לחץ באוניברסיטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ באוניברסיטה
    רותם
    13/05/2013

שלום,
    אני סטודנטית שנה א', בסמסטר הראשון בתקופת מבחנים ממש הייתי לחוצה עד רמה שכבר לא ישנתי טוב בלילה, אין ספק שזה הרס לי את יכולת הלמידה וגם במבחן עצמו לא כל כך הצלחתי לתפקד.
    לקראת תקופת המבחנים של סמסטר ב', רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי למתן את הלחץ ולעבור את התקופה הזו קצת יותר רגוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ באוניברסיטה

הוספת תגובה

• יש מגוון דרכים לנסות להרגע

שירלי
    16/05/2013

ספורט, כל ספורט שהוא יכול לעזור. את יכולה להצטרף לשעורי יוגה או לקבל הדרכה ולעשות מדיטציה, יש דימיון מודרך שיכול להקל (זה כלי שעזר לי עוד בתיכון), יש תוספי מזון טבעיים שמרגיעים כמו לקטיום (של סופהרב) שגם עוזר לישון יותר טוב. אם את שותה קפה או הרבה תה או קולה, תנסי לצמצם כי יש בהם קפאין שגם מעורר ויוצר אי שקט. כדאי שפשוט תבחרי את הדרך שתוכלי להתמיד בה, כי יש כאלה שדורשות יותר זמן (כמו היוגה או המדיטציה והספורט) ויש שפחות (כמו הלקטיום שרק בולעים), אחרי שתבחרי את מה שהכי נוח ומתאים לך, תנסי. תתעודדי, זה לא פשוט אבל זה פתיר :-) בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכן

שלי
    21/05/2013

אקח את ההמלצות שלכן לתשומת ליבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ באוניברסיטה - תגובה

אורית צוקר
    20/05/2013

שלום רותם,
    ראשית נבדוק מהם הגורמים העיקריים ללחץ. עומס בחומר ומחסור בזמן? הרצון להצליח וחשש מכישלון?
    כדאי ליצור תכנית למידה מסודרת. לחלק את החומר לימים ולהשתדל לעמוד בכמות החומר שהוקצבה לכל יום.
    לא לוותר על מנוחה. מחקרים מוכיחים כי דווקא בזמן מנוחה החומר הנלמד מוטמע. מנוחה יכולה להיות גם מספר דקות של נשימה איטית לחזה ולבטן תוך כדי הרפיית הגוף.
    לשנן לעצמי כי אני עושה את הטוב ביותר שאני יכולה ואין שום סיבה שלא אצליח במבחנים.
    בקיצור, תכנית עבודה מסודרת, אמונה ביכולתי ואופטימיות, הרפיה של הגוף ונשימה יעזרו להפחית רמת לחץ.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו