מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הארכת כותרת בשןאביטל08/04/2014
שלום שולחים אותי להארכת כותרת בעקבות שבר מתחת לקו החניכיים. האם בעקבות זה יכול להיות שאת הכתר הזמני ששמו אני מרגישה לא בנוח איתו ורק אחרי הניתוח ארגיש טוב יותר? ואחרי הניתוח מתישהו בזמן ההחלמה צריך לעשות משהו עם הכתר הזמני או שמוציאים אותו לגמרי ? ותוך כמה זמן בדרך כלל מוציאים תפרים וכמה זמן יכולים להיות כאבים אחרי הניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הארכת כותרת בשן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/04/2014אביטל שלום,
ניתוח הארכת כותרת הינו פרוצידורה בה מורידים את הגובה של החניכיים ביחס לשן מסיבות שלונות - בין היתר בגלל שבר מתחת לגובה החניכיים.
את אמורה להרגיש טוב עם הכתר הזמני גם לפני ההארכת הכותרת. - דוקא לאחר הארכת הכותרת לעיתים מרגישים את שולי הכתר כי הם נחשפים.
לאחר הארכת הכותרת בד"כ מבצעים תיקון השחזה של השן ויש לבצע ריפוד של הכתר הזמני על מנת שהוא יתאים למצב החדש.
יש להוציא תפרים בין 7-10 ימים.
לא בהכרח יהיו כאבים אבל במידה ויש , הם יכולים להיות מספר ימים.
יש להמתין כ 6 שבועות לאחר הניתוח עד ללקיחת מידות לכתר .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום אחרי שתלשירה08/04/2014
רציתי לשאול האם נהוג לעשות צילום לאחר שתל ולפני תהליך השיקום ? ואם כן במרפאה מספיק או שצריך שוב למכון צילום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום אחרי שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/04/2014שירה שלום,
בד"כ מצלמים לאחר ההשתלה וגם לפני השיקום -במידה ומדובר במספר קטן של שתלים הצילום מבוצע במרפאה , במידה ומדובר בשיקום מלא של השלסת יש לבצע צילום פנורמי -במכון צילום או במרפאה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה לשתלמעיין05/04/2014
בקרוב עושים לי שתל . רציתי לשאול האם אחרי השן עושים מבנה וכתר זמני קודם כמו שעוברים בשן רגילה או איך הולך בדיוק השיקום אחכ ומי בדיוק עושה המשתיל שהוא כירוג או הרופא הכללי?
מבנה לשתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/04/2014מעיין שלום,
שתל דנטלי הינו חלפוה של השורש של השן.
לאחר התקנת שתל דנטלי מחכים כ 3 חודשים ואז ניתן להרכיב עליו מבנה וכתר . בשונה משן רגילה בה הרופא מבצע את המבנה ולאחר מכן מכין (משחיז) את השן לקבלת כתר .
במקרה של שתל לוקחים מידה של השתל והטכנאי מתאים מבנה ואת הכתר.
ניתן לבצע מבנה וכתר זמני מיידית עם השתלת השתל הדנטלי - דבר זה מבוצע בד"כ באזורים אסטטיים ויש להמנע מלעיסה על השתל לפחות כ חודשיים וחצי ( במקרה הזה בד"כ הרופא מתקין את המבנה ואת הכתר כבר בהשתלה עצמה).
במקרה בו הרופא המשתיל מבצע גם את השיקום הרי שאין שאלה - " מי מבצע את השיקום?,"
במקרה בו יש רופא שמשתיל ואחר כך רופא אחר משקם - בד"כ הרופא המשתיל מתקין את השתל הדנטלי ומבצע חשיפה ואילו הרופא המשקם לוקח את המידה ומתקין את הכתר. בכל מקרה הדבר תלוי באופן בו עובדים שני הרופאים.
יש יתרון בביצוע של שתל ע"י הרופא המשקם אשר רואה את את סוף השיקום גם במהלך ההשתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום CT לפני שתלרעות04/04/2014
רציתי לשאול תוך כמה זמן יש תוצאות לCT לפני שתל, האם במקום או שזה לוקח יותר וצריך לקחת את זה? אני יודעת שלפעמים שולחים לרופא אבל פשוט החלטתי מהמרפאה שאני ייקח את זה כי התור קרוב לרופא ואמרו שאולי כדאי שאני אביא אם אני רוצה.
