מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משבר אחרי פרידהארז03/09/2012
שלום למנהלות הפורום, ברצוני ולבקש הכוונה כלשהיא לאחר פרידה:
לפני מספר חודשים אני וחברתי לשעבר נפרדנו , לאחר קשר של כמעט חצי שנה. אני בן 35 והיא 30.
היתה בינינו התאמה טובה, והרבה נושאים משותפים, משיכה, סקס טוב וכו', ושאר נתונים שחיפשתי אצל בנות זוג, לא היו משחקים, משכילה, מחושבת, משתכרת טוב, נראית מצוין,מנומסת, משפחתית ומפרגנת. הקשר שלי עם משפחתה היה טוב.
היו גם פערים וברור שלא הכל מושלם אבל ידעתי שבשביל זוגיות צריך להתפשר ולתת מעצמי.
מתחילת הקשר אני השקעתי תמיד הרבה יותר, הן מבחינה רגשית והן כלכלית. היא מצידה המשיכה לטעון שהיא לא שם ב 100% כמוני כי היא לא מספיק אוהבת אותי עדיין. המשכתי להשקיע למרות זאת כי ראיתי שהיא מתקרבת אלי רגשית אמנם לאט אבל בכל זאת. הכיוון היה לקשר רציני וחתונה, ולכן לא התקטננתי איתה על כל דבר אצלה שלא נראה לי.
חוסר ההתאמה נבע מכך שהיא טענה כי הגבר אינו צריך להסתמך על משכורתה של האישה בעתיד, הוא צריך לדאוג לכלכלת הבית והאישה לא חייבת לעבוד לצורך הפרנסה , רכישת דירה היא באחריות הגבר בעיקר(כהשקפת עולם וגם משום שלהוריה אין שקל לתת) ושברור נראה לה מאליו שגם בתקופת החברות , אם יצא ששילמתי על סידור פרטי שלה,איני צריך לבקש זאת חזרה כי אז אראה קטנוני ומתחשבן על קטנות לטענתה.
יש לציין כי שנינו מרוויחים בערך אותו הדבר, ההבדל הוא במצב המשפחתי הכלכלי שאצלי הרבה יותר טוב. בנוסף לא אהבה שאני עובד בעסק המשפחתי (מזון) שלנו כי "לא נראה לה מכובד שאעבוד שם כי יש לי תארים" למרות שהבהרתי לה שבזכות העסק מצבנו מצוין ואני מרוויח טוב.
אף לקראת הסוף היא עדיין לא היתה מוכנה לומר לי פעם אחת שהיא אוהבת אותי ,אך עם זאת היו לה דרישות כמו להמשיך לשלם עליה חופשה ושאר יציאות, והחלטתי שאני לא מסוגל להמשיך לממן בלי לקבל רגש, ושם גם היא ניצלה את המצב להפרד.
היום,מספר חודשים מהפרידה, ואחרי שמחקתי אותה בכל אמצעי מדיה, אני לא שקט נפשית, לא ישן טוב, מצב רוחי ירוד, מדוכא ורואה אותה מול העיניים כשאני יוצא עם אחרות. יש לי צביטות בלב כשאני רואה אותה מופיעה באתרי הכרויות, כי זהו הקשר הכי משמעותי ורציני שהיה לי. איך אני אמור להתמודד נפשית עם המצב? האם בכלל עלי לשפר משהו להבא בגישה שלי לקשר?
בהמשך לפרידה , כיום, למרות שאני מסודר כלכלית, משכיל,חברותי, מתאמן, נראה טו ובעל ביטחון עצמי בכל תחום בחיים, עדיין איני מסוגל להקשר לכל אחת, איני מצליח לפתח מערכות יחסים רבות כי אני מחפש שילוב של מראה ואופי, וזה מלחיץ אותי כבר בשלב זה בחיים. מה יכול להיות שעלי לשנות או לאיזה סוג ייעוץ או טיפול לגשת?
בתודה, וסליחה על אריכות הכתוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר אחרי פרידה - תגובה
אורית צוקר03/09/2012שלום ארז,
טבעי כי תרגיש כפי שאתה מרגיש לאור העובדה שקשר שמבחינתך היה אמור להסתיים בנישואין הסתיים בפרידה..
אני מאמינה כי ייעוץ זוגי היה מעשיר ומלמד עבור שניכם והיה מוביל אתכם למקום הנכון.
יועץ או מטפל אשר מתמחה בזוגיות עשוי להועיל גם עכשיו(עבורך),להנחות ולהאיר על המקומות בהם אפשר לעשות אחרת כדי להצליח יותר בפעם הבאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ זוגי??
עידית04/09/2012סליחה על הבוטות, אני לא יודעת מה תפקיד הפורום הזה (אם לקדם מקצועית פסיכולוגית או לתת עזרה) אבל היו לו שאלות לגיטימיות שיעזרו לרבים אחרים ולי ובכל זאת נמנעת מלעזור לו ולהכווין אותו, ובחרת להמליץ לו על טיפול זוגי ולהגיב בחמש שורות על המקרה שלו!!! לבחורה שעזבה אותו היה נוח לתת לו לממן אותה למרות שלא אהבה אותו ולא היו לה כוונות להתחתן איתו בכלל, ואת מייעצת לו ללכת לטיפול זוגי?? (אני אישה ובעיני זו לא התנהגות נאותה שלה).
ולבחור- להכיר בחורה (במיוחד באתרי הכרויות) זו עבודה סיזיפית וקשה, אני חושבת שהכל בסדר איתך אתה פשוט צריך להיפרד עוד כמה פעמים כדי שתפסיק לקחת את זה קשה ולהמשיך לחפש כי יש הרבה בחורות שנראות טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ זוגי?? - תגובה
אורית צוקר05/09/2012שלום עידית,
הסיפור של ארז הוא סיפור מורכב כמו כל סיפור של זוגיות.
לומר לו אם חברתו אהבה אותו או לא אהבה אותו זו משימה בלתי אפשרית וגם לא הוגנת.
שאלתו העיקרית של ארז הייתה לאן ולאיזה סוג של טיפול או מטפל עליו לפנות כדי להבין מה היה שם באמת,מבחינתו ומבחינתה ומה כדאי לשנות בעתיד.
משאלתו אפשר להבין כי ארז מעוניין לבחון את הדברים לעומק (ועל כך הערכתי אליו).
המלצתי בהתאם לכך, לפנות אל מי שיכול לעזור לו לבחון את הדברים בצורה מקצועית ועמוקה על כל מה שהיה שם ועל כל מה שיש לעבוד בהמשך.
מתגובתך עולה כי יש לך שאלות לשאול.אשמח להתייחס ולענות לך.
בברכה,
אורית צוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)