מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבצסטופז04/10/2015
יש לי הרגשה שבעקבות טיפול שורש שכנראה אצטרך התחיל לי אבצס /מורסה ברווח את יכול להגיד האם זה הגיוני כי זה רווח גדול ואיך מזהים ושהמברשת נגעה במקום טיפה ירד דם האם זה מחשיד לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבצס - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר04/10/2015טופז שלום,
לא ברור למה הכוונה ברווח. האם הכוונה ברווח בין השיניים?
בד"כ כאשר יש מרווח בין השיניים, נתפס במקום מזון ארש גורם לדלקת בחניכיים במקום , הדבר יכול להיות מלווה בכאבים חזקים!
במידה ונדחס מזון בין השיניים סביר מאוד שיהיה דימום במגע באזור הזה.
ממליץ לפנות לרופא שיניים בהקדם
חג שמח :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס
טופז04/10/2015האם יש לזה קשר לטיפול שורש שעדיין לא טופל זהמחמיר במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבצס - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר05/10/2015כנראה שכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבשירה01/10/2015
יש לי עששת וכנראה אצטרך טיפול שורש מדובר בשן עליונה אבל חוץ מכל הסימפטומים שיש שמחשידים לטיפול שורש יש לי יותר כאבי ראש שבעבר לא היו לי יכול להיות קשר במיוחד שזו שן קדמית עליונה ? ואני מבינה שבשיניים עליונות הכל יותר רגיש החל בכאבים לפני הטיפול וגם בהחלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/10/2015שירה שלום,
השאלה מאוד לא ברורה - האם הכוונה שיתכן וכאב שיניים גורם לכאב ראש - יכול להיות ?< אבל הכי חשוב זה לטפל ואז תדעי בוודאות את התשובה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששת אחרוןיפית01/10/2015
1. הטעם רע בפה שאמרת שזה יכול להיות ושזו תגובה של הריקבון. מה זה אומר שאם מרגישים ככה זה אומר שהריקבון גדול.
2. מה זה אומר ההבדלים בכאבים ולא תמיד מחמירים בין יום אחד לשני יכול להיות יום אחד מאוד מציק וכואב למחרת יותר טוב ודוב יכול להיות נור לי או הכבדה בכאבים מה זה אומר?
3. ודבר שלישי יש לי פתאום פצעון בשפתיים בחלק הפנימי ולא נראה לי שזה אפטה או הרפס וזה מאוד קרוב למיקום השן עם העששת האם זה יכול להיות קשר? ולפי כל זה הזיהום גם מתפתח ולא יכול להיות בתקופת ההמתנה שמחכה שבוע_10 ימים שהזיהום יהפוך למוגלה ואם כן יש לזה סימנים אחרים ממה שיש לי היום כי אז בטוח הולכת שיראו אלא אם כן יחמיר פתאום בהרבה יותר.
תודה על התשובות והמשך חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עששת אחרון - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/10/2015יפית שלום,
כמו שכבר כתבתי - לא תמיד יהיה כאב רציף או עיקבי כלומר יכול להיות יום שיש יותר כאבים ומחרת כמעט ואין כאבים - הדבר אינו מצביע על שיפור במצב העששת.
כפי שציינתי יתכן מוך ושן מתחיל למות ואז דווקא הכאבים פוחתים אבל הזיהום מתחיל לעבור לעצם ולגרום לזיהום בעצם אשר יכול להתפתח לאבצס אשר יכול להתנקז ולכן ליצור "פצע" מול שורש השן , אשר דרכו הזיהום מתנקז.
אני ממליץ לך לפנות בהקדם לרופא שינייים .
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר בבקשהמוטי30/09/2015
כתבו לי שהאזור נסגר OAC מה הכוונה ?
הסבר בבקשה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/10/2015שלום מוטי,
לא ברור לי מה הכוונה ובאיזה הקשר ומה הם ראשי התיבות הללו.
חג שמח
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה עמוקה ? טיפול שורש?ספיר29/09/2015
נראה לי שאני צריכה טיפול שורש אבל לא בטוחה שלא עששת עמוקה שמספיק סתימה. רציתי לשאול מה הסימפטומים שיש צורך בסתימה עמוקה ומה לטיפול שורש. ? והאם בעששת עמוקה שכמעט פגיעה במוח השן תמיד במצב כזה עושים סתימה או שלא בטוחים וזה ממש גבולי לפעמים עושים כבר אז טיפול שורש?
סתימה עמוקה ? טיפול שורש? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/10/2015ספיר שלום,
ישנם מצבים בהם העששת מגיעה למוך השן ואז בוודאות מבצעים טיפול שורש.
