פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• כאב אחרי חידוש טיפול שורש
    אוסנת
    07/11/2013

שלום לך ד"ר :

אתמול עברתי חידוש טיפול שורש ויש לי 2 שאולות:

1. יש לי כאבים אחרי האם זה דבר רגיל וכמה זמן זה יכול להימשך.
    2. ויש לי גם תופעה של מרות בפה ? יכול להיות כזאת תופעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב אחרי חידוש טיפול שורש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב אחרי חידוש טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    09/11/2013

דקלה שלום,
    1. יתכנו כאבים לאחר טיפול או חידוש טיפול שורש - הדבר נורמלי - משך ועוצמה של הכאבים משתנה ממקרה למקרה - .
    לא ברורה לי התופעה של מרות בפה - האם הכוונה לטעם מר?- במידה וכן לא אמור להיות לך טעם שכזה. ישנם מקרים בהם הסתימה הזמנים נונת תחושה של טעם אבל זה חולף לאחר ההתקשות שלה - ובד"כ הטעם אינו מר.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול לאחר חידוש טיפול שורש
    נטע
    05/11/2013

רציתי לשאול כמה זמן אחרי חידוש טיפול שורש אפשר להמשיך טיפול עם המבנה?

הוספת תגובה

• המשך טיפול לאחר חידוש טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/11/2013

נטע שלום,
    משך הזמן שיש להמתין בין סיום חידוש טיפול השורש לבין ביצוע של המבנה , תלוי במצב הדלקת ובמצב השן.
    לעיתים ניתן לבצע זאת מיידית לאחר ההחידוש ולעיתים ישל המתין מספר חודשים.
    הרופא המבצע את חידוש טיפול השורש יורה על התקופה הרצויה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכר גומי
    נטע
    02/11/2013

שלום לך !!

אני צריכה עזרה והתייעצות לפי נסיונך.

הלכתי לחידוש טיפול שורש , הרופאה המומחית במרפאה לא הצליחה לשים לי את הסכר גומי , התייעצה עם הרופאה הכללית והוחלט להפנות אותי למומחית יותר גדולה ובמקום שיש להם מיכשור וידע הכי גדולים שיש. שאלתי היא האם בהכרותך מצבים שלא נשאר חומר רב בשן האם יש אפשרות לשים סכר גומי (כלומר האם יש סוגים וגדלים בזה) ויהיה אפשר לעשות לי חידוש טיפול שורש או שרוב הסיכויים שאצטרך עקירה? מדובר דרך אגב בשן טוחנת שמאלית עליונה ולא בינה.

לקביעת תור
    סגירה
    סכר גומי

הוספת תגובה

• סכר גומי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/11/2013

יעל שלום,
    ישנם סוגים שונים של ווים אשר מחזיקים את סכר הגומי ואשר יכולים אף להתחבר לשן אשר כמעט ואין לה כותרת.
    במורים קיצוניים ניתן לבנות כותרת מחומר קומפוזיטי ואז להתחבר עם הוו או אפילו להדביק את הוו לשן עם חומר קומפוזיטי
    רצוי לא לוותר על סכר הגומי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכר גומי

נטע
    05/11/2013

בקיצור אתה אומר שיש סיכוי שיצליחו , כי שלחו אותי למומחה הכי טובה ואמרו שאם זה לא יצליח אצטרך עקירה , האם הסיכויים בדרך כלל מצליחים לשן שלא נשאר לה הרבה חומר בשן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכר גומי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/11/2013

נטע שלום
    בסופו של דבר כל מקרה לגופו
    מאחל לך הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אפשר לבצע טיפול שורש?
    שי
    28/10/2013

למשל שן טוחנת תחתונה שיש לה הרס(עששת) כותרתי אפשר לשקם?
    ושן שיש לה הרס(עששת) מתחת לכותרת גם אפשרית לשיקום?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי אפשר לבצע טיפול שורש?

הוספת תגובה

• מתי אפשר לבצע טיפול שורש? - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/11/2013

שי שלום,
    האם ניתן לשקם שן עם עששת עמוקה?
    הכל תלוי במצב השן במידה והעעשת כל כך עמוקה ומגיעה לפיצול השורשים , הרי שיש לעקור את השן.
    במידה והעששת מתחת לנחכניים - ניתן לשקם ובלדבד שי מספיק חומר שן - במקרים כאלו - יתכן צורך בפרוצידורה של הארכת כותרת.
    בהצלחה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש טיפול שורש
    נטע
    25/10/2013

רציתי לשאול האם ככל שיש יותר תעלות בשן הטיפול יותר מסובך מדובר בשן 27 כמה תעלות יש בה? , והאם גומרים את החידוש טיפול שורש בפגישה אחת או שבגלל שחידוש רוב הסיכויים שתהיה יותר מפגישה אחת?

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש טיפול שורש

הוספת תגובה

• חידוש טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/11/2013

יעל שלום,
    בשן 27 יתכן ויהיו 1-4 תעלות. בד״כ יש 3-4 תעלות.
    כמובן שככל שיש יותר תעלות כך הטיפול מורכב יותר.
    ככל שהתעלה צרה ומפותלת יותר כל הטיפול מורכב .
    חידוש טיפול שורש הינו מורכב יותר מטיפול שורש שכן בחידוש צריך להוציא את המילוי הקודם וכן יש במקום כבר דלקת.
    מספר הפגישות שיש לבצע חידוש טיפול שורש תלוי במידת הדלקת, לעיתים הדבר דורש יותר מפגישה אחת.
    ממתינים כ שלושה שבועות לאחר ביצוע הטיפול על מנת לוודא שהכל תקין. סתימה זמנית טובה יכולה להחזיק גם מעבר לתקופה זו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש טיפול שורש
    שירה
    23/10/2013

שלום נקבע לי חידוש טיפול שורש אצל מומחה ובינתיים יש לי שן כאבים ואפילו חזקים האם זה אומר שהטיפול יהיה ארוך וקשה? האם יכול להיות שבמהלך הטיפול יוחלט על יותר ממפגש אחד כי זה מסובך יותר ? האם יכול להיות כאבים אחרי הטיפול ואצטרך אנטביוטיקה ? ותוך כמה זמן מסיום החידוש כדאי / נהוג לחזור לרופא המטפל להמשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש טיפול שורש

הוספת תגובה

• היי שירה

רני
    24/10/2013

אני לא רופא, אבל אני אענה לך ממה שאני יודע עד שהרופא יגיב לך. למומחה לטיפול שורש קוראים אנדודונט. הוא למד עוד 4 שנים של התמחות לעומת רופא שיניים רגיל.

אני לא יודע מתי עשית את טיפול השורש, אם לא מזמן אז כנראה שהוא נכשל.

אם זה טיפול ישן, לפעמים גם כן צריך חידוש.

אם אין סיבוכים מיותרים אפשרי שהטיפול יסתיים במפגש אחד וכן, את תקבלי אנטיביוטיקה.

אחרי טיפול שורש עושים כתר לשן בשביל להגן עליה. שן שעברה טיפול שורש חלשה יותר משיניים בריאות והיא עלולה להסדק לך מה שלפעמים מוביל לעקירה.

תרגישי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/11/2013

שירה שלום,
    העובדה שהשן כואבת לך- מרמזת על כך שיש במקום דלקת ורצוי בד"כ לקחת אנטיביוטיקה.
    האם הטיפול יהיה מורכב או ארוך - הדבר תלוי בצורת התעלות , מידת הפיתול + כמה התעלות רחבות.
    יתכן ויהיה צורך ביותר ממפגש אחד.
    הרופא המבצע את טיפול השורש יתן לך הוראות לגבי ההמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש טיפול שורש
    נטע
    21/10/2013

יש לי כמה שאלות:
    רציתי לשאול האם חידוש טיפול מספיקה פגישה אחת או יותר נתנו לי בינתיים פגישה אחת האם יכול להיות שיראו שהמצב לא מספיק ויוסיפו לי עוד אחת ?

ועוד שאלה:
    האם הזמן בין 3 שבועות לחודש אחרי חידוש טיפול שורש להמשך טיפול למבנה זה הרבה מדי זמן או שאפשר בינתיים עד אז עם סתימה זמנית?

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש טיפול שורש

הוספת תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    16/11/2013

נטע שלום,
    חידוש טיפול שורש הינו טיפול בו מחליפים את סתימה השורש הקיימ בסתימת שורש חדשה.
    הדבר יכול לנבוע ממספר סיבות כמו - קיים תהליך דלקתי מתחת לשן , הסתימה הקיימת רכה ומסריחה . הטיפול הקיים לא עונה על הדרישות הקליניות.
    בד"כ במידה וקיים תהליך דלקתי - החידוש יתבצע בשתי פגישות- במידה ואין תהליך דלקתי והסיבה להחלפת סתימה השורש היא אחרת - יתכן והדבר יבוצע בפגישה אחת.

בד"כ ממתינים 3 שבועות בין ביצוע חידוש טיפול השורש לביצוע המבנה - על מנת לבדוק ולראות שהכל תקין .
    סתימה זמנית טובה יכולה לספק את האיטום הנדרש אף מעל לחודש .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש קצת אבל אופטימי וכמה שאלות
    רני
    21/10/2013

שלום דוקטור.

מה שלומך?

יש לי שן טוחנת שעברה טיפול שורש לפני שנים רבות.
    לידה לפני שנה נעקרה שן ובוצע שתל, בגלל הבדלי גובה כתוצאה מניתוח השתל וכדומה נוצר גובה לא יפה בין הכתר הקבוע לחניכיים.

בזמן הזה התחילו לי פתאום כאבים מתחת לרווח שנוצר כולל דימום. זה הפסיק אחרי שניקיתי והקפדתי שם.

לאחרונה לאחר שהוסר ממנה הכתר הקבוע על מנת לבצע בינתים זמני שיתאים לגובה. יצא ממנה "הטיפול" שורש.. מבנה או משהו...זה טיפול ישן דרך קופת חולים! לא באיכות מדהימה.

הרופא (שהוא מעולה! באמת) ביצע חידוש טיפול שורש והשתמש באלמנטים חדשים יותר של מבנה וכדומה.

השן בסדר גמור אין סדק ושום דבר אחר.

הבעיה היא כאב בא והולך בין שולי הכתר לחנייכים.

הרופא ביצע שם הארכת כותרת כי לא אהב מה שראה.

אבל עדיין יש שם כאב מוזר... הרופא בדק ואמר שאין שום דבר קליני נראה לעין. אין בעיה.

אבל מגע שם כואב! ומרגיש כאילו מקרין לשן. וקראתי אותך כאן. אתה אומר ששן שעברה טיפול שורה לא כואבת.

בינתיים עוד לא שמו לי כתר קבוע. אבל אני תוהה מה יכולה להיות הסיבה לכאב בא והולך. יש שם דימום שהפסיק. אבל לפעמים מתחדש.

אבל עדיין כאלה כאבים שמרגישים כמו כאב שיניים?

הבעיה שאני לא חושב שזה גם גירוי שנובע מכתר זמני.

הכאב התחיל ובא והלך עוד כשהייתי עם הכתר המקורי עם רווח בין השיניים.

שוב אני מאוד סומך על הרופא והוא מקצועי. באמת הייתה הקלה אבל פתאום הכל מתלקח שם מידי פעם. הוא עושה אלימנציה בתהליך.

נאמר לי שאולי מדובר בסדק. נניח שכן ואני חייב עקירה מה עושים? :(

שן 26 נעקרה ויש שתל וכתר זמני

זאת עם חשש לסדק היא לפניה

ולפניה שן לא זוכר את השם.. ( בריאה).

בקיצור רואים את השן כשאני מחייך.

יש אפשרות בכלל לשים שם משהו זמני אם אפשר לבצע העמסה מיידית בגלל מצב העצם וכדומה.

תודה

הוספת תגובה

• מעדכן

רני
    24/10/2013

הייתי אצל הרופא.
    הוא אכן אמר שיש דלקת קטנה זניחה וניקוי וכדומה יטפל בה וניתן לעקוב.
    אני טענתי לכאבים גדולים בשביל דלקת קטנה.
    שוב, לא נמצא חשש לסדק בבדיקה או כל נושא אחר.
    ייתכן שבגלל שצוואר השן חשוף (יחסית) באיזור הזה (טיפול שורש, ניתוח שתל ליד) גורם לרגישות. גם האיזור מעט קשה לניקוי.
    בינתיים אני עושה שימוש בסילונית (לא קשור למוצר בשום צורה!) ונראה שיש הטבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש טיפול שורש
    נטע
    19/10/2013

כמה זמן מומלץ לחכות להמשך טיפול של מבנה וכתר זמני אחרי חידוש טיפול שורש?

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש טיפול שורש

הוספת תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/10/2013

שלום לך שירה ,

הזמן שיש להמתין בין ביצוע חידוש טיפול השורש לבין ביצוע מבנה וכתר תלוי במצב השן לפני ביצוע חידושט יפול השורש.
    במידה והשן אינה סימפטומית כלומר לא היו כאבים או נפיחות כך ניתן לבצע את השיקום מוקדם יותר ולהיפך ככל שיש דלקת או כאבים יש להמתין יותר.
    הרופא המטפל ידע לתת לך את התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה + כתר זמני
    נטע
    19/10/2013

את הכתר הזמני + המבנה אמרו לי שיעשו במעבדה ולא על המקום כמה זמן בערך יהיה להכין כל אחד מהם , ומה יהיה בשן עד אז האם סתימה זמנית?

לקביעת תור
    סגירה
    מבנה + כתר זמני

הוספת תגובה

• מבנה + כתר זמני - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/10/2013

שוב שלום שירה
    רצוי לשאול את הרופא המטפל כמה זמן יקח עד לקבלת הכתר הזמני - שכן הדבר תלוי בטכנאי שלו - יכול לקחת בין יום לשבועיים.
    בד"כ בינתיים שמים סתימה זמנית או מבצעים מבנה מיידי ( אלא אם זה מבנה יצוק).
    מקווה שהייתי לך לעזר רב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הארכת כותרת
    נטע
    18/10/2013

שלום רב שולחים אותי כנראה לניתוח להארכת כותרת רציתי לשאול מה זה? מה בדיוק עושים ולמה צריך ולא מסתפקים רק בכתר? ומה מבחינת כאבים ביום הניתוח ולאחריו וכמה זמן בערך השיקום אח"כ עד להשלמת הכתר?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הארכת כותרת

הוספת תגובה

• ניתוח הארכת כותרת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/10/2013

שירה שלום,
    רצוי תמיד לשאול את הרופא המטל מהו הטיפול שנדרש ולמה.
    בכל מקרה - ניתוח הארכת כותרת - הינו פרוצידורה בה מורידים את הגובה של החניכיים כך שהכותרת הנראית של השן תהיה ארוכה יותר - הדבר נדרש בד"כ כאשר העששת שהיתה בשן מגיעה לגובה העצם . ומאחר ולצורך ביצוע של כתר יש צורך בחביקה שלו על לפחות 2 מ"מ של חומר שן בריא - הרי שיש צורך להוריד את גובה החניכיים .
    ניתוח הארכת כותרת הינה פרוצידורה פשוטה ולא תמיד יש לאחר מכן כאבים. לעיתים ישנם כאבים ויש לקחת משככי כאבים ביחד עם שטיפות מקומיות של המקום .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב אחרי ט.שורש
    מיטל
    17/10/2013

שלום

עברתי לפני 3.5 חודשים טיפול שורש בשן 46 תחתונה.(לקחתי לפני הטיפול גם אנטיביוטיקה שלא עזרה לכאבים)
    היו לי כאבי תופת בערך יומיים. אח,כ ירד משמעותית -הדרגתית.
    הכאב עדיין לא עבר לגמרי אם אני נוגסת על השן.
    הרופא אמר שרואה צל שחור עדיין בצילום.
    אך לא יודע להגיד לי אם זה רק "רשימו", אך העדיף לדחות את עשיית הכתר.

1. האם אחרי תקופה כ,כ ארוכה זה אומר שמשהו לא בסדר ?
    2. מה עושים במקרה כזה?כדאי להתקדם עם מבנה למרות שיש עדיין כאב(חלש) בשן?
    3. ואם אכן יש בעייה מה עושים?שוב טיפול שורש?
    4. הטיפול שורש הי מפגש אחד בלבד ,האם זה לא תמוה??

אודה מאוד לתשובה!

רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    כאב אחרי ט.שורש

הוספת תגובה

• כאב אחרי ט.שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/10/2013

רויטל שלום,
    בד"כ לאחר טיפול שורש אין כאב מתמשך וניתן לאחר מספר ימים ללחוץ על השן בלי לחוש כאב.
    מאידך קיימים מבצים בהם יש כאב שלא נעלם וקיימת רגישות בשן. באותם המקרים יש להמשיך לעקוב ולהמתין עד שהכאב יחלוף. רצוי להוריד מגבוה השן כך שלא יהיה מגע עם השן מן הלסת הנגדית.לא תמיד ברור מדוע יש את הכאב הזה.
    נכון עושה הרופא המטפל שלך שאינו מתקדם עד שהשן תהיה ללא כל סימפטומים. בשלב זה לא רצוי להתקדם למבנה.
    רצוי לשקול ביצוע של חידוש טיפול שורש אם עדיין לאחר תקופה ארוכה שכזו עדיין קיימים כאבים.
    בכל מקרה אין כל מניעה בביצוע של טיפול שורש בפגישה אחת.
    יתכן ובשורש השן קיים סדק אשר גורם לכאבים הללו - לעיתים מאוד קשה לאבחן סדק או לראותו ברנטגן.
    מקווה שהייתי לעזר :-)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב

מיטל
    20/10/2013

ד"ר תודה רבה!!על תשובה עניינית ומהירה!עזרת לי מאוד!!
    ובעקבות תשובתך רוצה לחדד אצלי את העינין-

1. מי צריך לקבוע אם צריכה חידוש ?הרופא שעושה את הכתר? או הרופא שעושה את טיפולי השורש?
    2. מה הקשר בין סדק אם יש לכאב?
    3. ומה עושים עם סדק אם יש?
    2. יש חסרן בלעשות שוב טיפול שורש למען הסר ספק??

אודה מאוד אם תוכל לענות על כל השאלות.
    המון תודה!
    רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה על השאלות הנוספות

מיטל
    16/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/11/2013

רויטל שלום,
    1. הרופא המשקם יכול לזהות האם יש צורך בחידוש - ובמידה ואינו בטוח - הוא יכול להתייעץ עם הרופא של טיפולי השורש .
    2. כאשר קיים סדק בשורש , הרי שיש כניסה של חיידקים דרכו דרך השורש אל העצם - הדבר יוצר כניסה של זיהום אל תוך העצם - במקרה כזה מתיחל תהליך של דלקת ובמידה והדלקת חריפה הדבר ילווה בדרך כלל בכאב.
    3. במידה וקיים סדק בשורש השן - יש לעקור את השן בהדקם.
    4. קיים סיכון בביצוע של חידוש טיפול שורש - המכשיר יכול להשבר בתוך השורש , בד"כ מרחיבים יותר את התעלה . במידה ואין צורך בחידוש הרי שלא כדאי לבצע אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן נשארים עם סתימה זמנית
    ד``ר ניצן שלזינגר
    14/10/2013

כמה זמן אפשר/רצוי להיות עם סתימה זמנית אחרי טיפול שורש לפני שממשיכים למבנה? והאם אפשר לעשות כמה חידושים במכה שחלק בצד ימין וחלק בצד שמאל או רצוי לעשות שן שן?

הוספת תגובה

• סתימה זמנית - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/10/2013

שירה שלום,
    רצוי לבצע את המבנה כמה שיותר מוקדם - גם אם הסתימה הזמנית טובה ויכולה להשאר זמן רב- הסיבה לכך היא שהשן פגיעה בלי הכתר - שכן בד"כ הקירות של השן דקים וקיימת סכנה של שבירה של הדופן של השן. לעיתים השבר מגיע עד השורש עצמו ואז יש צורך לעקור את השן.
    ישנם מקרים בהם הרופא ממליץ על המשך מעקב לאחר חידוש טיפול השורש על מנת לברר האם חידוש טיפול השורש עזר ( בד"כ במצבים בהם התחזית לגבי השן לא ברורה רצוי להמתין עם המשך הטיפול).
    ניתן לבצע מספר חידושי טיפולי שורש בו זמני או לעבוד על כל שן בנפרד - תלוי במיקום ובנוחות של הטיפול.
    בהצלחה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכר גומי
    נטע
    12/10/2013

רציתי להבין מהו סכר גומי בטיפול שורש או חידוש טיפול שורש מה הוא עושה והאם יכול להיות תחושת כאב או משהו בסגנון שיכול לעורר בעיות?

לקביעת תור
    סגירה
    סכר גומי

הוספת תגובה

• סכר גומי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    12/10/2013

שירה שלום,
    סכר גומי הינו יריעת גומי אשר שומרת על השן עליה מבצעים את טיפול השורש -
    ביריעה עשוים חור ואז בעזרת וו מיוחד כמו קליפס מלבישים את סכר הגומי על השן המטופלת , כך שרק השן חשופה ויתר הפה והשיניים מוסתר ע"י סכר הגומי.
    הדבר מאפשר טיפול מאוד נקי - ללא חדירה של רוק אל השן המטופלת, ללא כניסה של מכשירים אל חלל הפה וללא כניסה של נוזלי שטיפה אל חלל הפה.
    שימוש בסכר גומי רצוי מאוד ועוזר לקבלת תוצאות טובות יותר.
    לעיתים ה"קליפס" - הוו בעזרתו מצמידים את סכר הגומי לשן יוצר קצת לחץ על החניכיים ולכן לעיתים בנוסף להרדמה הרגילה יש להוסיף עוד הרדמה לחניכיים באזור השן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכר גומי

נטע
    12/10/2013

וזה לא יכול להיות מצב שזה פתאום יגרום לך רצון לבחילה או משהו בכיוון הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכר גומי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/11/2013

שלום נטע,
    לעיתים סכר גומי יכול לגרום לתחושה של בחילה. ישנן מספר אמצעים אשר מקלים על התחושה הזו.
    עלי לציין כי קיימת חשיבות גדולה לשימוש בסכר גומי במהלך טיפול השורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לחידוש טיפול שורש
    נעמה
    10/10/2013

רציתי לדעת האם בחידוש טיפול שורש שמסיימים אמור לעשות סתימה זמנית ? או מה שמים בסיום החידוש? ואם סתימה או מה שלא שמים מי שם בדרך כלל הרופא המומחה או הרופא הכללי זה שהפנה שעושה את רוב הטיפול?

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לחידוש טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    12/10/2013

נעמה שלום,
    לאחר ביצוע של טיפול השורש ( או חידוש טיפול השורש ), הרופא שמבצע את טיפול השורש שם במקום סתימה זמנית ( ולעיתים אפילו כתר ).
    הרופא המשקם מסלק את הסימה הזמנית ומבצע מבנה ואח"כ כתר זמני + מידה לכתר קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה