מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כתר זמני מציקאוסנת27/12/2013
שואלת שוב אולי לא הסברתי את עצמי טוב:
מה לעשות אחרי הרכבת הכתר הזמני הוא מציק ונוגע בלשון , למרות שיש טיפה הטבה אבל נראה לי שזה כבר יותר מדי זמן יותר מיום יומיים האם כדאי לחזור לרופאה ? כלומר האם אפשר לעשות משהו כדי לשפר את ההרגשה? פוחדת גם שזה יפגע בלשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר זמני מציק - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר28/12/2013אוסנת שלום,
רצוי לחזור לרופא המטפל ולבדוק איתו את עמדה הכתר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שורשמשה26/12/2013
יש לי שן 26עם כתר עם 3 שורשים, הציעו לי לעקור שורש אחד או את השן בגלל בעייה
סדק כנראה
אךמה עדיף כי הבנתי שיצתרך שם ניקוי יסודי, אחרי עקירת השורש כל הזמן
ואולי השן לא תחזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירת שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר28/12/2013משה שלום,
מאחר ואין לך מה להפסיד ואולי דוקא להרוויח - ומאחר והרופא מציע לך עקירה של שורש אחד - ניתן לנסות ובמידה והדבר אינו מסתדר רק אז לעקור את כל השן.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שינייםמיכל26/12/2013
מישו יכול להמליץ לי על מרפאה אמינה להשתלות שיניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כתר זמני בשןשירה25/12/2013
האם כתר זמני בשן חודשיים עד המשך טיפול זה בסדר ? האם זה בסדר ולא ארוך מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר זמני בשן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר28/12/2013שירה שלום,
לא רצוי להשאיר עם הכתר הזמני לתקופה ארוכה - אבל לעיתים יש צורך במעקב אחרי השן - וניתן להמתין מספר חודשים ובלבד שהכתר הזמני עשוי טוב.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור מבנה של שתלתמר24/12/2013
שלום רב ותודה,
מומחה פה ולסת עשה לי שתלים כל הפה ביניהם 7 למעלה. עשו לי שיני חרסינה למעלה ולמטה ומכיוון שלא היו מספיק מגעים בין למעלה ללמטה הוחלט לעשות חדש למעלה. המתכת הגיעה מהמעבדה ולא נכנסה ואז הרופא קיצר חלק מהמבנים (שמוברגים בתוך השתלים) שעליהם יושב המתכת,, 3 מהם קיצר ו-4 מהם ארוכות. עלי לציין שבצדדים הם מקוצרים. האם בגלל ש-4 ארוכים ו-3 קצרים הגשר ישב פחות טוב יותר במיוחד שזה בצדדים. לי זה נשמע בלי להבין כאילו כל הגשר יושב עכשיו על 4 ולא על 3 כי ה-3 מאד קטנים. כנראה טעות של הרופא.
ושאלה שניה בבקשה, הוא טוען שעכשיו אי אפשר להוציא את ה-3 הקצרים כי הם מוברגים חזק. ברגע שהם מוברגים חזק (נשמע כמו דיבל בקיר) הלך על השתל ואין מה לעשות. כי עשו עבודה לחינם. תודה רבה לך על תשובתך הכנה. שרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיצור מבנה של שתל - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר28/12/2013שרונה שלום,
קשה לי לחוות דיעה רק מן התיאור שלך.
בשיקום מלא של הלסתות יש לקחת בחשבון את הגובה הסגרי של השיקום.
לעיתים הגובה של העצם לא אחיד ובמקון מסיים השתל גבוה ממקום אחר - במקרה כזה המבנה עליו יהיה קצר יותר על מנת לתת פיצוי להפרש הגבהים.
בכל מקרה סביר שניתן לפתוח את הבורג של המבנים ולנתק אותם.
לגבי איזה שיקום והאם המבנים קצרים מדי - קשה לי לתת את חוות דעתי.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר ומדידותמיטל23/12/2013
אני צריך להתחיל את המדידות של כתר קבוע בשן , רציתי לשאול כמה זמן בדרך כלל לוקח למעבדה להכין בין מדידה למדידה עד שבדרך לוקח להגיע למרפאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר ומדידות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר24/12/2013מיטל שלום,
לכל רופא ומעבדה יש את הסידור שלהם.