במקרים גבוליים בהם העששת עמוקה אבל עדיין לא הגיעה למוך לעיתים ניתן לבצע סתימה רגילה אבל צריך לדעת שיתכן ותהיה רגישות לקור או חום אשר אמורים לחלוף עם הזמן. במידה והרגישות אינה חולפת או שייש כטאב מן השן בכל זאת יהיה צורך בביצוע של טיפול שורש.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרתשירה29/09/2015
שלום עברתי לפני 6 שבועות הארכת כותרת ולפני 3 שבועות ריפוד הכתר הזמני ושוב מרגישה שהכתר מתנדנד לא יציב ועומד ליפול מה שהיה לפני הניתוח. האם זה אומרשמשהוא לא בסדר ולא הצליח לתקן את הבעיה שהיתה ואצטרך משהוא אחר עוד ניתוח או עקירה?
הארכת כותרת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/10/2015שירה שלום,
כמעט ואין קשר בין הצלחת הניתוח של הארכת כותרת לבין היציבות של הכתר הזמני.
הדבר תלוי בצורת ההכנה של השן ומידת התאמה של הכתר הזמני.
עלייך לפנות אל הרופא המטפל ולציין שהכתר זז.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתיצה או טיפול שורש?יערה28/09/2015
רציתי לשאול האם גילוי של חור בשן שלא טופל מסיבות שהיו שיניים אחרות וכרגע יש לי באותה שן כאב אחרי קר וחם , כאבים ספונטנים כמה פעמים ביום ומציק שנמשך מספיק זמן , כאבים במזונות מסוימים בלעיסה והתווסףתגם כאבים גם בצחצוח שיניים במיקום מסוים בשן האם זה יכול להיות עדיין סתימה או הסיכוי קלוש וכנראה זה יהיה טיפול שורש והאם כדי לראות מספיק התיאור בגלל שראו אז לפני כמה חודשים (5 או 6) או שחייבים שוב צילום כדי לראות את גודל ההתפתחות ?
סתימה או טיפול שורש? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/10/2015יערה שלום,
קשה לתת חוות דעת רק על סמך התיאור שלך, עם זאת נשמע שיש צורך בטיפול שורש (בגלל הכאבים הספונטניים).
בכל מקרה יש להגיע אל רופא השיניים ולבצע את הטיפול הדרוש . עליי לציין כי הדי=חיה שלך גם גרמה לכך שהעעשת העמיקה וגם במידה והכאב יתחזק יהיה קשה להרדים את השן והטיפול עלול להיות פחות נעים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוריםרוית27/09/2015
רציתי לשאול מה גורם למהירות יותר בחורים בשיניים מלוח או מתוק ולמי שמצאו כבר ויש חור שמצאיך סתימה ואפילו טיפול שורש האם מלוח ו/מתוק משהוא מביניהם גורם להתפתחות יותר מהירה בהתפתחות העששת?
חורים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/10/2015רוית שלום,
מה הכוונה במלוח? בייגלה עם מלח ? או רק מלח?
בכל מקרה כאש החיידיקים מפרקים את הסוכר הם מפרישים חומצה אR פוגעת בשן ויוצרת עששת.
במידה ואוכלים בייגלה מלוח - הרי שגם הבייגלה עשוי מפחמימות אשר מתפרקים לחד סוכר ובהמשך לחומצה - כך שגם מזון מלוח אשר מורכב מפחמימות יכול לגרום לעששת!
מקווה שהייתי לעזר. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולהיאיר26/09/2015
לפני שבועיים עברתי עקירה בלסת עליונה ונוצרה לי פיסטולה, הרופא אמר שלקח רירית מהלחי כדי לסגור אותה.
האם תוכלו בבקשה להסביר לי מה הכוונה והאם יכול להיות לזה קשר שאין לי אפשרות עדיין לפתוח פה מלא ?
מה ניתן לעשות כדי לשפר זאת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיסטולה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2015שלום יאיר,
לאחר עקירת שן נשאר "חור" הן בעצם וגם בחניכיים.
בד"כ ה"חור" הזה מתמלא מעצמו וזה רק עניין של זמן.
כנראה שבמקרה שלך הרופא היה חייב לסגור היטב את ה"חור" בחניכיים (יתכן והיה מעבר בין חלל הסינוס לחלל הפה - דבר שחייבים לסגור) ולכן הוא לקח בהשאלה רקמה מן החיך או הלחי (מבפנים) ובעזרתה סגר את אתר העקירה .
יתכן והדבר גורם לך מגבלה בפתיחת הפה , אני מניח שעם הזמן זה יסתדר ובכל מקרה במידה ויהיה צורך , לאחר הריפוי ניתן יהיה לסדר מחדש את הרקמה.
