מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתלת עצםאברהם17/08/2014
האם יכול להיות מצב שהושתלה אבקת עצם לפני כ-3 חודשים אולם צילום פנורמי לא מראה זאת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת עצם - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר19/08/2014אברהם שלום,
ישנם סוגים שונים של "אבקות עצם" :
יש כאלו שתמיד יראו היטב ברנטגן ועדיין לא ברור מה מצבם האם הגרגירים נקלטו או שהם עדיין לא נקלטו.
ישנם כאלו על בסיס של קלציום סולפאט אשר נראים היטב ברנטגן בימים הראשונים ולאחר כחודשיים שלושה כמעט ואינם נראים אבל אחרי כחצי שנה ניתן לראות את בנית העצם - החומרים הללו יוצרים תשתית ותבנית ליצירת העצם תוך כדי הם נספגים ועצם עצמית נבנית מקומם- בשלב הביניים כמעט ולא ניתן לראותם בצילום רנטגן.
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המקיפה והיסודית
אברהם22/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם ביום העקירהמורדכי בנאי15/08/2014
שלום רב
אנסה להסביר כמיטב יכולתי את הבעיה
קיים חוסר בשן תחתונה 36 נעקרה לפני 3 שנים כל הרופאים טוענים להשתלה פשוטה .
באותו צד בחלק העליון קיים זיהום מעל וסביב שיניים מס 24 ו25 שבוצע בעבר בהם חידוש שורש אצל מומחה שמניח שאחד מהם נסדקה ולכן יש זיהום ויש לעקרם.
התיעצתי עם כמה רופאים
1] רופא רציני אומר לעקור 24 25 לחכות חודש או חודשיים להשתיל עצם לחכות ולבצע השתלת שתל לחכות ואז מבנה וכתר , ב36 רק להשתיל לחכות ואז מבנה וכתר
הוא אומר שהוא יביא מומחה להשתלה עצמה והשאר יעשה בעצמו המחיר 25000 כולל הכל
2]רופא נוסף טוען כי יש לעקור ואז לבדוק כמה השתלה צריך ב24 גם הוא יביא מומחה להשתלה עצמה , ב36 השתלה רגילה המחיר אצלו כ5000 לשן לא כולל עקירות והשתלת עצם להערכתי יגיע ל23000
3 ] רופא אחרון ששאלתי [עובד כבר 30 שנה בישראל ולמד בארגנטינה המרפאה נראית קצת מיושנת אבל ותיק מאד וראיתי רשיון אבל לא נראה לי שיש לו הרבה עבודה
אומר שהוא מבצע את ההשתלות בעצמו אומר שיעקור את 24 25 ויבצע ביום העקירה השתלת עצם בהתאם לחוסר שקיים לאחר זמן חודשיים בערך יבצע השתלות לאחר המתנה נוספת לבצע במבנה וכתר + שן 36 יעשה לי מחיר מיוחד למזומן כ14000 לכל החבילה אפילו טיפה פחות
מה דעתך על העניין קצת מפתה המחיר ?? אני מתפתה לחשוב שהפער במחיר הוא שאין לו הוצאות כמו מומחה וקליניקה מפוארת ופקידה .? בכל זאת הבנאדם עובד מעל 30 שנה ? מה דעתך על השוני בהשתלת העצם הוא אומר ביום העקירה והם אומרים לאחר חודשיים ?
מה אתה ממליץ אולי לפנות לרופא מומחה כלשהו ישירות אולי משהו אחר
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת עצם ביום העקירה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/08/2014מורדכי שלום,
ניתן לבצע עקירה והשתלת עצם מיידית או עקירה והשתלת עצם מאוחרת - מה שיקבע את האפשרות הוא מצב העצם הנותרת ומצב הדלקת - במקרים של דלקת אקוטית עם הפרשה של מוגלה - רצוי להמתין כחודש - חודש וחצי עד להשתל העצם . אולם במצב בו ניתן לקבל עצם נקייה ניתן להשתיל מיידת את העצם.
בד"כ לאחר השתלת עצם יש להמתין יותר מחודשיים - עד לבנית עצם עצמית חדשה- הדבר לוקח יותר מחודשיים.
לגבי התמחור - רצוי לבל חוות דעת והמלצות ממתרפאים שטופלו במרפאות הללו ולא פחות חשובה ההתרשמות שלך מן המרפאה והרופא.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר מתנדנד על שן עם טיפול שורשאלון09/08/2014
שן קדמית עליונה, עברה טיפול שורש לפני מעל 15 שנה וכתר זרקוניה על מבנה, ועד עכשיו הכל היה בסדר.
לאחרונה התחלתי להרגיש עם הלשון רווח בין השן לחניכיים, והשן מרגישה לא יציבה.
הלכתי לרופא שאמר שהוא יכול להפעיל כוח ולשלוף את הכתר כדי לראות מה קורה, אבל רוב הסיכויים שגם המבנה ייצא. לדבריו כדאי לחכות כמה שאפשר ואם וכאשר הכתר ייפול לבד - נראה מה האפשרויות.
הוא אומר שכנראה שהשורש כבר אכול עששת, ולכן המבנה לא יציב, מה שאומר שאי אפשר יהיה לעשות מבנה חדש, אלא חייבים לעקור ולעשות שתל.
ליד השן הזאת יש שן בריאה ויציבה ומצד שני שן נוספת שעברה טיפול שורש וכתר רק לפני שנה. השן הבאה גם תקינה ויציבה.
הוא אומר שיש גם אפשרות לעשות גשר לשיניים הסמוכות.
מה המשמעות של כל אחד מהפתרונות ? הבנתי ששתל לוקח כמה חודשים טובים להשלים, ומצד שני יש רופאים שעושים שתל מלא ביום אחד. מה החסרונות ויתרונות של כל שיטה ?
במקרה של תהליך ארוך - האם יש פגם אסתטי בזמן הזה ? חשוב לי לשמור על מראה תקין לאורך כל התהליך, עם תפקוד מלא.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר מתנדנד על שן עם טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/08/2014אלון שלום,
הפתרונות המוצעים לך הינם:
1.גשר על השיניים הקיימות.
2 שתל.
במידה ויבוצע גשר - הרי שהשיניים הסמוכות יעברו השחזה והכנה לקבלת הגשר, שן חיה אשר אינה מטופלת ע"י טיפול שורש תנזק- ויתכן ויהיה צורך לבצע בה טיפול שורש + מבנה. שן שכבר יש בה טיפול שורש מבנה וכת - הרי שההפסד הורא רק כלכלי - שכן יהיה צורך להחליף כתר .
היתרונות של הגשר - הינם שבאופון מיידי יש פתרון לשן שנעקרת ע"י גשר זמני ולאחר כ 3-6 חודשים ניתן יהיה לבצע את הגשר הסופי ( יש להמתין מספיק זמן עד שהחניכיים באזור העקירה יתייצבו- יתכן ויהיה צורך לבצע השתלת עצם באזור העקירה על מנת לשמר את העצם באזור).
פתרון שני - הוא ביצוע של שתל מיידי לאחר העקירה - בתנאי שיש מספיק עצם ושאין דלקת אקוטית באזור.
ניתן לעקור את השן לבצע שתל ומיידית להתקין עליו מבנה וכתר זמני ( את הכתר מתקינים כך שלא יהיה במגע עם השיניים הנגדיות כאשר סוגרים את הפה). ובמשך כ 3 חודשים אסור לנגוס עם השן הזו.
במידה ולא ניתן לבצע השתלה מיידית - ניתן לתת פתרון זמני לחוסר השן - ע"י גשר מרילנד ( כתר אשר תפוס על השיניים הסמוכות ע"י "כנפיים " אשר מודבקות על השיניים מן הצד הפנימי שלהן) או ע"י פליפר - מעין פלטה עם השן החסרה - תותבת נשלפת. בשלב מאוחר יותר מבצעים את ההשתלהו ניתן להשתמש בפתרונותהללו גם במידה ולא ניתן לבצע העמסה מידית על השתל.
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אדירים ונפיחות כשבסיומם מורסהאריק06/08/2014
שלום רב ,
במשך 4-5 ימים סבלתי כאבים אדירים באיזור של שתי שיניים (כתרים שמחוברים יחד), עם נפיחות רצינית באיזור (בחניכיים ובלסת) ,חום, רעידות בגוף ורגישות. גם משככים בקושי עזרו. הכאבים פגו בערך עם מורסה גדולה שצצה בין השיניים בחניכיים .
רופ"ש שבדקו קבעו ששן שנמצאת בסמוך אבל לא בצמוד היא הגורם והיא דורשת טיפול שורש ,אבל ממנה איני סובל וגם לא מהצמודות לה.
לדעתי הם טועים והבעיה היא בשתי השיניים ,הציפוי שלהן נסדק שבועיים לפני כן והכתרים נפלו והודבקו. התופעות שחוויתי הן משהו שמעולם לא קרה.
ייתכן והבעיה קשורה להדבקה ולהיסדקות? אולי הכילו חומר רעיל ? או הכל תוצאה של שן דלקתית שנמצאת באיזור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים אדירים ונפיחות כשבסיומם מורסה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר11/08/2014אריק שלום,
קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה קלינית ולבחון את הצילומים.
בכל מקרה - החומרים המיועדים לרפואת שיניים מותאמים לחלל הפה ובכמות ובחשיפה שלהם הם אינם רעילים. לכן לא סביר שמקור הבעיה הוא בחומר רעיל.
נוסף על כך מדובר במורסה דלקתית אשר סביר שהתפתחה על רקע של זיהום חיידקי..
בצילום רנטגן ובדיקה ניתן לבדוק את מקור המורסה ,
לא תמיד המטופל יודע איזו שן היא הגורמת לדלקת - לא אחת קורה שהמטופל משוכנע שמדובר בשן מסויימת ובבדיקה מדובר בשן אחרת.
אם אינך סומך על הרפוא שאצלו נבדקת - פנה לרופא אחר לחוות דעת נוספת.
מאחל רפואה שלמה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניים ותוספי תזונהמיכאל05/08/2014
האם יש תוספי תזונה שמומלץ לקחת אחרי השתלת שיניים?
האם מותר להמשיך לקחת לקראת ואחרי השתלת שיניים( ובפרט בימים אחרי ההשתלה כאשר צריך לקחת אנטיביוטיקה) את אומגא 3, פרוביוטיקה, ויטמינים, COQ10?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שיניים ותוספי תזונה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/08/2014מיכאל שלום,
לאחר השתלה של שתל דנטלי רצוי לקחת ויטמין C - לעידוד יצירת סיבי קולגן,
פרוביוטיקה - במידה ונוטלים אנטיביוטיקה.
אומגא 3- עלולה לעודד דימום מאחר והיא יוצרת אפקט של דילול דם.- לכן כדאי להמתין יומיים.
coq10- לא ממש מכיר- אבל אני יודע שזה עוזר לחניכיים לכן כנראה שאין מניעה ואולי הדבר מוסיף.
ניתן לשקול נטילה של טראומיל או ארניקה במריחה על המקום או בכדורים מתחת לללשון
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שןחנה03/08/2014
לד"ר שלזינגר שלום,
אני מועמדת להשתלת שן מס' 25 (שן עליונה) אשר נעקרה לפני כ- 9-10 שנים.
זו השתלה ראשונה שאני עוברת, ופונה בבקשה למידע והמלצות. לאחרונה עשיתי C.T של מקום השן, והרופא אמר שיש מספיק עצם לצורך ההשתלה ויהיה עלי לקחת אנטיביוטיקה, ולהצטייד במשכך כאבים. קבענו תור להשתלה.
אציין מספר משתנים, אני סובלת מבעיה כרונית במערות האף עם גודש והפרשת נזלת / מימית תמידית מהאף, מיגרנה, רגישות רבה?/אי סבילות?/ אלרגיה? ומבעיות במערכת העיכול. מכל אלה, יש לי תגובות קשות בלקיחת חומרים שונים וביניהם אנטיביוטיקה ומשככי כאבים לסוגיהם.
לאור מה שציינתי, האם לך המלצות, רעיונות, למה לשים לב ומה ניתן לעשות לאור רגישותי הרבה. מהם הדרכים להתגבר על מכשולים אלו.
במה כרוך תהליך ההשתלה? אני מניחה שזמן ההחלמה והכאבים הם אינדיווידואליים, אולם, בגדול, מה לקחת בחשבון. כעבור כמה זמן ניתן לאכול. כל רעיון והמלצה יתקבלו בברכה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/08/2014חנה שלום,
מאחר ויש לך מספיק עצם לביצוע ש לשתל , הרי שאינך זקוקה להשתלת עצם או להרמת סינוס . ולכן אין משמעות לנזלתשמימנה את סובלת.
בכל מקרה , רצוי לקחת אנטיביוטיקה ואני ממליץ לקחת גם פרוביוטיקה על מנת להפחית את תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה.
תהליך השתלת השתל הדנטלי הינו פשוט - מרדימים בהרדמה מקומית את המקום המיועד להשתלה, מזיזים את החניכיים ו, קודחים קדח הקטן מעט מקוטר השתל ומחדירים את השתל בהברגה למקומו , מחזירים את החניכיים למקום ותופרים אותם.
מאחר ואינך זקוקה לבנית עצם , הרי שסבירשגם אחר יהטיפול לא יהיו כאבים.
ניתן לאכול כאשר תחושת ההרדמה המקומית חולפת , בעיקר בצד שלא עבר השתלה.
יתכן ולאחר ההשתלה תהיה רגישות מן המקום ואפילו נפיחות.
סביר שלאחר יום מנוחה ( לפעמים אפילו בזה אין צורך ) תוכלי להמשיך את הפעולות הרגילות
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והמשך
חנה12/08/2014לד"ר שלזינגר שלום. תודה רבה על התשובה הברורה והמפורטת של התהליך.
האם השתל מהווה מבנה כלשהו במקום של השן החסרה או שהמקום נשאר ריק ללא שן לעוד חצי שנה עד השלב הבא?
לאור חששותיי מתגובתי לאנטיביוטיקה, ומהשלכות על משתנה בריאותי אחר שלא מטופל בגלל רגישותי, מה יכול /צפוי להיות התהליך אם לא אקח אנטיביוטיקה?
מה מינון האנטיביוטיקה שיש לקחת לצורך ההשתלה ולכמה זמן. אם הבנתי את רופא השיניים, בבוקר ההשתלה 4 מוקסיפן פורטה - שלדבריו זהו אנטיביוטיקה הקלה ביותר. אציין שאני רזה מאד, האם יש מקום להתאמה אישית במינון? לפני מספר שנים קיבלתי מוקסיפן פורטה לדלקת בגרון ולאור התגובה, בהוראת רופאת המשפחה הפסקתי את הטיפול בלי לסיימו.
האם יש אפשרויות אחרות להתמודד עם הנושא? אולי בזריקה מקומית או כל דבר אחר?
לרופאת המשפחה אין פתרון לעניין, ומכיוון שהאחריות נשארת אצלי מידע וניסיון של אחרים נחוץ לי להפעיל שיקול דעת, למצוא פתרונות יצירתיים ולקבל את ההחלטה הנכונה בשבילי.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה והמשך - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר12/08/2014חנה שלום,
1.- לאחרהשתלת השתל הדנטלי ניתן :
א.לכסות או לתפור את החניכיים ו " לא נודע כי בא אל קרבו"
ב. ניתן להרכיב כיפת ריפוי ואז יש מעין כיפת מתכת מבצבצת מן החניכיים.
ג. ניתן להתקין מבנה עם כתר זמני ואז נראה כאלו יש במקום שן - זהו פתרון מצויין למקרים בהם השתל יציב מאוד ונמצא באזור אסטטי.
2.- במידה ולא נוטלים אנטיביוטיקה - קיים חשש שהמקום יזדהם ותתפתח דלקת חריפה עד כדי איבוד השתל. עלי לציין כי אפשר ולא תתפתח דלקת והכל יעבור בשלום - לצערי לא ניתן לדעת מראש מה תהיה התגובה ולכן רצוי לטול את האנטיביוטיקה.
