מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרידה מחברשרון05/11/2011
שלום
אני בחורה בת 26, היה לי קשר עם חבר לתקופה של כ- 8 חודשיים שזה יחסית קצר לקשרים שקשה לוותר עליהם. ניפרדנו לפני 4 חוחדשיים ואני מרגישה געגוע שמאוד מתריד אותי בזמן האחרון. בגדול זה היה קשר כמעט חתונה, היה לנו מאוד טוב בקשר רק הבעיה הייתה אצלי שכל משהו קטן שהיינו רבים אני הייתי קמה והולכת ולכן הוא חשש להתחתן איתי בגלל שחשב שאולי בעתיד אני יעזוב אותו כשאני יהיה נשואה לו. שנינו נולדנו למשפחה של הורים גרושים וזה גורם כניראה לפחד לחתונה. בעקובת זה הוא כבר רצה לקנות טבעת אירוסין אני והוא נכנסנו ללחץ ולא הבחנו בה. ואמרתי לו לא לקנות את הטבעת אירוסין אמרתי בו נחכה עם זה קצת. והוא אמר בסדר בסוף הייתה פרידה של יומיים ואחרי התקשר אלי וניסה להחזיר את הקשר.. ואחרי זה כמעט גרנו יחד הייתי ישנה אצלו יום כן יום לא.
ואחרי זה ניהיה בנינו מצב לחוץ בקשר עד שניפרדנו שוב פעם ואחרי שבוע כמעט אני ניסיתי להחזיר את הקשר יזמתי שיחה טלפון ניפגשנו וחזרו להיות ביחד. וזה החזיק בדיוק לחודש כי פתאום הופיע חבר טוב שלא ראה אותו שנים ורצה לפגוש אותו התחיל להידבק בחבר שלי במצב שלא היה לי פרטיות עם החבר היה נישאר עד שעות מאוחרות אצלו בדירה ולא זיז לחבר שאני נימצאת שם וגם הוא תמיד היה חוצפן כזה היה יושב באוטו של החבר מקדימה ולא נתן לי כבוד ואני העלמתי עין מזה.
התחיל להגיד לו בוא ניצא לבד מול הפרצוף שלי ואני ממש כעסתי כי אני כל התקופה שהייתי איתו כיבדתי אותו בקטטע הזה של היציאות שהוא ביקש ממני שלמועדונים ניצא רק ביחד לא לבד ואני הסכמתי לזה.
בסוף הקשר קרה משהו נורא מאוד רבנו בשעה 2 בלילה על זה שלאחונה הוא כאילו בקושי מתקשר יותר עם החבר כאילו נעלם לי פתאום הגענו למצב של ריב וטיפה גם בידידם רבנו כאילו סטירה שאני נתתי לו כי הוא דיבר לא יפה לקחתי את הדברים והלכתי.
מהיום שיצאתי מהקשר עבר 4 חודשיים שבכלל לא חשבתי אליו ועכשיו אני מתגעגעת אליו מאוד ואני לא מבינה למה זה קורה לי???
ומאוד מאוד רוצה לשמוע, לפגוש, לראות אותו לא יודעת להסביר את זה מאוד קשה לי..
ולאחרונה שלחתי לו הודעה שיש לו פרטים מסויימים אצלי ואם הוא רוצה אותם..
והוא אמר שלא...וצחק על זה..
ואני מרגישה הרגשה לא נעימה ומבולבלת כי מצד אחד אני רוצה אותו לחזור אליו ומצד שני אני לא יודעת באמת מה הוא חושב כי אם אני ישלח הודעות יכול להיות שאני ישפיל את עצמי בלי להשים לב ככה זה יצא אולי. הייתי רוצה להחזיר את הקשר הזה לחיים שלי בדרך עקיפית אולי או משהו בסגנון...
אני באמת רוצה עזרה כי אני מרגישה ממש רע עם זה וקשה לי מאוד בימיים האחרונים..
אשמח אם תוכלו לעזור לי ולתת לי כמה נתיבים שאני יוכל לסלול לעצמי דרך טובה ובטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מחבר - תגובה
אורית צוקר05/11/2011שלום דליה,
נשמע שרק עכשיו את מתמודדת באמת עם הפרידה.מבינה שאין קשר ומתמודדת עם מה שזו מביאה עימה כמו געגוע וכאב.
את מספרת כי רציתם לקנות טבעת ואח"כ נבהלתם ולא קניתם טבעת.כמעט גרתם ביחד ופעמים רבות נפרדתם,ניראה כי אין עקביות ונחרצות בקשר הזה.זה קשר של כן ולא.
ראשית כדאי לבדוק היטב עם עצמך האם את מתגעגעת אליו או מתגעגעת ללהיות בקשר.
.כדאי לחשוב טוב טוב מה באמת את רוצה ולהיות אמיתית וכנה עם עצמך ועם הרצון שלך.
בדרך עקיפה כבר ניסית להגיע אליו וזה לא הלך,כשתדעי באיזה סוג של יחסים את מעונינת ואם הקשר הזה מספק אותם,כשהרצון שלך יהיה שלם,אם באמת תרצי לדעת,יתכן ודווקא דרך ישירה יותר, שתהיה משתמעת רק לכיוון אחד,יתכן ותוכל להחזיר את הקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה מחבר- המשך
שרון09/11/2011אני התקשרתי לאקס שלי וקיבלתי ממנו הודעות ממש פוגעות ומעליבות לא האמנתי שככה הוא יכתוב לי.... אני באמת לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני מתגעגעת אליו ומצד שני קיבלתי ממנו הודעות ממש מגעילות. יכול להיות בגלל ההצעת נישואין שהתבטלה השפיעה עליו.
בכל אופן אני עשיתי את שלי פה ולא קיבלתי יחס אנושי, אני מרגישה מאוד רע בגלל זה.
והייתי רוצה לשאול אותך ככה מתוך נסיוניך בתחום האם יבוא היום והוא התחרט על זה וינסה ליצוק קשר בשנית???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה מחבר- המשך - תגובה
אורית צוקר10/11/2011דליה יקרה,
קשה לדעת מה קורה בתוכו של אדם.אין לדעת מה ירגיש בעתיד.
כתשובה לפניתך הקודמת כתבתי לך כי ניראה שרק עכשיו את מעכלת את הפרידה. את עוברת תהליך של פרידה, בתהליך זה משולבים רגשות רבים. בשלב מסוים של התהליך יש ציפייה כי האהוב הנוטש יחזור אלינו,יבין את הטעות שעשה ויחזור. ניראה לי שאת נמצאת בשלב זה בתהליך.
כדאי כרגע לתת מקום לכאב ולגעגוע כלומר למה שיש עכשיו ולעבור את התהליך מבלי לפתח ציפיות לעתיד.הציפיה לחזרתו בעתיד עשויה למשוך את תהליך הפרידה לאורך זמן רב.
הכאב יחלוף.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)