כל שעליך לעשות עכשיו זה להמתין ולהתייעץ עם הרופא שלך במידת הצורך.
רפואה שלמה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פיסטולה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2015שלום יאיר,
לאחר עקירת שן נשאר "חור" הן בעצם וגם בחניכיים.
בד"כ ה"חור" הזה מתמלא מעצמו וזה רק עניין של זמן.
כנראה שבמקרה שלך הרופא היה חייב לסגור היטב את ה"חור" בחניכיים (יתכן והיה מעבר בין חלל הסינוס לחלל הפה - דבר שחייבים לסגור) ולכן הוא לקח בהשאלה רקמה מן החיך או הלחי (מבפנים) ובעזרתה סגר את אתר העקירה .
יתכן והדבר גורם לך מגבלה בפתיחת הפה , אני מניח שעם הזמן זה יסתדר ובכל מקרה במידה ויהיה צורך , לאחר הריפוי ניתן יהיה לסדר מחדש את הרקמה.
כל שעליך לעשות עכשיו זה להמתין ולהתייעץ עם הרופא שלך במידת הצורך.
רפואה שלמה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאילנית25/09/2015
נראה לי שאני צריכה טיפול שורש לפי : כאבים ספונטנים קלים/בינונים אבל רק ביום , שתייה קלה אחרי קר/חם שלפעמים נמשכת הרבה אחרי הגירוי והיום גם כאב אחרי לעיסה על המקום האם זה טיפול שורש נראה לך ובגלל שאחכה מה יכול להיות ההחמרה ו/או ההידרדרות אם אחכה עוד שבועיים/שלושה מכיון שחגים ועוד ובמילא רוב הסיכויים שטיפול שורש ובשן הנל ראו חור לפני קרוב לחצי שנה אז מה יכול להחמיר ולהרגיש בזמן זה שדוחה?
כאבים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/09/2015שלוםצאילנית,
ראי את התשובה בדף זה לכרמל.
בברכה
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולהאילן25/09/2015
אני 8 ימים לאחר עקירה מורכבת אשר בעטיה נוצר מעבר מהפה לסינוס.
קיבלתי אנטיביוטיקה ושטיפות פה.
משיטוט ברשת הבנתי שיש צורך, גם בטיפות אף.
האם זה בעייתי אם לא השתמשתי בטיפות אף ?
עקב החופשות והחגים המרפאה סגורה כעת, לכן אודה לך אם תציע לי - מה לעשות כעת ?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיסטולה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/09/2015שלום אילן,
אין חובה בשימוש בטיפות אף,במידה והריפוי מרגיש תקין נראה שאין סיבה לדאגה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששתענת24/09/2015
כנראה שאני צריכה טיפול שורש כי כאבים אחרי קר יותר חם , וכאבים ספונטנים אחרי נגיעה במקום ואו אכילה שלפעמים נמשך הרבה ולפעמים קצת ורק ביום בלילה לא מפריע לי לישון לפעמים יש את הכאב שמציק עד שנרדמת אבל לא מעיר השאלה עד שאלך יש איזה משהוא בהגיינה ואוכל שאוכל לעשות עד שאלך שיבדקו. וזה שיש כאבים ספונטניים אבל לא כל הזמן בעיקר ביום ואחרי נגיעה ואכילה ממשיך יותר אומר משהוא על החומרה של הדלקת ? כי בלילה לא מפריע עדיין ואוכל ךדחות בכמה שבועות או שיכול להתפתח פתאום במהירות? והאם יכול להיות כאב כזה מסתימה שגולתה לפני קרוב לחצי שנה או שבדרך כלל סתימה מגיעה ללא כאב?
עששת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/09/2015ענת שלום,
בד"כ במצב של סתימה עמוקה אין כאב ללא גירוי אלא התגובה היא כאשר יש גירוי לקור או חום.
במקרה כזה אין משהו שיכול לעזור , יש להמנע מן הגורם לכאב.
במידה ואת זקוקה לטיפול שורש , אני ממליץ לך לבצע אותו בהקדם.
.בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש ועיכוב בדיקהכרמל23/09/2015
האם יכול להתפתח בכזאת מהירות בהבדל של עד חודש מהכאב שלא אלך , כי בממילא נראה לי שרוב הסיכויים שאצטרך טיפול שורש אם יש כבר כאבים ספונטניים אז מה זה משנה חוץ מכאבים ואם יחמירו אז אגש לקחת מרשם אלא אם יש סיכוי שזה לא שורש אבל כל הסימנים מראים שכן גם כאבים ספונטניים וגם אחרי קר וחם ושלא עובר למרות אחרי דקה זו לא רגישות כי יש לי גם את זה ויודעת מה זה האם נראה לך שצדקת שזה טיפולמשורש וגם מה יקרה בדחייה רק של חודש שבמילא כבר לא טופל כבר קרוב לחצי שנה בגלל טיפולים אחרים ואילוצים אחרים
טיפול שורש ועיכוב בדיקה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/09/2015כרמל שלום,
לפי התיאור שלך נראה כי מדובר בצורך בטיפול שורש.
