושך לאחר השתלת שינייםליטל10/04/2014
שלום רב
אמא שלי עברה השתלת שיניים בלסת תחתונה שני שתלים מצד ימין.
בהתחלה הרופא פתח ואמר שאין מספיק עצם ושצריך לחכות 3 חודשים עד שהעצם תצמח.
אחרי 3 חודשים הוא פתח שוב ואמר שהעצם צמחה באופן טבעי ועדיין צריך לעשות השלמה. אז הוא שם את האבקה להשלמת העצם.
הכניס שני שתלים (תוצרת חו"ל) ע"י קידוח
ומאז התחילו הכאבים הנוראיים שנמשכים כבר 16 יום.
המשככים כמו אופיאטים וכל השאר לא עוזרים.
הכאב מעט נרגע בלילה וברגע שהיא פותחת עיניים זה מתחיל שוב.
קיבלה אנטיביוטיקה לאחר ההשתלה - מוקסיפן. ביום ה-13 קיבלה אוגמנטין ועדיין נוטלת את התרופה.
לאחר 14 ימים היא הלכה לרופא כירורג אחר שאמר שיש המון מוגלה והשתלים לא מוחזקים במקומם. למרות שבצילום פנורמי הכל נראה תקין.
הוא הוציא את השתלים וניקה את המקום, בתקווה שילך וישתפר.
אך לא כך קרה, הכאב לא נפסק והיא ממשיכה לסבול.
הרופא המטפל שלה לא יודע ממה זה נגרם.
אולי המשחה לבניית העצם??
היא מתלוננת גם על תחושה של שרפה בלחי.
האם יש השערות נוספות למה כ"כ כואב לה?
ומה אפשר לעשות כדי לגלות את הסיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב חזק וממושך לאחר השתלת שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/04/2014ליטל שלום,
קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה וצילומים.
בד"כ במידה והשתלים גרמו לדלקת , לאחר ההוצאה שלהם והניקוי יש הקלה ניכרת.
יש לקחת אנטיביוטיקה .
מאחל לאימך בריאות והקלה .
חג שמח
דר' ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בכדור ויאגרה אחרי השתלת שןרן09/04/2014
שלום
אני בן 45 סובל מדי פעם מחרדת ביצוע ולוקח כדור ויאגרה של 30 מ"ג בערך
(בעצת רופא שלי כדור של 100 אני חותך ל 3 בערך )
השאלה שלי אני עברתי השתלת שן היום האם בימים הבאים מותר לי לקחת ויאגרה לאין אונות ?
זה לא משפיע על סיכויי ההשתלה של בורג,
עוד 3 חודשים רק עשים את מבנה וכתר לשן , כעת רק בשתילו לי את בורג ?
ויש לי עוד 2 השתלות שיניים עם עצם בעוד חודש?
האם מותר לי להשתמש בויאגרה עם טיפולי השתלת שיניים וזה לא יזיק לסיכויי ההצלחה של השתלת שיניים ,
אודה לך תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש בכדור ויאגרה אחרי השתלת שן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/04/2014רן שלום,
איני מכיר התווית נגד לגבי שימוש בויאגרה לאחר השתלה של שתל דנטלי.
אבל אולי רצוי להתייעץ עם הרופא שנתן לך את המרשם לויאגרה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלגילה09/04/2014
האם תהליך אחרי השתל צריך להיות מלווה בהרבה כאבים? ומה התופעות שאפשר להרגיש?
שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/04/2014רעות שלום,
בד"כ לאחר השתלה של שתל דנטלי אל עצם קיימת אין כאבים.
לעיתים יש נפיחות , שטף דם וכאבים - אין קשר בין שלושת התופעות הללו - כלומר יתכן ו תהיה נפיחות ללא כאבים ושטף דם וכו'...
במידה ווהשתלה כוללת עקירה של שן עם דלקת - לעיתים יהיה כאב מן העקירה ולא מן ההשתלה של השתל.
מאחל לך בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבקעה מאולצתמעיין08/04/2014
רציתי לשאול מהי הבקעה מאולצת ? ובאיזה מקרים משתמשים בה ובאיזה בהארכת כותרת? ואיזה בשניהם יחד ? כי שמעתי שיש מקרים גם כאלה?
הבקעה מאולצת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/04/2014מעין שלום,
במקרה בו יש כותר קצה או כותרת של שן השקועה בעצם - ניתן לבצע את הארכת הכותרת בשני אופנים:
1. הארכת כותרת:- פרוצידורה כירורגית- בה מקצרים את החניכיים והעצם - על מנת לקבל כותרת קלינית ארוכה יותר.
2. הבקעה מאולצת:- תהליך של משיכת כותרת השן החוצה בדומה לבקיעה טבעית של השן , במקרה הזה הדבר קורה ע"י משיכה אורתודנטית של השן ( כלומר ע"י קפיץ שמושך את השן החוצה - כמו "גשר" של ישור שיניים) וחיתוך של הסיבים המצויים מסביב לשן.
יש יתרונות להליך הכירורגי- קצר ומהיר ואינו מערב שיניים נוספות , מצד שני יש אובדן של תמיכה ו כן יחס כותרת/ שורש משתנה לרעה.
בהבקעה מאולצת מדובר בתהליך ארוך יותר , ללא איבוד של רקמת חניכיים וכן יחס כותרת /שורש טוב יותר.
כפי שאת מבינה יש לשקול כל מקרה לגופו בהתאם תנאים הספציפיים.
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)