3.- בד"כ נוטלים אנטביוטיקה יום לפני או באותו היום של הטיפול - המינון הוא מוקסיפן 500 כל 8 שעות . במתן ראשוני ניתן לתת מינון גבוה יותר לצורך העמסה. במקרים של רגישות למוקסיפן ניתן להשתמש בדוקסילין או דלסין C ועוד...
4.- אין צורך בהתאמה אישית שכן מעל למשקל מסויים לוקחים את המינון המקובל , אין כל סכנה במינון יתר כי הטווח הטוקסי של המוקסיפן גדול מאוד .
ממליץ לך לקחת כמויות גדולות של פרוביוטיקהו אז תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה יהיו קטנות מאוד .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על התשובה המפורטת
חנה17/08/2014תודה רבה.
הבנתי מהתשובה שלוקחים את האנטיביוטיקה רק ביום ביצוע ההשתלה, האם הבנתי נכון, מספיק יום אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מודה על התשובה המפורטת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר18/08/2014חנה שלום,
לצורך השתלת שיניים - נוטלים בד"כ אנטיביוטיקה לשבוע - מתחילים לקחת יום לפני או באותו היום וממשיכים לקחת לשבוע.
במקרים בהם מעורבת שן עם דלקת אקוטית מתחילים עוד לפני כן.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חנה20/08/2014תודה רבה וכל הכבוד להתייחסות הרצינית וההשקעה בתשובות.
בריאות שלימה והצלחה בכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש ללא צילום רנטגןאלי01/08/2014
נפל לי החלק חיצוני של שן אחורית.(שלישית מהסוף) .הרופא אמר שיש לעשות טיפול שורש (למרות שלא היה בכלל כאב שיניים) - והסכמתי. הוא לא בדק את שאר השיניים בפה וניגש מיד לטיפול שורש ללא צילום רנטגן בכלל. אך היה מין מכשיר מדידה אלקטרוני שציפצף (בודק עומקים???)
האם זה הגיוני לבצע טיפול שורש ללא צילום רנטגן ?.
בעוד עשרה ימים אגש לרופא עבור הנחת הכתר -הוא אמר שזה הליך של 5 דקות. האם כדיי לבקש צילום שלאחר טיפול? האם יכולתי להציל את השן ע"י השלמה כלשהיא או ציפוי כלשהו במקום טיפול שורש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש ללא צילום רנטגן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר10/08/2014אלי שלום,
קשה לי לתת חוות דעת האם ניתן היה להציל את השן ולא לבצע טיפול שורש או לבצע רק השלמה - אין בידי הצילומים ולא בדקתי אותך לפני הטיפול.
בד"כ לפני ביצוע טיפול שורש יש צורך בצילום של כל השן , מן הצילום ניתן להתרשם ממבנה השורשים , גודל , מספר, צורת השורשים והתעלות.
ניתן לבצע טיפול שורש ללא צילום של השן ( אולם לא רצוי לבצע ללא צילום) ולבצע את מדידות האורך ע"י המכשיר האלקטרוני - מד אורך אלקטרוני אשר מזהה את קצה השורש ונותן את אורך העבודה.
בסיום הטיפול יש לבצע צילום סופי אשר מדגים את טיפולו סתימת השורש - . הצילום מאפשר בקרה ובדיקה של איכות טיפול השורש שבוצע.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום פה ביום אחדמנחם01/08/2014
אני בן 54 עם הרבה שיניים חסרות וגם השיניים הקיימות מתנדנדות. לא הייתי אצל רופא שיניים כבר הרבה זמן בעיקר בגלל הפחד וגם בגלל שאין לי סבלנות לטיפולים ארוכים.
קראתי שניתן לבצע היום טיפול של עקירת השיניים והשתלת השיניים באותו היום ואפילו לקבל גשר קבוע . האם אכן ניתן לעשות זאת? או שזה רק פרסומת? מה צריך לעשות?
תודה
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיקום פה ביום אחד - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר17/08/2014שלום מנחם,
ניתן היום לבצע עקירות של השיניים ובאותו היום לבצע השתלות ולקבל גשר קבוע באותו היום.