צילום CT לפני שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/04/2014רעות שלום,
למכון הCT - לוקח בין יום ליומייםעד לניתוח הסריקת הCT.
במקרים דחופים ניתן לקבל זאת תוך שעה - הכל תלוי בזמינות של הטכנאי.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום CT לפני שתל
גילה09/04/2014תודה ועוד שאלה . זה משנה אם אני עושה את הצילום לפני הבדיקה אצל המומחה אם הכל בסדר כמה ימים לפני התור או שבוע וחצי ? זה משנה משהו מבחינת הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צילום CT לפני שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/04/2014בטווח של ימים זה לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל והארכת כותרתרעות03/04/2014
שלום יש לי 2 שיניים אחד ליד השנייה 45 ו- 46 , אחת נעקרה וצריכה שתל והשנייה צריכה כנראה הארכת כותרת. הרופאה אמרה שרוצה שרופא אחד יעשה לי את 2 הפעולות במכה מכיוון שאילו 2 שיניים צמודות , אלך למומחה ואשמע שאלתי האם במקרה כזה האם באמת יש אפשרות שרופא אחד יש את 2 הפעולות למרות שבדרך כלל כל אחד מיומן מישהו אחר , שן אחד מומחה לחניכיים ולשתל הכירוג - ואם כן אם עושים את 2 הפעולות יחד מי עושה הכירוג ו/או מומחה החניכיים ואם עושים את 2 הפעולות יחד האם ייתכנו כאבים יותר גדולים בגלל שזה 2 פעולות יחד?
שתל והארכת כותרת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/04/2014רעות שלום,
רצוי לבצע את שתי הפעולות יחדיו - בד"כ רופא שמבצע שתלים יכול לבצע גם הארכת כותרת.
אין בכך כל דילמה-
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת כתרמעיין31/03/2014
יש לי שן שעברה חידוש טיפול שורש , ושמו עליה כתר זמני , ואמורים בקרוב לעשות מבנה וכתר זמני מתאים , ואתמול שחקתי כל כך חזק בלילה שאפילו העיר אותי מהשינה , רציתי לשאול האם יכול להיות שמהשחיקה הנ"ל יהיה לי נזק לכתר הזמני או אפילו לשן מתחת לכתר מכיון שעדיין לא התחילו את המבנה , יש לי תור בסוף השבוע ויסתכלו אבל האם יכול להיות שקרה משהו? כי גם ככה אני מרגישה קצת התפוררות של הכתר הזמני עוד לפני השחיקה ומאז אני מרגישה עוד יותר?
שחיקת כתר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/04/2014רוית שלום,
במידה ואת שוחקת שיניים או מהדקת שיניים בעוצמה גדולה -יתכנו נזקים לשיניים ולחניכיים .
הנזק יכול להיות בכל שן ולאו דוקא בשן המטופלת. בשן עם הכתר הזמני סביר שיהיה פחות נזק כי הכתר אלסטי ובמידה ויווצר נזק הרי שהוא יהיה בכתר הזמני.
ממליץ לך לבצע סד לילה למניעת הנזקים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנהאהרון31/03/2014
שלום וברכה
האם יש אפשרןת לבצע הלבנה בשן ששינתה צבעה לאחר טיפול שרש?
וכן מהם החסרונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הלבנה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/04/2014אהרון שלום,
בשן שעברה טיפול שורש והשחירה - ניתן לבצע הלבנה פנימית.
מכניסים חומר הלבנה אל תוך השן.
החיסרון הגדול הוא שיתכן והחומר יזלוג דרך השן אל החניכיים ויגרום לנסיגת חניכיים.
בנוסף - לעיתים לאחר תקופה מסויימת השן מתחילה שוב להשחיר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שכתר עדיף?
אהרון01/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שתלשירה29/03/2014
איזה צילומים ובדיקות עוד צריכים בדרך כלל לעשות לפני התקנת שתל ומי אמור לתת את ההנחיות הרופא המשתיל או הרופא הכללי/המשקם שימשיך אחר כך את הטיפול?
