פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שימור שן קידמית
    לימור
    27/02/2014

שלום לאחר שהופיע אצלי פעמיים פרונקל מעל השן הקידמית למעלה ולאחר בדיקה של מומחה לטיפולי שורש נאמר לי שהשורש בשן הזו מת ואצטרך לעשות טיפול שורש לכן יש לי כמה שאלות 1 איזה אופציות קיימות בלשמר את השן לאחר טיפול השורש מבלי לעשות כתר? יש לציין שהשן נראית מצוין 2 האם כדאי לטפל אצל מומחה לטיפולי שורש או שרופא שיננים רגיל מספיק? 3 מה עלול לקרות אם לא אעשה טיפול שורש ואשאיר אותה כך? הייתי רוצה לטפל בשן מבלי לעשות כתר כיוון שהיא נראת טוב האם זה אפשרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימור שן קידמית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימור שן קידמית - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/03/2014

לימור שלום,
    1. במידה והכותרת של השן שלמה ברובה , הרי שניתן יהיה לשקול ביצוע של סתימה רגילה . אולם עלייך לדעת כי שן שעברה טיפול שורש נוטה להשחיר ואז הצבע שלה יהיה כהה יותר מן השיניים הסמוכות. במקרה כזה ניתן לבצע הלבנה פנימית של השן לבצע כיסוי של השן ע"י כתר או חזיתית ( למינציה - של השן ע"י מעין "עלה" של חרסינה) .
    2. במידה והתעלה של השן ישרה ואין יתרון יחסי לשימוש במיקרוסקופ הרי שגם רופא שיניים המבצע טיפולי שורש יכול לטפל.
    במידה ותעלה השן מסויידת מאוד או מכופפת מאוד ויש יתרון לביצוע של הטיפול תחת מיקרוסקופ- במקרה כזה רצוי לבצע זאת בעזרת מיקרוסקופ אשר בד"כ למומחה לטיפולי שורש יש.
    3. את מתארת שמול השורש של השן יצא פרונקל - אשר אני מניח שכוונתך היא לפיסטולה ( נגע דלקתי אשר נראה כמו פתח מפריש ואשר דרכו הדלקת עם הזיהום מתנקז אל מחוץ לעצם.)
    במידה והשן לא תטופל- הנזק לעצם יגדל ואף יכול במצב מתקדם לסכן את השיניים הסמוכות, או אפילו יכול לאיבוד השן עצמה. אני ממליץ לך לטפל בשן.
    לסיכום אני ממליץ לטפל בשן , בשלב ראשון לבצע טיפול שורש עם סתימה רגילה ורק במידה והשן משחירה לשקול הלבנה פנימית או כתר .
    בהצלחה:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים וטנטון
    ליבי
    23/02/2014

האם השתלת שיניים יכולה להגביר טנטון?

שאלה נוספת: אני צריכה לעבור השתלת שיניים, יש לי אוסטאופניה, אני בת 58,

האם זה מהווה שיקול, אם לעשות השתלה?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שיניים וטנטון

הוספת תגובה

• השתלת שיניים וטנטון - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    25/02/2014

ליבי שלום,
    לא ידוע לי על קשר בין שתלים לטינטון.
    לגבי האוסטאופניה - לא אמורה להיות בעיה בביצוע של שתלים.
    האם את מטופלת בתרופות למניעת דלדול העצם?נא עדכני את רופא השיניים שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה
    שירה
    23/02/2014

הייתי בביקורת אצל השיננית ובו בעת ראתה שמקום העקירה שעשיתי לפני 3 שבועות עדיין לא נסגר , שאלתי היא כמה זמן בדרך כלל לוקח למקום להסגר? מדובר בשן טוחנת שהייתה מודלקת/ אפילו קצת סדק ושאלה 2 אני אמורה להתחיל חידוש בשן אחרת לידה בשבוע הבא האם זה יכול להכאיב / להפריע?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה

הוספת תגובה

• עקירה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    25/02/2014

שירה שלום,
    לאחר עקירה של שן דלוקה עם סדק , הריפוי ארוך יותר ויכול להמשך זמן ארוך - . ממליץ לך למרוח קורסודיל ג'ל על המקום עד לגירת הפתח של העקירה.
    לא אמורה להיות בעיה בטיפול שן הסמוכה . אבל במידה והאזור רגיש בגלל העקירה , רצוי להמתין מעט עד שהרגישות תחלוף , הסיבה לכך היא עניין של נוחות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה

שירה
    25/02/2014

אוקיי מעדיפה לעשות כבר את החידוש כי זה יהיה כבר חודש , וגם מתחיל קצת כאב בשן שצריכה את החידוש? ודבר שני כמה זמן יכול להיות מקסימום עד שמקום ייסגר , ויכול להיות בעקבות זה שצריך יהיה לחכות יותר זמן עד התקנת השתל כי ככה הרופא אמר 3-4 חודשים אבל בגלל שהסגירה יותר איטית יכול להיות שאצטרך לחכות יותר? אני בכל מקרה אשאל את הרופאה הכללית בעוד שבוע וחצי שנפגשת אצלה ותגיד מה צריך לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/03/2014

שירה שלום,
    כאמור זמן הסגירה מושפע מהרבה גורמים - גיל, מצב הדלקת, מצב בריאותי כללי, היקף הדלקת ועוד...
    לכן קשה לתת זמן לסיום תהליך הסגירה.
    הדבר החשוב הוא שכל הזמן המקום נראה יותר טוב.
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר מוברג או מודבק
    עדי
    15/02/2014

מה עדיף בדרך כלל אחרי שתל כתר מוברג או מודבק ? מדובר בשן טוחנת. באילו מקרים משתמשים בכתר מוברג ובאילו רק מודבק?

לקביעת תור
    סגירה
    כתר מוברג או מודבק

הוספת תגובה

• כתר מוברג או מודבק - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/02/2014

עדי שלום,
    ניתן לשקם שתל בשני אופנים:
    שיקום מודבק - הכוונה שמדביקים את הכתר או הגשר אל המבנים המותקנים על השתלים, י

שיקום מוברג- שיקום בו מבריגים את הכתר אל השתל - עם מתאם ביניים או ללא מתאם ביניים.
    לשיקום המודבק יש יתרון אסטטי - שכן אין חור בתוך הכתר- ולעיתים החור עלול לצאת באיזורים גלויים וזה נראה לא יפה. בנוסף במידה ומדובר בגשר גדול הרי שהתקנת הגרש והסרתו תיקח זמן רב.
    החסרונות הם- שיתכן מצב בו חלק מן הדבק יגלוש לכיוון החניכיים ויגרום לדלקת וכן כאשר הדבק נשטף הגשר יכול לצאת ממקומו.
    לשיקום המוברג יש יתרון בכך שאין צורך בדבק וכן סיכוי נמוך שהוא יתנתק פתאום 0 בד"כ עם הבורג נפתח הוא יזוז מעט במקומו.
    יתרון נוסף במקרים בהם אין מספיק גובה לצורך שיקום מודבק - ניתן להבריג והכתרישאר במקום.
    החסרון הגדול שלו - כאמור מבחינה אסטטית- יש חור בשן , את החור סוגרים ע"י חומר של סתימה. חיסרון נוסף לעיתים יש צורך במתאמים אשר מסרבלים את העבודה.

מקווה שהייתי לעזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר שלושה שתלים ישנה דחיה - מה יש
    אלי
    12/02/2014

שלום רב
    ביצעתי השתלה כפולה והרמת סינוס ולאחר כשלוש חודשים יצא התותב הראשון ולאחר מכן ביצעתי השתלה חוזרת ולאחר שלושה חודשים יצוא שני התותבים
    לאחר בדיקות חוזרות נמסר לי כי יש לבצע שוב הרמת סינוס ושוב השתלה
    אך לי אין אימון ברופא
    ממתין בקוצר רוח לתשובה
    תודה אלי

הוספת תגובה

• לאחר שלושה שתלים ישנה דחיה - מה יש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/02/2014

אלי שלום,
    אכן לא נעים ומאוד נדיר.
    בכל מקרה קשה לתת חוות דעת מבלי לבדוק ולבצע צילומים רלוונטיים.
    האם יש מחלות רקע כמו סוכרת לא מאוזנת? האם טופלת בכימותראפיה ? בהקרנות? האם אתה מעשן ? איזה תרופות אתה לוקח ? אם בכלל?
    לכל הללו יש השפעה על הריפוי והקליטה של העצם ושל השתל הדנטלי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה ושתל
    שירה
    12/02/2014

רציתי לשאול באיזה מקרים אחרי עקירה וביצוע שתל צריך לפני זה גם השתלת עצם והאם רואים את זה בצילומים אם צריך או לא או איך רואים זה אם יש צורך גם בהשתלת עצם או רק שתל?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה ושתל