יש להגיע לבדיקה ובה בודקים האם הכל תקין מבחינה של ביראות כללית ומבצעים צילום פנורמי לבדיקת מצב השיניים והעצם. במידה ונמצא כי אתה צריך מתאים להשתלות של שתלים דנטליים , עליך לבצע צילום CT.
צילום סיטי מראה את המבנה התלת מיימדי של הלסת ומאפשר לקבוע האם יש מספיק נפח עצם לצורך ההשתלה.
בעבר היו עוקרים את השיניים וממתינים כחודש - שלושה חודשים עד להשתלה ובשלב הביניים המטופל היה מקבל תותבת נשלפת מיידית. לאחר הזמן הזה הושתלו השתלים הדנטליים ושוב המטופל היה מקבל תותבת מידית ולאחר 3-6 חודשים היה מתחיל שלב בשיקום.
היום בעקבות התפתחות השתלים והידע - ניתן לעקור את השיניים ובאותו היום להשתיל שתלים דנטליים ואף למסור גשר קבוע באותו היום או יום למחרת .
ניתן אפילו לבצע זאת במקרים אשר בעבר דרשו בנית עצם או הרמת סינוס על ידי שימוש בשתלים בהטיה, כמו בשיטת ALL ON 4-6 .
המטופל מקבל ממש גשר קבוע זמני אשר אותו אין צורך להוציא ומתקבלת תחושה של שיניים קבועות חדשות.
לאחר שישה חודשים מבצעים את הגשר הקבוע הסופי.
מקווה שהייתי לעזר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן טוחנתטלי29/07/2014
רציתי לשאול נאמר לי שהארכת כותרת בשן טוחנת מסובך ומורכב משן אחרת בגלל מספר השורשים - מדובר על שן 27 שאני אמורה לעבור הארכת כותרת האם כך הדבר? ואם כן האם הכאבים ו/או הנפיחות שאחרי הניתוח קשים יותר מאילו שעברתי כבר בשן אחרת?
והאם הניתוח בשן הנ"ל יותר ארוך מבשן אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן טוחנת - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר30/07/2014טלי שלום,
הארכת כותרת בשן טוחנת אינה מסובכת או כואבת יותר מאשר בשן חותכת או כל אחת אחרת.
מה שמשפיע על הריפוי הוא כמה רקמת חניכיים ועצם צריך להוריד.
בהצלחה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זרקוניהשמחה25/07/2014
שלום רב, רופא השיניים שם לי כתר מזרקוניה בקידמת הפה. גודל, צבע שונים לגמריי מהשן הטבעית שלי וכל העבודה נראית מלאכותית . איך אני יודעת שזה כתר באמת זרקוניה. הרופא לא מעוניין לתת לי ולרשום לי אחריות שזה הכתר שביקשתי.האם רופא השיניים צריך לתת לי תעודת אחריות לגביי סוג הכתר ואיכותו וגם כמה שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר זרקוניה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר30/07/2014שמחה שלום,
כתר זירקונייה הוא כתר ללא בסיס של כיפת מתכת ולכן ניתן להגיע לתוצאות אקסטטיות טובות מאוד. אבל עדיין יש להתאים את הצורה והצבע של הכתר הזה.
במידה ואין התאמה הכתר לא יראה טוב גם אם הוא עם בסיס של זירקונייה .
לא ברור מדוע הרופא לא מוכן לתת לך אישור איזה כתר בוצע.
ממליץ לחזור לרופא ולדבר איתו ולהסביר שאינך מרוצה מ התוצאה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרשמחה17/07/2014
שלום רב
לפני מספר ימים הייתי אצל הרופא שיניים והוא שם לי את הכתר זרקוניה שהותאם לפי המידות במעבדה. אני לא מרוצה מהצבע ומצורת השן למרות שהייתי במעבדה ושם הכל נראה אחרת. האם יש אפשרות לשנות גודל וצורה אחריי שכבר נעשתה ההדבקה של הכתר.
תודה מראש
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/07/2014שמחה שלום,
במידה והכתר הודבק בדבק קבוע - בד"ב לא ניתן להסירו ויש לחתוך אותו על מנת להורידו.
בד"כ כאשר לא בטוחים לגבי הצורה והצבע , מדביקים עם דבק זמני על מנת לבדוק את ההתאמה בתנאים שונים ואז במידת הצורך ניתן להסירו בקלות ולבצע שינויים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת כתר שהודבק בחזרהד``ר ניצן שלזינגר07/07/2014
שלום רב,
בצעו לי עקירה של בינה תחתונה. ( כירורג )
ליד שן זו יש כתר. לשם העקירה הרופא טען שעליו להוציא את הכתר כדי להגן עליו.
האם זה הגיוני?
לאחר העקירה הוא הדביק את הכתר.
יש לציין כי החלמת האזור העקירה לקח זמן והיתה נפיחות בכל 3 השיניים האחרונות כולל מקום העקירה ( יש לי קצת בעיות חניכיים ). ורק לאחרונה נרגע האזור ( הרופא אמר נפיחות בוקאלית מה זה? ) ועוד משהו שלא זוכר.
שבוע בערך לאחר העקירה הכתר נפל ובגלל הנפיחות המולץ לחכות קצת עד החזרת הכתר. שלאחריה ממש הציק לימס ימים ( אוליי התרגלות חוזרת לנוכחות הכתר )
וגם מדי פעם באוכל הייתי מרגיש את השן מעליו נוגעת בו.
כאמור שבועיים לאחר העקירה הרופא המטפל בעצמו הדביק שוב טען שההדבקה צריכה להיות חזקה יותר.
ואמר שאם הייתי מחכה עוד יכול להיות שאי אפשר היה להחזיר אותו. הכיצד זה ייתכן?
מאז כולל ההחזרה אחרי העקירה כבר פעמיים נפל הכתר.
הפעם השניה היתה היום.
האם יש אפשרות לתבוע את הרופא הראשון שעקר (במידה והיה צורך לבצע שוב כתר? ) מה אפשרויות הטיפול בהמשך?
יש לציין כי ליד הכתר שנפל אני כבר בשלבי מבנה לכתר נוסף.
שדורש גם הארכת כותרת ( כמו אגב הכתר שנפל ). הרופא ביקש לא לאכול בצד זה של הפה עד שהטיפול ייגמר אני משתדל אבל זה ממש קשה.
לא אוכל דברים קשים מוותר על פיצוחים.
וללא קשר לכתוב למעלה האזור עדיין רגיש קצת אך לאחר בצוע המבנה לא הרגשתי שום דבר מיוחד באזור עצמו בניגוד להחזרה הכתר לאחר העקירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
רון07/07/2014האם יש הבדל בדבק בין הדבקה זמנית וקבועה?
אצלי נראה שהחומר הוא לבן ( בכתר שנפל בפעמיים ראיתי את זה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לשלות שלי????
רון15/07/2014כבר שבוע???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה לא עונים לשלות שלי???? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/07/2014רון שלום,
לא ברור מדוע הכתר נפל - בכל מקרה בד"כ רצוי להדבעק את הכתר מיידית ולא להמתין , שכן כאשר ממתינים השן של הכתר יכולה לזוז או לבקוע וגם השן הנגדית יכולה לבקוע .במידה והשן זזה או השן הנגדית זזה, כשאר הכתר יודבק מחדש תהיה הפרעה סגרית - תהיה תחושה שהכתר גבוה מדי. ולכן רצוי להדבי כנה שיותר מהר.
דבר זמני כשמו כן הוא זמני - הוא חלש יותר ועם הזמן הוא נשטף . דבק קבוע חזק יותר ואינו נשטף עם הזמן.
משתמשים בדבק זמני כאשר רוצים להסיר את הכתר המודבק - ( כתר זמני או קבוע).
במקרה שלך - יש לברר מדוע הכתר נפל ומדוע לאחר ההדבקה הוא עדיין נופל- הכתר היה כבר זמן רב בפה ולא נפל לפני כן - יש לבדוק מה השתנה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר16/07/2014רון שלום,
לא ברור מדוע הכתר נפל - בכל מקרה בד"כ רצוי להדבעק את הכתר מיידית ולא להמתין , שכן כאשר ממתינים השן של הכתר יכולה לזוז או לבקוע וגם השן הנגדית יכולה לבקוע .במידה והשן זזה או השן הנגדית זזה, כשאר הכתר יודבק מחדש תהיה הפרעה סגרית - תהיה תחושה שהכתר גבוה מדי. ולכן רצוי להדבי כנה שיותר מהר.
