מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיקום שאלהלילך27/06/2014
כמה פגישות אחרי הארכת כותרת עושים למדידות האם כתר זמני רק משחיזים או עושים חדש וגם כמה מדידות עושים לכתר רגיל אחרי ההחלמה מהארכה כמה שהיה צריך קודם או יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיקום שאלה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר29/06/2014שירה שוב שלום,
בדרך כלל - לאחר הארכת כותרת - מבצעים תיקוני השחזה ומתאימים את הכתר הזמני - לאחר מכן לוקחים מידה - והתהליך הוא כמו בשן ללא הארכת כותרת..
לאחר המידה מבצעים מדידה במידה והכל טוב - ניתן למסור את הכתר . במידת הצורך הכתר נשלח שוב למעבדה ומוסרים אותו בפעם הבאה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך פרי-אפיקלי בשן עם טיפול שורשאורית25/06/2014
שלום רב,
בת 45. שן 15 עברה טיפול שורש לפני 12 שנה.
לא נעשה כתר בשן, אלא סתימת שורש גוטה פרקה ומלט על בסיס גלס יונומר, וסתימה קבועה.
אורך התעלות: 22 מ"מ, והן מורחבות מאד (ל 50 ).
כעבור שנתיים מהטיפול (כלומר לפני 10 שנים) בצילום פרי-אפיקלי, התגלה תהליך פרי-אפיקלי. התהליך הוא כרוני.
יש גם ספיגה אפיקאלית. ואולי פריצה דיסטלית של השורש.
הייתי במעקב רנטגני, ועם השנים הנגע קצת גדל, והגיע לגודל של כנראה 10-12 מ"מ.
אבל בשנתיים האחרונות הוא לא גדל.
מצ"ב צילום עדכני מלפני שבועיים.
אין לי שום סימפטומים מהאיזור, ואין כיסים באיזור (כך שהשורש לא סדוק).
לפני חודש נשברה חתיכה קטנה מהשן. כך שאטימות השן פחתה, ויש צורך לטפל.
אני במצב בריאותי כללי לא מיטבי. ובנוסף, יש לי קלוסטרידיום דיפיציל, ולכן בעיה בנטילת אנטיביוטיקה.
מבין אופציות הטיפול השונות ( חידוש טיפול שורש, ניתוח כירורגי, עקירה, וכו'), איזו
א. הכי פחות מסכנת בהזדהמות עם חיידקים, ובהגעה לצורך בנטילת אנטיביוטיקה ?
ב. יש לה הכי הרבה סיכוי לסלק את הזיהום.
מה הסיכון שפתיחה שם תגרום לחיידקים לנדוד ולהתפשט עוד יותר, לאיזורים סמוכים?
גם אם יסולקו כל החיידקים מתעלת השורש, איך מסלקים את החיידקים האקסטרה-רדיקולריים, שכבר נמצאים מחוץ לתעלה ולשורש (בריקמה מסביב לחוד השורש) ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תהליך פרי-אפיקלי בשן עם טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/06/2014ד שלום,
קיימת אופציה נוספת - והיא לעקוב אחרי השן ולא לבצע בשלב זה טיפול.
קיים קושי בטיפול ללא כיסוי אנטיביוטי- ולא משנה איזה טיפול יבוצע.
במידה ומעקב לא מספיק הרי שזו הדרך שרצוי לבצע לטעמי את הטיפול:
בשלב ראשון נראה לי שעדיף לנסות להציל את השן ע"י אפיסקטומי - כניסה אל קצה השורש דרך החניכיים- ואז ניקוי הנגע ואולי אפילו מילוי של עצם.
רק במידה והדבר לא יעזור - רק אז לבצע עקירה ( עם או בלי מילוי עצם) ושיקום על ידי שתל .
בכל מקרה נראה לי שחידוש טיפול שורש לא יפתור את הבעיה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והמשך
אורית27/06/2014לד"ר שלזינגר,
תודה על תשובתך.
אתה אומר שחידוש טיפול שורש פחות יעזור,
אז מבין שתי האופציות שנשארו- ניתוח ועקירה
א. מי, באופן יחסי אחת לשנייה, פחות מצריכה כיסוי אנטיביוטי ?
ב. למי יש יותר סיכוי לסלק את החיידקים האקסטרה-רדיקולריים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, והמשך - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר29/06/2014ד שלום,
בשני המקרים גם באפיסקטומי וגם בעקירה - יש טיפול בדלקת מסביב לשורש , כי יש גישה ישירה למקום.
בשני המקרים תזדקקי לאנטיביוטיקה באותה המידה - במקרה שלך רצוי מאוד לקחת פרוביוטיקה לפני , במהלך ולאחרה טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחוף.תהילה20/06/2014
לפני עשר שנים עשיתי שני טיפולי שורש וכתר .
ביקרתי אצל רופא עכשיו ועשיתי שלוש סתימות (לא קשורות לשיניים ההם )
ובצילום הרופא ראה שיש דלקת בשני השיניים .בכל אחד ממש קצת .
אין לי שום כאב אפילו טיפה .
רופא אמר לי לעשות חידוש טיפול שורש וכתר .
הלכתי לרופא אחר והוא אמר שאם זה לא כואב אז שאני אעזוב את זה ,יכול להיות שאת הדלקת שרואים היא בעצם דלקת הישנה של טיפול שורש .
והוא לא ממליץ לעשות שום דבר. אחרי שנה כדאי לראות אם דלקת גדלה ואז לחשוב מה לעשות .
הבנתי שלפי המחיר חידוש טיפול שורש וכתר יעלה לי יותר יקר מהשתלה .
מה לעשות ? האם לעשות חידוש טיפול שורש או שלעזוב את זה ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה עזרה דחוף. - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר22/06/2014תהילה שלום,
קשה לתת חוות דעת מבלי לבדוק ולראות צילומים רלוונטיים -לכן תשובה שלי אינה שלמה.
בכל מקרה - במקרים רבים ישנה עדות ל דלקת מתחת לשיניים המטופלות בטיפול שורש + מבנה וכתר .
במידה והשיניים אינם סימפטומטיות כלומר - ללא כאבים בלעיסה או נפיחות או הפרשת מוגלה , הרי שמדובר בדלתק כרונית אשר ניתן לחיות איתה שנים רבות והיא אינה מחייבת ביצוע של חידוש טיפול שורש + מבנה וכתר חדשים. כל שצריך הוא לבצע מעקב ובקורת.
במידה והדלקת יוצרת נזק- או שיש כאבים מן השיניים , במקרה כזה רצוי לטפל בשיניים הללו.
על פי התיאור שלך ( עד כמה שניתן לקבוע לפיו) רצוי לעקוב אחרי השיניים ולא לבצע טיפול.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית
תהילה22/06/2014הסרת אבן מליבי .
כמה רופאים שראו את הצילומים אמרו שדלקת ממש קטנה שבקושי רואים אותה .
אהיה במעקב לראות אם מצב ישתנה .
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפות וניקוילילך13/06/2014
כמה זמן מותר להשתמש בשטיפות הפה קרוסודיל אחרי ניתוחי חניכיים ושתל? נאמר לי בין שבוע לשבועיים מה עדיף? והאם מותר גם להשתמש בהם יותר מפעמיים ביום אם יש ימים נגיד שיכולה 3 פעמים האם זה בסדר או לא ? ועוד שאלה האם חודש מהניתוח מותר ללכת כבר לשיננית שזה לא יסכן את האיזור?
שטיפות וניקוי - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר18/06/2014שירה שלום,
שטיפת קורסודיל מכילה כלורהכסידין אשר מהווה חומר חיטוי מצויין.
החסרון של הכלורהכסידין הוא שהוא צובע את השיניים בצבע כהה. ניתן להוריד את הצביעה הזו ע"י ניקוי שיניים.
במקרים של אזור קטן בו בוצע הניתוח ניתן להשתמש בקורסודיל ג'ל אשר עושה את אותה העבודה מבלי לערב את כל הפה .
בכל מקרה ניתן להשתמש בשטיפות הללו כשבועיים .
ניתן לבצע ניקוי אבן חודש לאחר טיפול ללא חשש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה והשתלותעמית אלתם31/05/2014
בגיל 60 לאחר עקירת שן ותוספת עצם ,צריך לעבור השתלה ועוד תוספת בזמן ההשתלה
מהסס בגלל האנטיביוטיקה, כי בפעם הקודמת שלקחתי אנטיביוטיקה עקב טיפול בשיניים, חלו סיבוכים במעיים שנמשכו חודשים רבים ובעקבות התעניינות בנושא ,הסתבר לי שלקיחת אנטיביוטיקה זה לא דבר פשוט בכלל ויש הרבה מאוד נזקים בכל מערכות הגוף ,האם ניתן לקחת לאחר השתלה מי פה אנטיביוטים ולקוות שהגוף יעשה את העבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה והשתלות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר31/05/2014עמית שלום,
אנטיביוטיקה אינה תרופה פשוטה - היא אומנם פוגעת ומונעת מהחיידיקים הרעים להתרבות ולגרום נזק אולם לרוב היא אינה סלקטבית ופוגעת גם בחיידיקים הטובים שעוזרים לגוף שלנו לתפקד ובינהם החיידקים המצויים במערכת העיכול.