הוספת תגובה

• עקירה ושתל - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/02/2014

תמר שלום,
    ניתן לזהות ברוב המקרים צורך בהשתל העצם ע"י סיטי.
    במקרים בהם יש דלקת אשר גרמה לספיגה של העצם - יש צורך לבצע בניה של העצם.
    במקרים בהם השורש גדול ורחב - לעיתים יש צורך בבנית של העצם
    מקרה נוסף - באתר שבו השן נעקרה לפני הרבה זמן - בד"כ יהיו שינויים והעצם תאבד מן הנפח שלה בכל המיימדיםואז יהיה צורך בבנית עצם.
    מאידך ישנם מקרים בהם מבצעים את העקירה ומייד את השתל עם או בלי השתלת עצם..
    בהרבה מקרים כאשר לא ניתן לבצע השתלה של שתל דנטלי מיידית ביחד עם העקירה - רצוי לבצע שימור של הרכס ע"י הכנסת עצם לאתר העקירה - הליך שנקרא - שימור מכתשית.
    אשמח לעזור :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק שן מתנדנדת.
    אבי
    10/02/2014

האם ניתן לחזק שן מתנדנדת?

אם כן מה צריך לעשות?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק שן מתנדנדת.

הוספת תגובה

• חיזוק שן מתנדנדת. - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/02/2014

אבי שלום,
    שן מתנדנדת! על איזה רקע השן מתנדנדת?
    במידה ומדובר על רקע של נסיגת חניכיים הרי שיש לבצע נקוי ותחזוקה יומיומית של המקום.
    בנוסף ניתן לקבע את השן לשיניים הסמוכות דבר שיכול לייצב את השן אבל לא לפתור את הבעיה הראשונית.
    בנוסף במידה ואתה מעשן , רצוי להפחית בצורהדרמטית את כמות הסיגריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - האם צריך לעקור?

אבי
    11/02/2014

רופא ראה שהשן מתנדנדת קצת, וקבע כי יש דלקת.

כן קבע כי צריך לעקור - ללא כל צילום.

האם למהר ולעקור?

בינתיים אני לוקח אנטיביוטיקה.

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - האם צריך לעקור? - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    16/02/2014

אבי שלום,
    קשה לתת חוות דעת מבלי לבדוק מבחינה קלינית ורנטגנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה
    עדי
    10/02/2014

כמה זמן יכול להיות רגישות בשן טוחנת שנעקרה עד שהמקום יירפא/ייסגר?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה

הוספת תגובה

• עקירה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/02/2014

שלום עדי,
    קשה לתת זמן הדבר תלוי בכל כך הרבה גורמים : אזיה נזק נגרם מן הדלקת, האם הדלקת היתה כורנית או אקוטית? האם העקירה היתה כירורגית או רגילה? איזה כושר ריפוי יש לכל אחד? מצב בריאותי כללי של המטופל .
    ועדיין יתכן שאותו אדם יגיב בצורה שונה בזמן אחר .
    ולכן קשה מאוד להעריך את הזמן שזה יקח.
    חשוב לשים לב שיש שיפור מתמיד.
    כמו כן לזרוז של הריפוי ניתן לבצע מריחה של ג'ל קורסודיל על המקום ולבלוע כדורי ארניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל
    ירדן
    09/02/2014

שלום אני הולכת כנראה לעבור השתלה או גשר , כנראה נלך על שתל רציתי לשאול איך הולך התהליך של ההשתלה? ואיזה רופא החניכיים , הכללי או הכירוג בודקים שהכל תקין לפני ההשתלה? כלומר מי בודק שמקום העקירה החלים ואפשר לבצע את השתל? והאם בדרך כלל נהוג לשלוח אותי לבדיקות נוספות לפני התהליך?

לקביעת תור
    סגירה
    שתל

הוספת תגובה

• שתל - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    09/02/2014

ירדן שלום,
    תארתי את תהליך ההשתלה בתשובתי הקודמת לשקד.
    כל רופא שיניים שעבר הכשרה בהשתלות שיניים יכול לבצע השתלה זה יכול להיות מומחה או רופא משקם.
    מאחר והשתלת השתל הינו עבור קבלת השיקום הרי שיש יתרון גדול לאותו הרופא שגם משתיל וגם משקם - שכן כבר בשלב ההשתלה הרופא יודע איך יראה השיקום.
    הרופא שאמור לבצע את ההשתלה הוא זה שבודק את אתר ההשתלה.
    בד"כ לצורך השתלה רצוי לבצע צילום CT- על מנת לקבל הדמיה תלת מיימדית של העצם ולבדוק האם יש מספיק עצם או שאולי צריך לבצע בניה של העצם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל
    שקד
    07/02/2014

עקרו לי שן טוחנת וכנראה עוד לא החלטנו סופית אבל כמעט בטוח שהולכים על שתל .

