מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר ריכוזנעם10/01/2013
בגלל מזג האוויר וגם בגלל עומס כלשהו בלימודים החלטתי לוותר על נסיעה ארוכה הביתה ולהשאר באזור הלימודים, אני קצת מצוננת אז אולי האשם הוא בזה
אבל אין לי כח להתרכז וללמוד התחלתי ללמוד לפני 4 שעות בערך, ויש לי עוד הרבה ללמוד, מה גם שבערבים האחרונים לא למדתי בכלל, וכן יש לי מה לעשות, אבל גם בבוקר קמתי מאוחר, ולמרות שזה לא הגיוני לסיים עכשיו את היום, פשוט אין לי כח
בין לבין בישלתי קצת, ומה שהכי בא לי עכשיו זה ללכת לישון...
בחרתי לא להגיע הביתה כי הייתי מתבאסת לעשות את כל הדרך הזו ולהרגיש שאני מגבילה את עצמי בלעשות את הדברים שרוצה בבית או שהיו לי ציפיות מעצמי בבית, אבל נשארתי כדי ללמוד ופשוט אין לי כח לזה...
בבוקר למדתי נושא מסויים ועכשיו קצת הפסקה קצרה, ואולי לעבור לנושא אחר ישנה את האווירה, אבל פשוט עייפה ואין כח...
לפחות שמחה שלא חזרתי הביתה בשביל המצב רוח הזה, אבל גם בשבוע שעבר שכן הייתי בבית, לא למדתי וסתם בזבזתי את הזמן, אבל כן עשיתי דברים אחרים שרציתי....
לא יודעת איך להתרכז ולהיות כמו שצריך בלימודים האלה...
דברים אחרים הרבה יותר מעסיקים ומטרידים אותי
מעצבן אותי שאני כנראה אלך לישון עכשיו ולקרוא ספר להנאה... וזה לאו דווקא אומר שאח"צ או בערב אלמד....
לא מצליחה להיות עם משמעת עצמית מספיקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
נעם10/01/2013היי שוב
עברו כמה שעות, עד לפני חצי שעה כן ישבתי וסימנתי וי על עוד משהו
ועכשיו עם החושך הזה בחוץ, וגם הצינון והכל... אני ברצון לומר לעצמי, אוקיי כן התקדמת קצת, מחר אקום בשעה רגילה יותר 7 7 וחצי בבוקר ואז בכלל אלמד כל הבוקר, וגם אלך לישון עוד 5-6 שעות, אבל יש בי לחץ, מה עכשיו 5-6 שעות אני סתם "אבזבז" את הזמן... בסדר נגיד אם ב7, 8 אני אגיד טוב יאללה , ואנוח או אם זה יום שישי אז בסדר, אבל עכשיו ויש הרבה חומר... אז מה סתם לבזבז עכשיו שעתיים...
זה אבסורד לגמרי כי עד לפני שבועיים הייתי מבלה את כל השבת עם החבר לשעבר, ועכשיו "מרוויחה" את כל השעות האלה, אז למה פתאום יש בי לחץ? וגם לא למדתי בחמישי עד עכשיו, ורק במהלך החלונות, ופתאום מרגישה לחץ, שלהתעסק עכשיו בדברים אחרים יהיה בזבוז זמן...
וכמו שאמרתי אם הייתי בבית אז הייתי במחשבות מה לעשות בערב ולא הייתי חושבת על ללמוד נגיד מסביבות 8, 9
איך מסדרים ומרגיעים את הלחץ...
כן כתוב לי מה אני צריכה לעשות וגם די ניסיתי לחלק למתי לעשות מה.. אבל עדיין
וכמו שציינתי האבסורד שעכשיו יש יותר זמן אבל יש לחץ
אני גם כן רוצה מקווה להיות בזוגיות ואני די מפחדת מזה כי בזוגיות אני כן צריכה להרגיש ורוצה להרגיש שיש את כל הזמן אחד לשני , ולא רוצה להיות עכשיו במקום שמפחדת להכיר כי "אין זמן" ... בכלל אני צריכה ורוצה להבין איך כן משלבים נכון ומקבלים את החיים של שנינו במערכת הזוגית , דבר שקצת נכשלתי לעשות במערכות שהיו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר ריכוז - תגובה
אורית צוקר13/01/2013שלום נעם,
ישנם אנשים אשר לחץ הוא גורם מניע עבורם. כדאי לבדוק עם עצמך אם את נמנית עימם. רק כשיש לחץ של זמן למשל הם יתחילו ללמוד וכאשר כל הזמן שבעולם נתון להם הם ימרחו אותו. למעשה ה"לחץ" מגדיר את הזמן ונותן מסגרת מדויקת לפעולה.
משמעת עצמית היא איכות חשובה ואם את באמת מעונינת לעבוד עליה עליך לקחת החלטה. אפשר להתחיל בלשבת וללמוד וכל פעם שמשהו אחר לוקח את תשומת ליבך את מציינת זאת בפני עצמך בקול רם וחוזרת לשבת וללמוד.גם אם מאה פעמים תקומי מהכיסא זה בסדר העיקר שאת מרגילה את עצמך לחזור ולשבת. התנהלות כזו מלמדת התנהגות חדשה שעם הזמן תלך ותשתכלל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)