אכן לכאורה, הפועל היוצא לא ישתנה אם יבוצע טיפול שורש עכשיו או במועד מאוחר יותר , בכל מקרה יבוצע טיפול שורש . אבל!!!
יכולים לקרות שני דברים:
1. הכאבים יתגברו ויהפכו לספונטניים (כלומר גם בלי גירוי של קור או חום יהיה כאב חזק)- הכאבים הללו יכולים להיות חזקים מאוד שאפילו משכך כאבים חזק כמעט ולר יעזור. בנוסף גם לרופא השיניים יהיה קשה להרדים את השן והטיפול יהיה פחות נעים.
2. העששת הינה זיהום חיידקי והזיהום עלול לעבור אל מחוץ לשורש אל העצם ואז הטיפול מורכב יותר וסיכויי הצלחה פוחתים, בנוסף יתכן ויתפת זיהום חריף אשר ילווה בנפיחות וכאבים , ישנם מקרים בהם הזיהום ממשיך ועולה לכיוון המוח או ממשיך לכיוון הגרון במקרים הללו יש ממש סכנת חיים.
אני ממליץ לפנות לרופא השיניים ולקבל טיפול בהקדם :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף עצםדני23/09/2015
איך יודעים אם העצם נקלטה והתאחדה עם העצם שלי ? תוך כמה זמן יודעים ?
מה קורה אם היא לא התאחדה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחליף עצם - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2015דני שלום,
נית עצם או קליטה של עצם לוקחת זמן בין 3-9 חודשים תלוי במיקום סוג וכמות העצם המושתלת.
בד"כ במידה ואין כבאים מן המקום ואין זיהום שתל העצם יקלט.
ניתן לבדוק בצילום רנטגן את מידת הקליטה של העצם אבל הצילום לא נותן תמונה תמיד נכונה.
רופא השיניים יכול להגיד לך מתי אמורה העצם להיות פונקציונאלית ואז להמשיך לטפל - בטיפול עצמו ניתן לדעת בצורה הטובה ביותר את מצבה של העצם המושתלת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב וטיפול שורשיפית21/09/2015
רציתי לשאול האם זו תופעה הגיונית של צורך בטיפול שורש שיש כאבים ספונטניים אבל היו יום יומיים הרבה פעמים ופתאום היום קצת פחות . האם יש מצב כזה של הקלה לכמה ימים שבעקבותיה תבוא החמרה?
כאב וטיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/09/2015יפית שלום,
הכל יכול להיות הגיוני במצב של דלקת.
ישנם מקרים שבהם מוך השן מזדהם כתוצאה מעששת עמוקה ואז מתחילים כאבים עזים, ישנם מקרים בהם כתוצאה מן הדלקת הזו מוך השן מתחיל לעבור תהליך של נמק והוא מאבד את החיות , במקרה כזה הרגישות לקור וכן הכאבים הספונטניים מתחילים להחלש.
לכאורה התחושה טובה יותר ויש הקלה , אבל בעצם הזיהום עובר מן השורש של השן אל העצם ואז מתחילים כאבים אחרים שמקורם בלחץ שיוצר הזיהום בעצם.
לכן חייבים לטפל בשן גם אם אין כאבים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב וטיפול שורש המשך
יפית30/09/2015מאתמול התחילו חוץ מהתוספת של כאבים בלעיסה , כאבים ספונטניים וגם שאני מצחצחת ונוגעת בשן בנקודה מסויימת בשן אפילו ללא משחה זה מקפיץ אותי והיום ואתמול כבר התחילו כאבים לפעמים רק משכח כאבים עוזר פעם ביום ופעם שהלכתי לישון ולא הצלחתי להרדם? וגם התחיל טעם מר בפה זה יכול להיות קשור לעששת משהוא יוצא ומפריש ובא לידי ביטוי ככה כי חיצונית שמסתכלת לא רואה משהוא שונה בהסתכלות בין השן הזאת לשיניים אחרות שליד? ואם ידחה עוד טיפה עד לאחר החגים אפשר או משהתחילו כאבים יותר חזקים זה יתפרץ במהירות רבה מאוד ואפילו בימים ושבוע זה יהיה משמעותי כי מעדיפה אחרי החג שכבר הכל יהיה קל יותר למצוא זמן מבחינתי ומבחינת הרופאים גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)