לפני שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/04/2014שירה שלום,
בדרך כלל לפני התקנת שתל דנטלי , יש צורך בהדמיית CT- על מנת שניתן יהיה לתכנן את הההשתלה ולדעת מהו נפח העצם הקיים ובנוסף לדעת היכן נמצאים מבנים אנטומיים כגון עצבים וסינוסים.
רופא השיניים המשתיל והרופא המשקם אמורים לעבוד בתיאום ולכן כל אחד מהם יכול לתת את ההנחיות .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלשני29/03/2014
כאשר שתל לא נקלט ,האם הרופא מחוייב מיידית לבקש צילום כלשהו של המקום?
כמה זמן מחכים עד ביצוע מחדש באותה שן?
האם עורכים צילום סמוך לשניסיון השני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר30/03/2014שני שלום,
במדיה ושתל נכשל - אין חובה לבצע צילום מיידי.
זמן ההמתנה בין הוצאת השתל הדנטלי להשתלה החוזרת, יכול להשתנות תלוי האם יש צורך בטיפולים נוספים כגון בנית עצם ואיזה בניה של העצם.
במידה ויש צורך רק להשתיל שתל חדש נית לעיתים להכניס מיידית לאתר השתלה או להמתין כחודש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר חודשיים בטיפול שורשמירב26/03/2014
שלום,
לפני כחודשיים עברתי טיפול שורש בשן עליונה. לפני הטוחנות. הטיפול עבר בהצלחה ללא כאבים מיוחדים. לפני מספר ימים החלו כאבים בשן ,שהולכים וגוברים בכל יום. אני לא יכולה ללעוס בצד של השן ויש רגישות גדולה מאוד.רופא השיניים שלי בדק ואמר שתיתכן רגישות כזאת לאחר טיפול. האם יתכן שטיפול השורש לא צלח וצריך לחזור עליו? האם יכולה להופיע רגישות חודשיים לאחר הטיפול ולחלוף מעצמה?
תודה רבה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים לאחר חודשיים בטיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/03/2014מירב שלום,
בדרך כלל הרגישות לאחר הטיפול היא בסמוך לטיפול עצמו . נדיר שהכאבים מופעים לאחר תקופה ארוכה מבלי שהיו כאבים לאחר הטיפול.
ממליץ לך להבדק שוב - יתכן ויש צורך בחידוש טיפול שורש . יתכן והשן נסדקה - קשה לעיתים לראות את הסדק.
לכן ממליץ להגיע לבדיקה - אולי הכאבים נובעים מן החניכיים?
במידת הצורך יש לבצע חידוש טיפול שורש. במידה ומדובר בסדק - הרי שיש לעקור את השן.
מאחל בריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת...
מירב28/03/2014אם הכאבים הם בחניכיים? מה הטיפול במקרה זה?
שוב תודה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ושאלה נוספת... - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/04/2014שלום מירב,
במידה והכאב נובע מן החנכיים, יתכן והדבר נובע מכך שאין נקודת מגע מספיק טובה בין השן לשן הסמוכה ולכן נוצרת דחיסת מזון.
במיקרה כזה יש לבצע נקודת מגע טובה - או ע"י הסתימה הזמנית או ע"י כתר זמני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני למשך שלושה חודשיםד``ר ניצן שלזינגר26/03/2014
יש לי כתר זמני שבוצע במרפאה כבר איזה חודשיים ואצטרך להיות איתו עוד כמה חודשים , לפחות 3 חודשים בגלל שאצטרך הארכת כותרת ועד שנקבע התור וההחלמה אז זה יהיה לפחות 5 חודשים שאני עם כתרים זמניים בינתיים פשוט יש הרגשה שהכתר כאילו מתפורר האם זה הגיוני והאם זה יחזיק כל כך הרבה זמן או מה אפשר לעשות בכדי שיחזיק זמן רב כזה?
כתר זמני - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/03/2014נאוה שלום,
כתר זמני טוב יכול להחזיק מספר חודשים בל כל בעיה ( היו לי מקרים של שנים רבות),
במידה ונראה לך שהכתר מתפורר - אני ממליץ לך לפנות אל הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זמני בשן
נאוה29/03/2014תודה על התשובה . השאלה היא האם כתר שעשוי במרפאה ולא במעבדה יכול להחזיק זמן רב כל כך של חודשים 5-6 , ושמעתי גם שהשרידות של כתר כזה לעומת במעבדה קטן יוצר וחיידקים ושאריות מזון יכולות להכנס האם זה נכון? ואם זה מתפורר זה לא סימן שהכתר לא יחזיק מעמד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כתר זמני בשן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר01/04/2014נאוה שלום,
ניתן ליצר כתר זמני מבושל במעבדה - תהליך הבישול של האקריל הופך אותו לעמיד יותר ודחוס יותר. מצד שני כאשר יש צורך להתאים אותו לשן המושחזת ומבצעים ריפוד - הריפוד לא מתחבר אליו בצורה טובה.
כתר זמני המיוצר בקליניקה - בד"כ הוא מאקריל לא מבושל - - עדיין במידה ומבוצע בצורה נכונה יכול לשרוד זמן רב . הדבר תלוי בטיב ההכנה של השן ושל הכתר הזמני עצמו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמנישירה22/03/2014
שלום לכם אשמח לעזרה . יש לי כתר זמני בפה שנעשה במרפאה כבר חודשיים , התחלנו כבר במדידות לכתר קבוע , ועכשיו עשו לי עוד צילומים להמשך טיפול ונתגלה שאי אפשר להמשיך חייבים ניתוח הארכת כותרת כמעט בטוח אדע סופית אחרי שאהיה אצל מומחה החניכיים אבל רוב הסיכויים שיהיה כך , ועד שיעשו את הניתוח וההחלמה ייקח זמן מה לפי דעתי איזה עוד חודשיים -שלושה זאת אומרת שאהיה לפחות 4-5 חודשים עם כתר זמני שמבוצע במרפאה האם זה בסדר או יכול להיות סכנה או תסבוכת בגלל שזה כל כך הרבה זמן , ואם כן מה אפשר לעשות?
כתר זמני - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/03/2014שירה שלום,
במידה והכתר הזמני נעשה כראוי ובמידה והוא מודבק טוב - הרי שאין מניעה להשאר איתו מספר חודשים עד להחלמה של החניכיים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה יצוק בשןאוסנת22/03/2014
רציתי תוך כמה זמן מבנה יצוק חוזר למרפאה אחרי שהרופא לקח את המידות ועד שהמבנה חוזר למרפאה?
מבנה יצוק בשן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/03/2014אוסנת שלום,
איני מכיר את סוג ההתקשרות וההסכם של רופא השינייים שלך עם המעבדה שלו ולכן איני יכול להגיד לך כמה זמן זה יקח אצלו.
אצלי במרפאה הזמן הרגיל הוא שבוע .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשינים שן 36-47משה18/03/2014
בבדיקה שנעשתה על ידי רופא על סמך צילום פנוראמי נאמר לי שיש לי
שיניים חולות ושיש צורך לבצע טיפול שורש בשיניים 36 -47 אני נרגיש כאבים
בלעיסה נאמר לי שיש דלקת מתחת לשן שיש לי סתימה מעל אין לי חור בשן
בנוסף רופא חניכיים אמר לי שיש צורך בניתוח חניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בשינים שן 36-47 - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר20/03/2014משה שלום,
מה השאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבשת כתר על מבנהlloro17/03/2014
במקרה של שתל עם מבנה בשן 25 , שתי השניים הסמוכו יוצרות מעין משולש שבסיסו באזור החניכיים : \ / , האם נתן להלביש את הכתר מבלי לפגוע בשיניים הסמוכת ומבלי שיוצר מרווח באזור החניכיים ?
אם כן כיצד באיזו טכנולוגיה עושים זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הלבשת כתר על מבנה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר20/03/2014lloro שלום,
אהבתי את יכולת הציור ע"י המקלדת.
בכל מקרה לא ניתן לבצע שיקום של כתר עם משטחי מגע טובים אל השינים הסמוכות במצב שכזה ( הטיה של כל שן אל המרווח שנותר לאחר העקירה ש להשן).
ולכן כדאי להורד מעט מכל שן - וכך נקבל משטח מגע טוב בין השיניים וכן המרווח בין השיניים לכתר באזור החניכיים יקטן.
בד"כ גם האאסטטיקה תשתפר- כי אז נוכל לקבל כתר רחב יותר מאשר המרווח שנותר .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)