הייתי רוצה לומר לך שאין צורך באנטיביוטיקה לאחר השתלת שיניים והשתלת עצם אולם בעיקר לאחר השתלת עצם יש לקחת אנטיביוטיקה על מנת לא לאפשר לחיידיקים לגדול על העצם החדשה.
על מנת להקל עליך ולמנוע סיבוך במערכת העיכול - רצוי לקחת פרוביוטיקה כגון אצידופילוס או ג'ירודופילוס . כדורים אלו מכילים כמות גדולה מאוד של החיידקים הנדרשים למערכת העיכול ובכך מחזירים חיידקים טובים למערכת העיכול ומאפשרים תפקוד תקין של הגוף.
אצל נשים הנוטלות אנטיביוטיקה לעיתים נוצרת פטרת בנרתיק ורצוי לקחת גם כן המון פרוביוטיקה
בנוסף לטיפול האנטיביוטי - יש להמשיך ולהשתמש בשטיפות המפחיתות את כמות החיידקים בפה
מקווה שהייתי לעזר
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלרת שיניים-בעד או נגד?די לניסוי!25/05/2014
שלום
בתור אמא לשני ילדים קטנים חשוב לי לשמור על בריאות הפה של ילדי. בזמן האחרון נחשפתי לנושא הפלרת מי השתייה ואני רואה שאין קביעה ברורה האם הדבר מביא לנזק או תועלת.
הייתי שמחה לשמוע ממומחה בנושא רפואת שיניים מה עמדתו האישית לגבי הפלרת מי השתייה בישראל?
תודה מראש
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ניצן שלזינגר07/06/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בפה לאחר שתלגולי22/05/2014
שלום רב,
עשיתי שתל בפה לפני שלושה ימים בלסת התחתונה. מאז אני סובלת מתחושת נימול מהסנטר ועד לאזור השתל, זהה לזו שחשים בזמן הרדמת פה פעילה. שאלתי היא, האם מדובר בטעות במיקום של הרופא ונפגע לי עצב? ואם לא, האם זו תופעה ידועה? אם כן, מתי זה עובר?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נימול בפה לאחר שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר27/05/2014גולי שלום,
במקרה בו לאחר טיפול יש תחושת נימול באזור הסנטר, הרי שקיימת פגיעה בעצב.
יתכן והפגיעה היא הפיכה ועם הזמן תעלם ( דבר שיכול לקחת מספר ימים עד חודשים) או שהפגיעה אינה הפיכה במקרה של פגיעה פיזית בעצב.
ממליץ לך לפנות אל הרופא המטפל , סביר שיהיה צורך בביצוע של צילום CT.
מאחל החלמה מהירה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות
גלית28/05/2014אכן ביקרתי אצל הרופא וכבר מורגש שיפור מסוים.
רב תודות על התשובה וסגנונך הנעים :) לא מובן מאליו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול שורשיובל16/05/2014
לפני כ 4 חודשים עברתי טיפול שורש.
לאחר הטיפול הונח כתר זמני.. לא היו כאבים ולא הרגשתי דבר באזור - כאילו הכתר היה שם תמיד.
לפני חודשיים הוחלף הכתר הזמני בקבוע (בהדבקה זמנית)
הכתר לא התאים בדיוק והיה צורך לשייפו והוא הוצב במקומו במעט כוח (לא כמו הכתר הזמני) הרגשתי תחושת אי נוחות (כאילו השן זזה) שעם הזמן הפכה לכאב קל בכל לחץ על השן ע"י לעיסה או הלשון.
אומנם מדובר על כאב מאוד קל אך הוא יוצר תחושה לא נעימה ומציק. יש לי כתר נוסף מטיפול שורש שאינו מורגש כלל.
חזרתי אל הרופא - הוא הסיר את הכתר, שייף אותו כדי שיכנס ללא לחץ והחזיר למקום, למרות שעברו שבועיים מאז התחושה אומנם פחתה מעט אך לא נעלמה.
שאלתי - האם זה סביר והתחושה תעלם..? האם ניתן לעשות הדבקה קבועה לפני שהכאב נעלם ולסמוך על הרופא שהכאב יעלם..?
האם יתכן שהשן זזה בכגלל הכנסת הכתר בכוח וניזוקה בבסיסה נזק תמידי..?
אציין שבמהלך הבדיקה של הרופא הוסר הכתר, החניכיים תקינים, ומגע בשן (לחץ-תזוזה) יצר את התחושה הלא נעימה..
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר18/05/2014יובל שלום,
במידה והכאב נגרם רק מהלחץ - הרי שסביר שהתחושה תעלם.
לא רצוי לבצע הדבקה קבועה לפני שהרגישות נעלמת על מנת שאפשר יהיה לטפל בשן במידת הצורך.
יתכן שהשן זזה בגלל הלחץ , אבל באותה המידה היא יכולה לחזור למקומה.
תתאזר בסבלנות,
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהאורית13/05/2014
רציתי לשאול האם כדאי לעשות ניקוי שיניים לפני הניתוח חניכיים , והאם 3-3.5 חודשים זה לא מעט זמן מהניקוי הקודם , ואחרי הניתוחים שאצטרך האם אח"כ התדירות של הניקוי צריכה להיות פחותה לא כל -5-6 חודשים אלא כל פחות חודשים כלומר איך זה כדאי שיתבצע?
דילמה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר18/05/2014אורית שלום,
רצוי להגיע לניתוח חניכיים כאשר השיניים נקיות וגם אם הדבר אומר להקדים את ניקוי השיניים .
הקדמת הניקוי אינה גורמת לנזק.
תדירות ניקוי האבן תלויה במצב החניכיים ובנטיה שלך לצבור אבן , יש כאלה שצריכים לבצע ניקוי פעם בשנה ולעומתם כאלו שצריכים לבצע זאת כל שלושה חודשים.
עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוילילך10/05/2014
רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוחי חניכיים ושתל אפשר לקבוע תור אצל השניונית כי לפני לא יתאפשר וגם יוצא לי מוקדם מדי מהתור הקודם כלומר האם חודש מהניתוח זה בסדר?
ניקוי - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר18/05/2014טופז שלום,
ניתן לבצע ניקוי אבן חודש לאחר ניתוח חניכיים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל+הארכת כותרתרעות06/05/2014
שלום יש לי תור לעוד חודש לשתל + הארכת כותרת רציתי לשאול כמה זמן בערך לוקח הטיפול מדובר בשן 45+46 (46 לשתל שהיתה מודלקת מאוד ועקרו , ושן 45 להארכת כותרת) לא מדויק בערך והאם יכול להיות דברים שלא היו ידועים לפני הטיפול ויכולים להתגלות בטיפול עצמו ועל כן מאריך את הטיפול?
שתל+הארכת כותרת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/05/2014רעות שלום,
קשה לתת לך חוות דעת של זמן ללא בדיקת הצילום.
בד"כ השתלה של שתל באתר עם עצם טובה לוקח כ 30-45 דקות במקרה שלך כולל הארכת הכותרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתללילך06/05/2014
יש לי 2 שאלות , רציתי קודם כל מהו תהליך התקנת השתל ומהם התופעות הלוואי אחרי השתל ? ושאלה שנייה קבעו לי לשיקום אחרי השתל , גם מבנה גם כתר זמני במעבדה וגם כתר רגיל? האם טעו שמים גם מבנה וגם כתר זמני כי מישהי אמרה לי שלה לא שמה כתר זמני רק מבנה , ואצלי המצב לא עקירה והשתלה באותו זמן אלא עקירה ואחרי 4 חודשים ההשתלה . אודה אם תסביר לי כי יצאתי קצת מבולבלת.
שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר18/05/2014טופז שלום,
הליך התקנת שתל דנטלי הינו:
1.בירור מצב בריאותי כללי של המטופל.
2. בדיקה וביצוע של CT- לצורך בדיקת אתר ההשתלה.
3. במידה ויש מספיק עצם - מרדימים את המקום בהרדמה מקומית, מבצעים חשיפה של העצם ומתקינים את השתל על ידי קידוח בקוטר צר יותר מן השתל. מתקינים את השתל הדנטלי למקומו- בשלב הזה או שמכיסים בחניכיים או שמשאירים כיפת ריפוי או אפילו מתקינים מבנה + כתר זמני.
4. לאחר כ 3 חודשים השתל נקלט וניתן להמשיך לשיקום קבוע.
במידה ורק לאחר 3 -4 חודשים חושפים את השתל , הרי שלוקחים מידה ומתקינים מבנה + כתר זמני ואחר כך כתר קבוע.
ניתן לבצע ללא כתר זמני אבל אז כל פעם שמודיים את הכתר יש להתקין מחדש את המבנה והדבר פחות בריא לשתל.
לכן רצוי לבצע עם כתר זמני למרות התקופה הקצרה יחסית שהוא יהיה בשימוש.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן לאחר נפילת סתימהמירי04/05/2014
לפני כשבוע עברתי עקירה של קיר אחד של שן ,שנפל ממנה הסתימה שהיתה בה.
לפי הרופא שינים לקחתי אנטיביוטיקה מוקסיפן 500 מ"ג וגם עושה שטיפות פה פעמיים ביום בוקר/ערב עם תרודנט .בהחלט יש שיפור ופחות כואב ,אבל האם עדין אני אמורה להרגיש צריבות ועיקצוצים באיזור וגם כאב חד בלסת התחתונה בצד של העקירה יש לציין שהכאב מגיע וחולף כל הזמן בעיקר אחרי שאני אוכלת(לא בצד של העקירה)אבל לא רק . אשמח מאוד לתשובה בהקדם ,ותודה מראש ,מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירת שן לאחר נפילת סתימה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/05/2014מירי שלום,
לא ברור לי מה הכוונה בעקירה של קיר אחד של השן??
או שעוקרים שן או שלא עוקרים - לא עקורים קיר אחד .
אולי הכוונה שלך שורש אחד מתוך שני שורשים?
בכל מקרה רצוי להבדק שוב אצל הרופא המטפל.
יתכן ולאחר העקירה יהיו רגישויות באזור העקירה - כאשר עוקרים שן עם דלקת הריפוי לוקח זמן רב יותר.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש או סתימה עמוקה?לילי04/05/2014
שלום!
התחלתי תכנית טיפולים לאחר המון זמן שלא הייתי אצל רופא השיניים עקב חרדות דנטליות . הייתי אצל 4 רופאים והם היו חלוקים בדעתם לגבי שיניים מסוימות. 2 אמרו טיפול שורש ושניים אמרו סתימות עמוקות (אמלגם).האם כדאי לנסות לעשות סתימה או ישר לעשות טיפול שורש? האם יכול להיגרם נזק כלשהו אם עושים סתימה במקום טיפול שורש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה קטנה
חנן05/05/2014היי,אם יש לך זמן,הייתי ממליץ ללכת למרפאת הסטודנטים באוניברסיטה העברית בעין כרם. הבדיקה חינם ומתבצעת ע"י סטודנטים לרפואת שיניים ביחד עם רופאים.זה פשוט לוקח כמה שעות הבדיקה כולה(בדיקה מקיפה מאוד).. במקרי ספק יש לא רק רופא אחד שמסתכל על הצילומים שלך אלא כמה(לא תוך כדי הבדיקה. בד"כ את תכנית הטיפול הם מכינים אחרי, ביחד עם הסטודנט לרפואת שיניים). אפשר לסמוך עליהם שכסף לא מניע אותם כי גם אם תחליטי לעשות שם את הטיפול הוא במחירי עלות הם לא מרויחים מזה עד כמה שהבנתי..ככה שאם לא תהיי חייבת שורש לא ידחפו לך סתם..
בהצלחה שיהיה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אבדוק את העניין!
לילי05/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול שורש או סתימה עמוקה? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר07/06/2014לילי שלום,
ככלל - ננסה להציל שיניים ולא לבצע מייד טיפול שורש .
לכן גם במקרה שלך -(מבלי לבדוק אותך) רצוי לנסות לבצע סתימה עמוקה עם אפשרות שהשן תהיה רגישה לאחר מכן או תזדקק לטיפול שורש.
יתכן והרגישות תעבור ובזה יסתכם הטיפול.
הרציונאל הוא שתמיד ניתן לבצע את טיפול השורש ולכן תמיד עדיף להיות שמרן יותר.
הסיכון העקרי הוא כספי- כלומר יתכן ותשלמי גם על סתימה וגם על טיפול שורש.
במידה ותגיעי לצורך בטיפול שורש- סביר שתצטרכי גם מבנה וכתר.
בעיקרון לא יגרם נזק דגול יותר אם תזדקקי בהמשך לטיפול שורש.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת והחלמהנאוה02/05/2014
רציתי לשאול האם יש הבדל בהחלמה בהארכת כותרת אם מבוצע בלסת התחתונה או בלסת העליונה?
הארכת כותרת והחלמה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר03/05/2014נאוה שלום,
לא אמור להיות הבדל בהחלמה של הארכת כותרת בלסת עליונה או תחתונה בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)