דבר זמני כשמו כן הוא זמני - הוא חלש יותר ועם הזמן הוא נשטף . דבק קבוע חזק יותר ואינו נשטף עם הזמן.
משתמשים בדבק זמני כאשר רוצים להסיר את הכתר המודבק - ( כתר זמני או קבוע).
במקרה שלך - יש לברר מדוע הכתר נפל ומדוע לאחר ההדבקה הוא עדיין נופל- הכתר היה כבר זמן רב בפה ולא נפל לפני כן - יש לבדוק מה השתנה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
רון17/07/2014ידוע שהפה שלי טיפה צפוף והשיניים בעיקר בינה ותוחנות קטנות יותר מהממוצע לדברי הרופאים.
הוא טוען שהשן קטנה ולכן הכתר עלול ליפול שוב..כי גם המבנה שעשו נאלץ להיות קטן - להבנתי זה אומר שאין שטח הדבקה מספיק.
לשאלתך מה השתנה - כאמור בעקירת הבינה הרופא הוציא את הכתר לטענתו כדי להגן עליו ... הגיוני?
ומאז נפל כאמור את הפעמיים.
השאלה האם ההחלטה להסירו היתה בכלל נכונה. כי משם התחיל הבלאגן באותה שן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כתר תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/07/2014רון שלום,
האם היה צריך להוריד או לא - השאלה לא רלוונטית - הכתר הורד .
עליך לברר מה צריך להעשות על מנת שהכתר לא יפול שוב לאחר ההדבקה.
האם צריך לבצע מבנה וכתר חדש? האם צריך לבצע הארכת כותרת?
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפותטלי07/07/2014
איך נראות אם יש צביעה משטיפות הפה קרוסודיל , נראה לי שצבעו כי השיניים קצת פחות לבנות וקצת צהובות האם ככה נראות הצביעה?
שטיפות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר14/07/2014טלי שלום,
צביעה של קורסודיל נראית כצביעה צהובה - חומה - עם כתמים מרוכזים בחלק מן השן ובחלק מן השן הצביעה היא על כל השן, כך שהשן נראית כהה יורתר.
על פי התיאור שלך נראה כי מדובר בצביעה שנגרמה משימוש בכלורהקסידין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרלילך30/06/2014
מאז הארכת הכותרת מרגישה שהכתר הזמני מציק נוגע כל הזמן בלשון שמרגישה מחוספסת ופוחדת שתפצע האם זה בסדר כי התור רק 4 שבועות מהניתוח ואמרו שלא צריך לפני זה כי הכל נראה בסדר, ומתי ההרגשה הזאת תשתנה ואחזור להרגיש בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר המשך
לילך01/07/2014והאם מותר לגעת ולעשות משהו כי נאמר לי שרק לאחר 6 שבועות מהניתוח ניתן לעשות משהו? כי פשוט את הלשון כל הזמן נוגעת בשן הנ"ל ופוחדת שתפצע ? או שכדאי להתקשר למרפאה ושישאלו את הרופא/ה , והאם ללכת לרופא/ה המנתח? או לרופאה המשקמת ? כדאי לברר או שזו תופעה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוחגאיה30/06/2014
כמה זמן אחרי טיפול שתל והארכת כותרת מותר/ כדאי ללכת לשיננית שתוכל לגעת גם באיזור הנ"ל או לפחות בשיניים הסמוכות בלי חשש?
לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר30/06/2014שלום שירה,
ניתן לטפל בשיניים הסמוכות כבר כשבוע לאחר הטיפול שכן הן אינן מעורבות , אבל רצוי לבצע את הטיפול כאשר המקום המטופל בהארכת כותרת פחו רגיש.
באזור הטיפול הארכת הכותרת ניתן לבצע ניקוי כבר לאחר 6 שבועות.
בכל מקרה אין צורך כי אני מניח שהרופא ביצוע ניקוי של השן המטופלת והשיניים הסמוכות לפני הארכת הכותרת או בטיפול עצמו.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)