בד"כ הזמן הוא שבוע בין פגישה לפגישה - יתכן ויהיה צורך בזמן ארות יותר בשיקומים גדולים יותר.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה בשןמעיין22/12/2013
שמו לי מבנה בשן עד אתמול הכל היה בסדר ומאתמול זה פתאום ממש מציק ומרגישה אותו כל הזמן מה זה אומר שמשהו קרה למבנה ?
מבנה בשן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר24/12/2013מעיין שלום ,
קשה לחוות דיעה מבלי לבצע בדיקה -.בד"כ לאחר ביצוע של מבנה לא אמורים להרגיש הפרעה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות לכתרשירה14/12/2013
שלום לך , יש לי פחד מפני המדידות לכתר קבוע , שמעתי ששמים תבנית על הפה , וגם ככה יש לי רפלקס הקאה די מהיר , ולפעמים בעיה בנשימה רגילה , אפילו אצל שיננית אם הנחת הפלואור עושים לי לפעמים פעמים ולאט לאט , האם למי שיש את הרפלקס הנ"ל יש אפשרות לעשות את המדידות לכתר בצורה קלה יותר ?
מדידות לכתר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר14/12/2013שירה שלום,
לצורך לקיחת מידה של השיניים , עדיין משתמשים בחומר הזה כמו הפלסטלינה.
על מנת להפחית את הרפלקס - ניתן להשתמש במעט חומר ו בחומר שמתקשה במהירות גדולה.
יש בשורה - בעתיד המידות ילקחו ע"י מצלמה שתסרוק את הפה ותייצר מודל תלת מיימדי וירטואלי כולל השיניים המושחזות וניתן יהיה לבצע על המודל הוירטואלי הזה את הכתרים החדשים.
הסורק הזה יהיה בשימוש בעתיד הקרוב - אבל עד אז המידות הינן המידות הקלאסיות
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמנינטע14/12/2013
שאלה לי : היתה לי שן עם כתר שנפלה לי , שמו לי כתר זמני , עד להמשך הטיפול , המשך הטיפול שבינתיים חידוש טיפול שורש וגם מבנה , והשלב הבא הוא כתר זמני האם בדרך כלל משתמשים בכתר הזמני שלפני זה השתמשו או כתר זמני חדש , בגלל שזה בא על המבנה?
כתר זמני - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר14/12/2013נטע שלום,
לעיתים ניתן לשתמש באותו הכתר הזמני ול עיתים יש צורך לבצע כתר חדש.
הדבר תלוי באיזה כתר זמני בוצע בשלב הראשון - במידה והכתר עם בורג בתוכו ( כתר ריצמונד) - הרי שבד"כ יש צורך בכתר זמני חדש - במידה והכתר חלול- הרי שניתן להשתמש בו גם לאחר ביצוע המבנה החדש.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זמני
אוסנת15/12/2013השאלה מה בדרך כלל עושים ? כי הכתר היה קודם ללא המבנה ולא המשך הטיפול האם יש טעם , וגם הכתר מעל חודש וחצי הוא בצד מאז שהוציאו לי אותו? השאלה האם להביא לרופאה לטיפול הבא שעושה לי שהוא הכתר הזמני או שאין טעם , כי פשוט שכחתי לשאול בפגישה הקודמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כתר זמני - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר21/12/2013נטע שלום ,
קשה לי לתת לך תשובה - איני מכיר את המקרה ואיני יודע מה בוצע והאם הכתר הזמני מתאים.
עלייך לברר זאת עם הרופא המטפל :-).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרהדקלה23/11/2013
יש לי פתאום תחושה מוזרה אחרי חידוש טיפול השורש , כאילו הסתימה הזמנית קצת מתפוררת והלשון קצת מדי פעם נוגעת . זה הגיוני ? אני יודעת שאני צריכה להמשך הטיפול ? פשוט צריכה לפי הנחיית הרופאה לחכות עוד איזה שבוע לראות כדי לוודא שהכל בסדר , האם התופעה הגיונית?נפוצה??
תחושה מוזרה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר23/11/2013דקלה שלום,
לעיתים הסתימה הזמנית אינה חזקה מספיק ( תלוי בחומר של הסתימה הזמנית) והיא נשחקת או מתפוררת - - כל עוד הפתח של הטיפול שורש נשאר אטום ( גם כאשר נוצר שקע בתימה הזמנית), הרי שאין כל בעיה .
בכל מקרה יש להמשיך את הטיפול בהקדם ( בד"כ יש צורך בביצוע של מבנה וכתר ).
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת התפוררות של סתימה זמניתד``ר ניצן שלזינגר16/11/2013
האם יכול להיות הרגשה של אחרי חידוש טיפול שורש שיש סתימה זמנית , איזה שבועיים אחרי הטיפול הרגשה של התפוררות כזאת בשן כאילו הסתימה קצת מתפוררת יש מצב כזה?
סתימה זמנית - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/11/2013נטע שלום,
יתכן ןהסתימה הזמנית תפורר - במידה ורק החלק החיצוני מתפורר או נשחק הרי שאין כל בעיה במידה והחלק הפנימי נחשף אז יש לבצע סתימה זמנית חדשה.
ישנם סוגים רבים של סתימות זמניות - באיכויות שונות - בסתימות זמניות איכותיות יש פחות שחיקה והתפוררות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות אחרי טיפול שורש חוזרדקלה16/11/2013
כמה זמן יכול להיות רגישות אחרי טיפול שורש חוזר קודם היו כאבים ועכשיו הכאבים פחתו בצורה ניכרת והרגשה של רגישות מוזרה , ממש הרגשה כאילו השן מתפוררת , האם זה יכול להיות הרגשה של הסתימה הזמנית וההרגשה הזאת תחלוף אחרי שישימו מבנה וכתר זמני?
רגישות אחרי טיפול שורש חוזר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/11/2013יעל שלום,
יתכן ולאחר חידוש טיפול שורשתהיה רגישות הרגישות הזו אמורה לחלוף עם הזמן ( לעיתים אפילו חודש ויותר )
במידה ואת חשה התפוררות - יתכן וחומר השן עצמו מתפורר או נשבר או שהסתימה עצמה , במקרה כזה רצוי לפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שורשיםיוני16/11/2013
שלום ,
רציתי לדעת עם שיננית מוסמכת יכולה לבצע הקצעת שורשים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקצעת שורשים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/11/2013יוני שלום,
הקצעת שורשים יכולה להתבצע ע"י רופא שיניים או שיננית.
שיננית מיומנת - יכולה לבצע הקצעות שורשים בצורה טובה מאוד .
את ההרדמה מבצע הרופא המטפל והשיננית מבצעת את הקצעות השורשים.
חשוב לציין - כי גם לאחר הקצעות השורשים - יש לבצע ניקוי יומיומי מוקפד + תחזוקה תקופתית של הורדת אבן.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעניין שתליםאביבה15/11/2013
שלום אני שבוע אחרי שתלים ובשתל השמאלי מלמטה יש לי תחושה של שן כואבת האם זה נורמלי?
בעניין שתלים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/11/2013אביבה שלום,
קשה לתת חוות דעת רק על פי התיאור שלך.
יש לבצע בדיקה .
בכל מקרה - יתכן ולאחר ההשתלה - יהיה מקום רגיש יותר ( בעיקר אם באותו המקום היתה שן עם דלקת).
רצוי להתייעצץ עם הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש חוות דעתחן11/11/2013
מבקש חוות דעת על מרפאת שיניים "שן לין" ה אם מישהו מכיר והאם מומלצים
הטיפול שעתיד לעבור הוא השתלת שיניים רגילה בהרדמה מלאה
ואני בהזדמנות זו מבקש גם לשמוע חוות דעת על השתלת שיניים "הכל על 6" ו האם מומלצת שמעתי דעות חלוקות בעניין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבקש חוות דעת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/11/2013חן שלום,
לא נהוג להמנליץ או לחוות דיעה על מרפאה כזו או אחרת בפורום.
לגבי הכל על 6 - במידה ואין מספיק עצם לביצוע של 8 שתלים וניתן לבצע שתלים בהטיה ולהמנע מהרמת סינוס ובכל זאת לקבל גשר עם 12 שיניים, הרי שבביצוע נכון הפתרון הזה נותן מענה מצויין.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)