רציתי לשאול איך הולך תהליך הכנת שתל בשן.

לקביעת תור
    סגירה
    שתל

הוספת תגובה

• שתל - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    09/02/2014

שקד שלום,
    השתל הינו חיקוי של שורש השן ומהווה עיגון למבנה אשר עליו מותקן הכתר .
    השתל דומה מאוד לדיבל עם תבריג חיצוני ותבריג פנימי. השתל עשוי מטיטניום אשר העצם גדלה ומתחברת אליו.
    לצורך התקנת שתל יש צורך בנפח מספק של עצם. ניתן לבדוק את נפח העצם ע"י הדמיה של CT.
    במידה ויש מספיק עצם , מרדימים את המקום ומכינים קדח אשר דרכו מבריגים את השתל אל תוך העצם.
    לוקח לשתל כ 3 חודשים להקלט ע"י העצם ואז ניתן לשקם על השתל והתקין עליו כתר וללעוס עליו.
    לאחר תקופת הקליטה של השתל הרופא לוקח מידה ושלוח לטכנאי על מנת ליצר את הכתר.
    ישנם מקרים בהם מתקינים כתר מיידית לאחר ההשתלה - מטעמים אסטטיים- אבל אז יש להמנע מלהפעיל כוחות על השתל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש ועקירה
    שירה
    06/02/2014

שלום יש לי שאלה יש לי 2 שיניים צמודות 45-46 . את שן 46 עקרו לי השבוע ושן 45 אמורים לנסות לעשות חידוש טיפול שורש למרות שזה לא בטוח שזה גם יצליח השאלה היא בגלל ששיניים צמודות ויש לי עוד כאב / רגישות מהעקירה מתי אפשר / כדאי לעשות את החידוש בשן הנ"ל שלא יכאב או יעשה נזק ? כלומר כמה זמן כדאי לחכות עד שאפשר לנסות לעשות שם את החידוש?

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש ועקירה

הוספת תגובה

• חידוש ועקירה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/02/2014

שירה שלום,
    ניתן לבצע זאת מתי שמתאים לך - שכן אין מניעה לנסות לבצע את חידוש טיפול השורש גם בשן הזו למרות העקירה.
    לטעמי רצוי היה לנסות לבצע את החידושים באותו המועד ולהחיט אז על גורל השיניים ובמידה הצורך לבצע את העקירות שן שתי השיניים יחדיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש ושיננית
    אילנית
    04/02/2014

יש לי תור לחידוש שורש בקרוב ולאחר תור לשיננית לפני המשך הטיפול שלאחר חידוש השורש האם זה יכול להפריע?

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש ושיננית

הוספת תגובה

• חידוש ושיננית - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/02/2014

שלום רוית.
    בד"כ אין כל קשר או מניע לבצע את שניהטיפולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלה או חידוש
    רוית
    30/01/2014

שלום הייתי אצל רופאת השיניים ששולחת אותי למומחה החניכיים וגם למומחה לשורש . הסיפור הוא כזה: הורידי לי 2 כתרים , שיש לי דלקת ב-2 שיניים שעברו טיפול שורש וכתר , ובעקרון אמורה לעבור חידוש וכל השאר אבל אחרי שהורידה אמרה שבספק אם יוכלו וכנראה אצטרך השתלת שיניים לפי מה בדרך כלל מחליטים אם צריך השתלה ואם כן עושים גם חידוש קודם לנקות את השורשים ואז השתלה או בכלל לא צריך חידוש?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלה או חידוש

הוספת תגובה

• השתלה או חידוש תוספת

רוית
    01/02/2014

והשאלה היא גם שולחים אותי קודם למומחה שורש שינסה כי התורים למומחה חניכיים ארוכים יותר שינסה ולאחר קצת זמן זה מומחה חניכיים האם זה בסדר או שזה הסדר הזה או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלה או חידוש תוספת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/02/2014

רוית שלום,
    קשה לתת חוות דעת מבלי לבדוק את השיניים ולראות צילומי רנטגן רלוונטיים.
    בכל מקרה הכיוון הוא לנסות להציל את השיניים - במידה וניתן לבצע חידושי טיפולי שורש - הרי כדאי לבצע זאת ואז לבצע מבנים וכתרים.
    במידה ולא ניתן להציל אתהשיניים - הרי שיש לעקור את השיניים ולבצע שתלים ( לא מבצעים חידוש טיפול שורש ואז עוקרים את השיניים).
    במידה ומתחת לשיניים הקיימות יש תהלכים דלקתיים - הרי שיתכן ויהיה צורך להמתין לאחר העקירה והשתיל את השתלים במועד מאוחר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה
    שקד
    27/01/2014

שלום רציתי לשאול איך התרופה נרוסין לכאבי שיניים חזקים המליצו לי עליה ואמרו לי שטובה לכאבים חזקים. רוצה להשתמש בה עד הטיפול במקום אנטביוטיקה שאצטרך בשלב הטיפול מה אתה אומר התרופה טובה לכאבי שיניים חזקים?

ושאלה שניה : מה ההבדל בין דלקת לזיהום בשן , הן מבחינת תוצאות הצילום והן מבחינת ההרגשה הכללית בגוף ובשן עצמה של הכאבים ?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה

הוספת תגובה

• תרופה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/02/2014

שקד שלום,
    הנרוסין הינה תרופה נגד כאבים.
    אנטיביוטיקה - נהינה תרופה שנועדה לפגוע בחיידיקם שגורמים לזיהום ולכאבים.
    שתי התרופות שונות ולכן הנרוסין לא יכולה להחליף את האנטיביוטיקה.
    כאשר יש זיהום הכוונה לכינסה של חידים למשל את הגוף. הגוף נלחם בחיידיקים ומנסה לתקן את הפגיעה ולכן נגרמת דלקת.
    אחד מן התופעות של הדלקת זה כאב - הנרוסין שהינו תרופה NSAID- מפחיתה את הכאב ומפחית את הדלקת- אבל כאמור אינה אנטיביוטיקה.
    דלקת הינה התגובה של השן לזיהום - ובד"כ לא תהיה דלקת בשן ללא מקור זיהומי ( אלא אם השן קיבלה מכה)
    בצילום רנטגן ניתן להתרשם מתהליך של איבוד חלק מן הסידן מסיבי לשורש השן - הדבר נעיד על תהליך דלתקי במקום ובד"כ מאפיין זיהום שמצוי במקום - כך שמבחינת הטיפול או התחושות לאחר הטיפול אין הבדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת
    שירה
    27/01/2014

גילו לי דלקת ב-2 כתרים צמודים : האם יכאב לי הפעולה של ההוצאה המבנים והכתרים והאם במצב של דלקת יכולות להידבק עוד שיניים בדלקת? ובחידוש גם האם עושים כל שן בנפרד או שתיהן יחד? וכמה זמן מומלץ לחכות אחרי החידוש במצב של דלקת ועד להמשך הטיפול של המבנה והכתר הזמני? והמשך שקרה לי בימים האחרונים : נתנו לי לפני כמה חודשים אנטביוטיקה לשיניים הנ"ל וקצת אחרי זה הצטרכנו לטפל בשן אחרת שעשתה בעיות בינתיים שוב מתחילה רגישות בשן ואני מניחה שזה יגבר בקרוב השאלה היא יכול להיות שהמצב מחריף שאחרי לא זמן ארוך מדי שוב יש כאבים ומה אתה חושב שצריך לעשות שוב אנטביוטיקה? וברגע שיוכלו לטפל האם במצב ששן אחת יותר דלקתית מהשניה אתה גם היית מטפל ב-2 השיניים יחד שיתחילו או שכדאי יותר שן שן ?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• דלקת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/02/2014

תמר שלום,
    טיפול שיניים אינו דבר כואב במידה ונותנים הרדמה מספקת!
    לכן גם הסרת הכתרים והמבנים כולל חידוש טיפול השורש לא אמורים לכאוב במהלך הטיפול.
    במידה וניתן רצוי לטפל בשתי השיניים יחדיו ובכך לחסוך פגישות והרדמות ( כאשר לכל שן יש את הכלים שלה לטיפול).
    לעיתים חידוש טיפול שורש יבוצע במספר ישיבות - על מנת לאפשר לדלקת לעבור תהליך של ריפוי - כלומר הדבר תלוי במצב הדלקת.
    במידה והדלקת לוותה בכאב רצוי להמתין עד שהכאב יחלוף על מנת לבצע את המבנים והמשך השיקום.
    במידה ולא - הרי שניתן להמשיך לביצוע מבניה וכתרים זמניים ואז להמתין עד שניתן להות ריפוי של התהליך הדלקתיים.
    יתכן צורך ב כיסוי אנטיביוטי נוסף על מנת לטפל בשינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה