מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מאופסתקרן03/07/2013
אני בלימודים אחרי שהחלפתי תחום, כי בתחום הקודם בין היתר אמרו לי שאני לא מתאימה, ועכשיו בתקופת בחינות סמסטר שני, ואני מאוד בלחץ ואפילו חרדה לא להצליח...
קשה לי לחלק את הזמן ולהתפקס מתי עושה מה, חלק מהעבודות הן עם עוד אנשים, וזה בכלל מסובך לארגן את הזמן איתם. ומרגישה שאין לי שליטה על הקצב
קיבלתי 80 במבחניפ עד עכשיו, כיביכול אין סיבה ללכת למועד ב', מה גם שהמבחנים היו קשים מאוד, אבל די בבאסה למרות הכל, כי מאוד חשוב לי להצליח.
אני שמה לב שאני נוטה לברוח לשינה או רואה המון טלוויזיה... כאילו הלחץ ממש גורם לי לברוח מהתמודדות.
בנוסף לחברים אין זמן להיפגש איתי וגם עיסוקים אחרים שיגרמו לי להרגיש טוב לא למשת אבל עשית משהו טוב עבורך, ספר ספורט גם "חומק" לי מהשגרה החדשה...
אני בלחץ לא להצליח ובמקום זה מבזבזת את והזמן על שטויות...
יכול להיות מצב שחבר שלי ואני אחרי מבחן נראה תוכנית,אוקי סבבה אבל אז אני הולכת לישון ועוד טלוויזיה, ועכשיו במקום ללמוד באה לפה לכתוב קצת
אני אומרת לעצמי שאלך מחר לסידורים מה שאולי יגרום לכך שלא אלמד בגלל הכאב,
ואז בסופ"ש אשב על המבחן הקרוב, וכאחזור לעיר בה אני לומדת אשב על העבודות.
כיביכול יש איזושהי תוכנית פעולה" ואני גם אומרת לעצמי וכשאחזור לעיר גם אלך להתאמן, וכנראה ארגיש יותר טוב כי אטפל בעצמי ולא יכאב לי, אבל בלחץ ממש גדול מבזבוז זמן בתקופה הזו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מאופסת - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק04/07/2013קרן שלום. נראה כי חרדתך מובילה אותך להימנע מהדברים מהם את פוחדת, דבר שמובן לך. את דוחה משימות ואז לא מספיקה לעשותן ולכן נכנסת שוב לבהלה כשהלחץ עולה, וחוזר חלילה. כדאי לנסות להבין ממה את כל כך חוששת ולראות כיצד את יוצאת ממעגל הקסמים הזה. העניין הוא שלמרות הצלחתך היחסית את לא נרגעת. כרגע החרדה מנהלת אותך במקום ההיפך. הבעיה היא, שככול שהזמן עובר ואינך מסוגלת לחלץ את עצמך ממצב זה, כדור השלג הזה רק גדל. רצוי להיות קשובה לכך ובמידה ואינה יכולה לפתור זאת בגפך, מומלץלפנות לעזרה ממוקדת בקשיים אלה שמתעוררים. בברכה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו עזרה?
קרן19/07/2013אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי של פעם בשבוע דיברתי איתה על החרדה שלי מלא להצליח אבל לא הרגשתי שיש לה תשובות
באיזשהו שלב ביום אני מפסיקה ללמוד ואז מכריחה את עצמי לעשות דברים שיהיו לי נחמדים, אבל מכלתחילה כמו עכשיו לפני שעה או חצי שעה התיישבתי ללמוד, ופשוט תחושה למרות שמיקדתי את עצמי שהיום אני עושה רק משהו אחד ואחריו בסדר להפסיק
אני דוחה ותו גם בגלל שהמקצוע הזה הכי מלחיץ אותי.
בימים האחרונים חילקתי בבוקר לשבת על המקצוע הזה בצהריים על מקצועות אחרים... ובערב או בבוקר מוקדם לקחת הפסקה לעשות משהו אחר לגמרי
אבל עדיין כשבאה לשבת ללמוד אני מדוכאת ונלחצת, גם תחושה שממש לא רוצה לעשות את זה והייתי מעדיפה דברים אחרים...
ואציין כדי להבהיר אני לומדת תחום שמעניין אותי אבל הרדיפה אחרי ההצלחה גם היחסית בסכ"ה 80 80+ לא חייב להיות 100 כל הזמן... עדיין מלחיצה אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)